Κυριακή , 28 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απρίλιος 20, 2018 3:42 μμ A+ / A-

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φαληρικός όρμος και πραγματικές ανάγκες

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΣΑΛΤΟΥΤ

ΜΗΝ έχετε αυταπάτες!

Εγώ δεν θυμάμαι τίποτα από όλα αυτά……!!! 

Εγώ με το μπετό τον γνώρισα τον κόσμο γύρω μου…

Γέννημα θρέμμα της Καλλιθέας, βασίζομαι στην γλαφυρή περιγραφή της μητέρας και του παππού μαζί με κάτι φωτογραφίες που φυλάχτηκαν στο χρονοντούλαπο ενός ένδοξου παρελθόντος!!!

Αλλά, από ότι φαίνεται, θυμάται η Κυβέρνηση.

Κάπου ανάμεσα στον διεθνή προβληματισμό που αντιμετωπίζουμε, με τις τουρκικές προκλήσεις, το Σκοπιανό, το Προσφυγικό, τον πόλεμο στην Συρία στο χείλος ξεσπάσματος ενός 3ου Παγκόσμιου Πολέμου, παρουσιάστηκε πρόσφατα και ένα σχέδιο για τον Φαληρικό όρμο, που προβλέπει ότι η λεωφόρος Ποσειδώνος θα πάει λίγο πιο μέσα προς τη θάλασσα, και θα δημιουργηθεί ένας λόφος ύψους περίπου 10 μέτρων, δηλαδή 4,5 μέτρα ψηλότερα από όσο είναι σήμερα. 

Σίγουρα είναι σαν ιδέα και σχέδιο δελεαστικό μεν, ένα πάρκο πρασίνου, μια φυσική αλυσίδα σύνδεσης του Φαλήρου, της Καλλιθέας και του Μοσχάτου. Οι παλιοί κάτοικοι στην Καλλιθέα, σίγουρα θα θυμούνται την αμμουδιά στις Τζιτζιφιές, όπου έκαναν μπάνιο εκατοντάδες άνθρωποι, τα δέντρα που δώσανε το όνομα στην περιοχή, που όπως γνωρίζουμε είναι πλέον ανύπαρκτα, και κάπου εκεί… μέσα μου… ο ρομαντισμός αναζητεί να τα ζήσω και εγώ αυτά !!!!

Οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες θα δυσκολεύονται να βρουν διέξοδο προς την παραλία, σίγουρα όμως δεν θα δυσκολεύονται με ένα λόφο! η μικρή υπόγεια διάβαση όπως τα πλάνα δείχνουν δεν έλκει για να τη διασχίσει κανείς και να βγει στην τσιμεντωμένη επιφάνεια, μπροστά από το γραμμικό κτίριο, όπου υπάρχει η μοναδική, στενή, είσοδος που οδηγεί στη θάλασσα!.

Αν και για πολλούς το πρόβλημα είναι το γήπεδο, σε μια δεύτερη σκέψη δεν είναι αν στα πλαίσια μιας καλής μελέτης και προγραμματισμού δημιουργήσουμε τις υποδομές και για άλλα αθλήματα όπως γήπεδα τένις, που μέχρι σήμερα έφεραν τον τίτλο της πολυτέλειας και του προνομιακού πολιτισμού των VIP’s. Ξεπερασμένη λογική, ο κόσμος πάει μπροστά τρέχοντας, και εμείς φοβόμαστε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω.

Μήπως το πρόβλημα βρίσκεται στη σύγκριση του κόστους με την πραγματική οικονομία;

Το έργο στο οποίο αναφέρομαι, χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από τα ταμεία της Περιφέρειας Αττικής και υπολογίζεται ότι για την πρώτη φάση του διαγωνισμού, η Περιφέρεια δαπανά το 40% των αποθεματικών της. Η υλοποίηση του έργου των 230 εκατομμυρίων ευρώ, θα δημιουργήσει 1.000 θέσεις εργασίας στη φάση κατασκευής και περίπου 70 θέσεις άμεσης απασχόλησης κατά τη λειτουργία.

Όλα αυτά καλά! Ωραίο το πράσινο, θεσπέσιο το παραλιακό μέτωπο, η ιδέα μιας Ελληνικής Ριβιέρας… .υπέροχα, Σέντραλ Πάρκ στη Μεσόγειο, απέραντα ρομαντικό! Για μια πληθώρα κατοίκων όμως ανήκουστο,!

Ξαφνικά ένα βουνό θα κλέψει την θέα προς την θάλασσα, ένας λόφος….. θα μας φέρει πιο κοντά στην θάλασσα, δεν μπορώ χωρίς τον τίτλο του μηχανικού να το σχολιάσω! 

Στα επίπεδα όμως της διεθνούς πολιτικής οικονομίας, και σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, ασφάλειας, και πραγματικής οικονομίας, αναρωτιέμαι μήπως θα ήταν καλύτερο να επενδύσουμε στην πραγματική οικονομία, σε μείωση φορολογίας, ΕΝΦΙΑ κ.λπ.. Μήπως να επενδύσουμε στην παιδεία!!. Ένας μισθός ικανού δασκάλου, δεν θα ξεπερνούσε τα 14-16 χιλιάρικα τον χρόνο. Πραγματικό και πιο ωφέλιμο σενάριο, λοιπόν, θα ήταν τα 230 εκατομμύρια να αναβάθμιζαν την παιδεία μιας ολόκληρης γενιάς, και πολύ πιθανό να έλυναν και το ηθικό πρόβλημα που έχουμε, μπορούν να μειώσουν τους φόρους, να καταστείλουν την υπερφορολόγηση, μιλάμε για μηδαμινές παροχές μεγάλης ωφελιμότητας και αξίας για την πατρίδα μας, συνολικά σε ένα άλλο… επίπεδο προκοπής!!!
Εν κατακλείδι, τέλειο το παραλιακό μέτωπο, αδιαμφισβήτητα ερωτικό και μοναδικό, μια σίγουρη επένδυση στον τουρισμό, και στον πολιτισμό μας.

Μήπως, όμως, θα ήταν καλύτερο να τα είχαμε δώσει σε ζητήματα πιο ζωτικής σημασίας στην παρούσα κατάσταση;

Ο κ. Αλέξανδρος Σαλτούτ.

Ο κ. Αλέξανδρος Σαλτούτ έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις, με γνώσεις Νομικής και Οικονομικών, ενώ κατέχει Master στο πολιτικό μάρκετινγκ, από το Πανεπιστήμιο της Ρώμης.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Reviewed by on . ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Φαληρικός όρμος και πραγματικές ανάγκες ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΣΑΛΤΟΥΤ ΜΗΝ έχετε αυταπάτες! Εγώ δεν θυμάμαι τίποτα από όλα αυτ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Φαληρικός όρμος και πραγματικές ανάγκες ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΣΑΛΤΟΥΤ ΜΗΝ έχετε αυταπάτες! Εγώ δεν θυμάμαι τίποτα από όλα αυτ Rating: 0
scroll to top