Σάββατο , 4 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΛΑΪΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΛΑΪΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Ιούνιος 11, 2018 6:04 μμ A+ / A-

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΛΑΪΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Ένα σύντομο οδοιπορικό στη δράση της

ΑΠΟ ΤΟ 2016, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΙΔΡΥΘΗΚΕ, ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ

Η ΛΑΪΚΗ Χορωδία Καλλιθέας δημιουργήθηκε το 2016, με σκοπό τη διεύρυνση και αναβάθμιση της πολιτιστικής δημιουργίας και δράσης στην Καλλιθέα.

Τα μέλη της, στην πλειονότητά τους είναι δημότες Καλλιθέας: Ασλάνογλου Εύη, Γιαννοπούλου Αφροδίτη, Δημητριάδη Κατερίνα, Δροσόπουλος Γιάννης, Ζαμπέτη Μαριάνθη, Ιωαννίδης Νίκος, Καρανάσιου Κατερίνα, Κορομηλή Σεραϊνα, Καρνάβας Χρήστος (πιανίστας), Καλπίδης Λάζαρος, Λιγωμένου – Μαργαρίτη Μαρία, Μανωλάκος Δημήτρης, Μαρίνος Σπύρος, Μεϊμέτη Αικατερίνη, Μπερδέση Λιλή, Μουζάκης Γιάννης, Παλαιολόγου Άννα, Παπαβασιλείου Άννα, Παπασταύρου Μαντώ, Παπούλιας Δημήτρης, Παριανός Πέτρος, Πατσουράκη Στέλλα, Πήτα Κορίνα, Στάβερης Νίκος, Στάβερη Ζωή, Τζιρά Παναγιώτα, Φουντουκίδου Παναγιώτα, Χατζηδάκη Ειρήνη, Χριστοπούλου Χάρις.

 Όλες και όλοι έχουν μέσα τους τη φλόγα για τη μουσική, την αγάπη και το μεράκι για το τραγούδι. Φιλοξενείται στο Κέντρο Εκπαίδευσης Αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.) όπου και γίνονται οι πρόβες με χοράρχη το συνθέτη Κωνσταντίνο Καραμπερόπουλο και υπεύθυνο οργάνωσης τον Πέτρο Παριανό.

Το ρεπερτόριο της χορωδίας περιλαμβάνει τραγούδια μεγάλων σύγχρονων Ελλήνων συνθετών. Έχει οργανώσει χορωδιακές βραδιές για την ημέρα της γυναίκας, δύναμη της μάνας, την ημέρα της ποίησης, την ευρωπαϊκή ημέρα της μουσικής κ.λπ..

Υποστηρίζοντας την ανάπτυξη φιλίας, αλληλεγγύης και δημιουργικής συνεργασίας, έχει οργανώσει κοινές εκδηλώσεις με:

  • Το Τμήμα Επικοινωνίας Μέσων &Πολιτισμού Παντείου Πανεπιστημίου.
  • Την Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης.

(Αφιέρωμα στον ποιητή Κώστα Βάρναλη την ημέρα των γενεθλίων του το 2017).

  • Τη Βιβλιοθήκη Καλλιθέας την ημέρα της ποίησης το 2017, όπου συμμετείχε με δύο τραγούδια (Γειά Χαρά ΚαλήΟ Μύθος) στην παρουσίαση του βιβλίου «Αβέβαιοι Στίχοι» του ποιητή και εργάτη της τέχνης Μάρκου Δεληγιάννη.
  • Την ΕΛΜΕ Καλλιθέας-Μοσχάτου-Νέας Σμύρνης.
  • Το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
  • Το Σύλλογο εργαζομένων Δήμου Καλλιθέας.

(Αφιέρωμα στο Πολυτεχνείο17 Νοέμβρη 2018).

  • Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλλιθέας «Αρίων» και τη σοπράνο Βασιλεία Καλλίτση.

(Αφιέρωμα στην ημέρα της γυναίκας 8 Μάρτη 2018).

Την ημέρα του θεάτρου το 2018, στο Δημοτικό θέατρο Καλλιθέας, συμμετείχε με δύο τραγούδια στο θεατρικό έργο «Ο άνδρας με την πουά γραβάτα» των Ελ Ρόι +ΑΒΓ (σκηνοθεσία Αντώνης Καλομοιράκης, μουσική Jpn Lagen)

Η πρώτη παρουσίαση της Λαϊκής Χορωδίας Καλλιθέας ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2016, με παρουσία στα τέσσερα ΚΑΠΗ της πόλης μας με χριστουγεννιάτικους ύμνους.

Σήμερα, Δευτέρα 11 Ιούνη 2018 και ώρα 19:00, σε συνεργασία με την ΕΛΜΕ Καλλιθέας – Νέας Σμύρνης- Μοσχάτου,  συνδιοργανώνουν φεστιβαλική βραδιά χορωδιών με τη συμμετοχή των χορωδιών: Χορωδία Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης – Λαϊκής Χορωδίας  Καλλιθέας – Δήμου Κορυδαλλού – Παντείου ΠανεπιστημίουLa Familia.

(Το φεστιβάλ γίνεται για την ειρήνη και την αλληλεγγύη και θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Μοσχάτου).

Όλες αυτές τις συνέργειες με τους πιο πάνω φορείς, που η Λαϊκή Χορωδία Καλλιθέας πραγματοποίησε το 2016-2018, ελπίζει να τις συνεχίσει και στο μέλλον με χοράρχη το συνθέτη Κωνσταντίνο Καραμπερόπουλο και πιανίστα το Χρήστο Καρνάβα, προσβλέποντας στην ανύψωση του κοινωνικού πολιτιστικού και πνευματικού επιπέδου των μελών και των συμπολιτών μας.

Η Χορωδία.

Κοπή Πίτας.

Από Θεατρικό.

Ημέρα της Γυναίκας.

  

Η Πρόσκληση – Ενημέρωση, της αποψινής εκδήλωσης.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΛΑΪΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΛΑΪΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Ένα σύντομο οδοιπορικό στη δράση της ΑΠΟ ΤΟ 2016, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΙΔΡΥΘΗΚΕ, ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ Η ΛΑΪΚΗ Χορωδία Καλλιθέας δημιουργήθηκε το 201 ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΛΑΪΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Ένα σύντομο οδοιπορικό στη δράση της ΑΠΟ ΤΟ 2016, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΙΔΡΥΘΗΚΕ, ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ Η ΛΑΪΚΗ Χορωδία Καλλιθέας δημιουργήθηκε το 201 Rating: 0
scroll to top