Δευτέρα , 6 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ κ. ΙΩΑΝΝΗ ΕΜΙΡΖΑ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ κ. ΙΩΑΝΝΗ ΕΜΙΡΖΑ

Μάρτιος 10, 2018 5:37 μμ A+ / A-

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ κ. ΙΩΑΝΝΗ ΕΜΙΡΖΑ

«Παρατηρητήριο Διαφάνειας»

ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ  ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ THN ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

ΤΗ δημιουργία «Παρατηρητηρίου Διαφάνειας» στο Δήμο Καλλιθέας, πρότεινε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Εμιρζάς, στη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε το απόγευμα της Τετάρτης  7  Μαρτίου 2018,  σε αίθουσα του Δήμου επί της οδού Πλάτωνος 24 και  κάλεσε  όλους όσους συμμερίζονται τις ίδιες σκέψεις, να γίνουν εγγυητές αυτών των θεσμών.

Αρκετοί συνδημότες μας, προσκείμενοι στις αντιπολιτευτικές Δημοτικές Παρατάξεις, έσπευσαν να ακούσουν από κοντά  τον κ. Εμιρζά να καταγγέλλει – κυρίως – μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος» για απ’ ευθείας αναθέσεις έργων, κωλυσιεργία και πλημμελή ενημέρωση των Δημοτικών Συμβούλων, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Κυρίες και κύριοι, δεν θα σας καλούσα σήμερα εδώ εάν δεν είχα λόγους σοβαρούς να αμφισβητώ την ποιότητα διαχείρισης της τωρινής Διοίκησης σε κρίσιμα οικονομικά θέματα και διαδικασίες.

Η ύπαρξη των ερωτημάτων και των αμφιβολιών για τη χρηστή διαχείριση της Διοίκησης, είναι πράγματι ένα θέμα.

Αλλά το μεγαλύτερο θέμα, με έντονη ηθική διάσταση, είναι η προσπάθεια που γίνεται από τη συμπολίτευση, να κρυφτούν στοιχεία που αφορούν την οικονομική διαχείριση.

Στοιχεία, που σε τελική ανάλυση, δεν ανήκουν στον κ. Κάρναβο, ούτε αποτελούν προσωπικό δεδομένο κανενός. Ανήκουν στους πολίτες της Καλλιθέας και στο κατοχυρωμένο τους δικαίωμα στην ενημέρωση.

Κυρίες και κύριοι, όπως ήδη καταλάβατε, η σημερινή μας συνάντηση έχει σκοπό να αναδείξει δύο σοβαρά ζητήματα,  που αφορούν τις δημοκρατικές διαδικασίες και τη διαφάνεια, ή, μάλλον, την έλλειψή τους».

Στην ομιλία του ο κ. Εμιρζάς παρουσίασε στοιχεία, από το πόρισμα των Επιθεωρητών του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο έλαβε στα χέρια του, όπως είπε, έξι  (6) περίπου μήνες μετά από την ολοκλήρωση του ελέγχου.

Την συζήτηση συντόνισε, με απόλυτη επιτυχία, η πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Κα Αθηνά Εξάρχου, ενώ τον Δημοτικό σύμβουλο κ. Γιάννη Εμιρζά προλόγισε ο συνάδελφος του κ. Παναγιώτης Γαλανόπουλος, ο οποίος έθεσε τα ζητήματα διαφάνειας ως ύψιστη προτεραιότητα συντονισμού και προϋπόθεση για τις μελλοντικές συνεργασίες.

Τον λόγο από το κοινό έλαβε ο εκπρόσωπος της Δημοτικής Κίνησης Πολιτών κ. Πέτρος Παριανός, ο πρώην επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Πολι­τών κ. Βαγγέλης Παπαδάκης, ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος  και μέλος της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Καλλιθέας κ. Γιώργος Καστάνης, οι οποίοι, με την σειρά τους, αναφέρθηκαν στο τρίπτυχο Συμμετοχή – Δημοκρατία – Διαφάνεια.

Τον λόγο έλαβαν ακόμη και δημότες της πόλης, που κατέθεσαν το προβληματισμό τους για τα καθημερινά προβλήματα στο Δήμο μας.

Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν ακόμη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Κωνσταντίνος Πολυχρονίδης, Ανέστης Φωτόπουλος και Γεώργιος Δεδούσης, οι πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ειρήνη Μουστάκη, Ελένη Κοντιζά, Αχιλλέας Αλευράς, Παναγιώτης Γεωργούσης, Γιάννης Ηλιάδης, Γιώργος Μαργωμένος και Βασίλης Παπαχρήστος, καθώς και Εκπρόσωποι Φορέων της πόλης μας και πρώην Διαμερισματικοί Σύμβουλοι.

  

  

  

 

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ κ. ΙΩΑΝΝΗ ΕΜΙΡΖΑ Reviewed by on . ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ κ. ΙΩΑΝΝΗ ΕΜΙΡΖΑ «Παρατηρητήριο Διαφάνειας» ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ  ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ THN ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΤΗ δημιουργία «Παρ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ κ. ΙΩΑΝΝΗ ΕΜΙΡΖΑ «Παρατηρητήριο Διαφάνειας» ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ  ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ THN ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΤΗ δημιουργία «Παρ Rating: 0
scroll to top