Παρασκευή , 3 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ “ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΝΑΣ”

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ “ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΝΑΣ”

Μάιος 23, 2018 1:03 μμ A+ / A-

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ “ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΝΑΣ”

Ενημέρωση από την Πρόεδρό του Κα Νάντια Αβιτίδου

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΥΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ τα νέα γραφεία του Πολιτιστικού και Φιλανθρωπικού Συλλόγου Γυναικών “Ελπίδα Μάνας”, που άνοιξαν πρόσφατα στη γειτονιά μας (Αθηνάς 64), σήμερα φιλοξενούμε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα, την Πρόεδρό του, Κα Νάντια Αβιτίδου, η οποία δέχθηκε με χαρά να συνομιλήσει μαζί μας και να μας ενημερώσει, συνάμα, για το νέο της εγχείρημα.

Την Κα Αβιτίδου, την γνωρίζουμε ως Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του όμορου 3ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης μας, που βρίσκεται δίπλα από τον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Σήμερα, την μαθαίνουμε και ως Πρόεδρο του νεοσύστατου Συλλόγου και πριν προλάβουμε να της θέσουμε το πρώτο εύλογο ερώτημά μας, η ίδια, με έκδηλη την χαρά της, μας τόνισε: “Σκοπός ύπαρξης του νέου αυτού Συλλόγου, φίλε Τάσο, μου επιτρέπεις να μιλάμε στον ενικό, καθώς γνωριζόμαστε αρκετά χρόνια, είναι να στηρίξει τις μονογονεΐκές οικογένειες, τις κακοποιημένες γυναίκες, τα παιδιά και τις ευπαθείς ομάδες γυναικών με φάρμακα, τρόφιμα, ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης, όχι μόνο υλικά αλλά ηθικά και ψυχολογικά, καθώς ο σύλλογός μας υποστηρίζεται  από ψυχολόγο, αλλά και από νομικό πρόσωπο, οι οποίοι θέλουν και μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα μέλη μας”.

Στο 1ο ουσιαστικά ερώτημά μας για το ποια ήταν τα ερεθίσματα εκείνα που την ώθησαν στη δημιουργία αυτού του Συλλόγου, η ίδια, εμφανώς προβληματισμένη, μας είπε: “Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα χώρο στην Καλλιθέα, ο οποίος να μπορεί να προσφέρει εθελοντικά την βοήθεια στην σημερινή γυναίκα στην σημερινή μάνα, αλλά και στο παιδί της μια ανάσα ελπίδα. Στην γυναίκα εκείνη ,η οποία έχει χτυπηθεί από την μάστιγα της οικονομικής κρίσης και νιώθει αναξιοπρεπής ,μη μπορώντας να προσφέρει τα απαραίτητα αγαθά  στην οικογένειά της και ιδίως στο ή στα παιδιά της” και συμπλήρωσε άμεσα: “Είναι πραγματικά πολύ επώδυνο να μην εργάζεσαι και να πρέπει να εξηγήσεις στο παιδί σου ότι φέτος δεν θα έχει τις δραστηριότητες που είχε ή ότι δεν θα πάρει τυρόπιτα στο σχολείο.

Δυστυχώς αυτά υπάρχουν ναι και είναι αληθινά στην Ελλάδα του 2018. Για αυτό τον λόγο εμείς, με την βοήθεια των συνανθρώπων μας, ιδρύσαμε τον Σύλλογο Ελπίδα Μάνας”.

Σε αυτά τα ερεθίσματα, σ’ αυτή τη διάθεση προσφοράς προς τις μητέρες και τα παιδιά τους, η Κα Νάντια Αβιτίδου βρήκε την συμπαράσταση πάμπολλων δραστήριων γυναικών της πόλης μας και όπως μας είπε με υπερηφάνεια: “Σήμερα, τη στιγμή αυτή που μιλάμε, ο Σύλλογός μας ήδη αριθμεί  240 εγγεγραμμένα μέλη και όλες εμείς που ιδρύσαμε τον Σύλλογο με την επωνυμία “Ελπίδα Μάνας”, πέρα από την ψυχολογική και ηθική υποστήριξη που προσφέρουμε σε πάρα πολλές συνδημότισσές μας, ήδη  στηρίζουμε 43 οικογένειες, παρότι έχουμε ξεκινήσει πριν από ένα μήνα περίπου”.

Στα νέα γραφεία του Συλλόγου, που όπως προαναφέραμε στεγάζεται σε κτίριο επί του οδού Αθηνάς 64 και τα εγκαίνια του οποίου θα γίνουν πολύ σύντομα, φτιάχτηκε και φιλοξενείται, ειδικό εργαστήριο στο οποίο τα μέλη του Συλλόγου θα μπορούν να φτιάχνουν κάθε λογής δημιουργίες (μπομπονιέρες για βαφτίσεις και γάμους, πανέμορφα σαπούνια, καθώς και διάφορα άλλα προϊόντα), τα οποία θα πωλούν σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές, σε bazaar που θα πραγματοποιηθούν εν ευθέτω χρόνο.

Παράλληλα, ήδη λειτουργούν δανειστική βιβλιοθήκη και αίθουσα γυμναστικής και όπως μας λέει χαμογελαστή η Κα Αβιτίδου,” στόχος μας είναι να συμπεριληφθούν και άλλες δραστηριότητες, οι οποίες θα δίνουν τη δυνατότητα σε όσες γυναίκες συνδημότισσές μας το θέλουν, να μπορούν να δημιουργούν και να προσφέρουν στην προσπάθεια και στην ιδέα δημιουργίας του νέου μας Συλλόγου”.

Ιδιαίτερα πρόσχαρη και μετριόφρων, η Κα Πρόεδρος, δεν παρέλειψε να αναφέρει και να ευχαριστήσει θερμά τα αρωγά μέλη του Συλλόγου, τους κ.κ. Τάκη Διαμαντόπουλο, Αδαμαντία Καζάκου και Θοδωρή Μποφάκο, χάρη στους οποίους δημιουργήθηκε το προαναφερθέν εργαστήριο, αλλά και εμάς, που προτιθέμεθα να βοηθήσουμε και εμείς τον  συγκεκριμένο νέο Σύλλογο.

Τελειώνοντας την σύντομη αυτή συζήτηση – ενημέρωση με την Πρόεδρο του Συλλόγου “Ελπίδα Μάνας”, η Νάντια, μας ζήτησε μία μικρή χάρη. Να μεταφέρουμε, μέσα από την ηλεκτρονική μας εφημερίδα, την παράκλησή της ότι όσοι και όσες το επιθυμούν, μπορούν να προσφέρουν στον Σύλλογο ρούχα και μεταχειρισμένα παιχνίδια (φυσικά όλα σε καλή κατάσταση), που πλέον δεν χρειάζονται, για να προσφερθούν και αυτά με τη σειρά τους, σε άτομα που τα έχουν πραγματικά ανάγκη.

Ευχόμαστε ολόψυχα, τόσο στην Πρόεδρο Κα Νάντια Αβιτίδου, όσο και σε όλα τα μέλη του νεοσύστατου Συλλόγου, καλή επιτυχία στο δύσκολο μεν, θεάρεστο δε, εγχείρημά τους.

Η Πρόεδρος Κα Νάντια Αβιτίδου.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ “ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΝΑΣ” Reviewed by on . ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ "ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΝΑΣ" Ενημέρωση από την Πρόεδρό του Κα Νάντια Αβιτίδου ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ "ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΝΑΣ" Ενημέρωση από την Πρόεδρό του Κα Νάντια Αβιτίδου ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ Rating: 0
scroll to top