Σάββατο , 27 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ SBANDIERATORI DI FERRARA

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ SBANDIERATORI DI FERRARA

Οκτώβριος 29, 2017 9:18 μμ A+ / A-

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ SBANDIERATORI DI FERRARA

Απλά, κατέπληξαν…

ΣΗΜΕΡΑ, ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

ΜΙΑ καταπληκτική παρέλαση, μοναδική στο είδος της, είχαν την ευκαιρία να δουν ιδίοις όμμασι, σήμερα νωρίς το απόγευμα της Κυριακής 29 Οκτωβρίου 2017, όσοι τυχεροί και όσες τυχερές μένουν ή έτυχε να διασχίζουν την οδό Σιβιτανίδου.

Κατά τις 15:10, ο χώρος μπροστά από τον Σταθμό του Η.Σ.Α.Π. Καλλιθέας και της όμορης Κλινικής, «πλημμύρισε» από ήχους κρουστών και πνευστών, από πολύχρωμες σημαίες, αλλά και από νεαρά άτομα ντυμένα με στολές της εποχής του Μεσαίωνα, με έναν Δούκα και μία Δούκισσα, να ξεχωρίζουν ανάμεσά τους.  

Αιτία; Η παρουσία στον χώρο, των Sbandieratori di Ferrara, της παλαιότερης ομάδας Σημαιοφόρων δηλαδή στον κόσμο, από την αδελφοποιημένη με το Δήμο μας πόλη Φερράρα της Ιταλίας.

Προσκεκλημένα όλα τα μέλη της ομάδας από το Δήμο μας και στο πλαίσιο του Μεσογειακού Φεστιβάλ Καλλιθέας 2017, το οποίο φέτος είναι αφιερωμένο στην Ιταλία, δέχθηκαν να έρθουν και να παρουσιάσουν στην πόλη μας, τα όσα εντυπωσιακά – το λιγότερο – κάνουν με τις σημαίες ανά χείρας.

Με το λάβαρο της πόλης της Ferrara μπροστά, τον Δούκα, ο οποίος κρατούσε το χέρι της Δούκισσας αμέσως μετά, τα μέλη με τα κρουστά και τα πνευστά, αλλά και τους σημαιοφόρους να ακολουθούν, η παρέλαση ξεκίνησε από τον Σταθμό και υπό τους ρυθμούς των μουσικών, διέσχισε την οδό Σιβιτανίδου προς τις πλατείες Κύπρου και Ηρώου αντίστοιχα, δίνοντας την ευκαιρία στους πολυπληθείς συνδημότες μας και όχι μόνο, (σε άλλους από τα μπαλκόνια των σπιτιών τους, σε άλλους από τα πεζοδρόμια και σε άλλους μέσα ή και έξω από τα σταματημένα οχήματά τους), με τα κινητά τους να αποθανατίσουν το πραγματικά σπάνια για την πόλη μας αυτό θέαμα.

Όταν η πομπή έφτασε στο ύψος των δύο όμορων πλατειών της πόλης, οι σημαιοφόροι χωρίστηκαν στα δύο, με τους μισούς να πραγματοποιούν εντυπωσιακές φιγούρες στην μία πλατεία και τους άλλους μισούς στην άλλη.

Αφού εισέπραξαν το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα όλο και περισσοτέρων παρευρισκομένων, συγκεντρώθηκαν ξανά μαζί και υπό τους ρυθμούς των μουσικών και πάλι, κατευθύνθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης μας, την πλατεία Δαβάκη, εκεί όπου για μισή περίπου ώρα, οι sbandieratori πραγματοποίησαν, εκ νέου, εντυπωσιακά κόλπα και φιγούρες με τις σημαίες που κρατούσαν, μεταξύ των οποίων δέσποζαν μια ελληνική και μια ιταλική.

Το τέλος του όλου αυτού πρωτόγνωρου για την πόλη μας θεάματος, βρήκε όλους όσοι συμμετείχαν στην παρέλαση, να καταλήγουν εντός του περιφραγμένου χώρου της πλατείας, εκεί όπου πολύ εγκάρδια και φιλικά, δέχθηκαν να φωτογραφηθούν με όλους όσους τους το ζήτησαν.

Ανάμεσα στους τυχερούς που παραβρέθηκαν, διακρίναμε το Δήμαρχο της πόλης μας κ. Δημήτρη Κάρναβο, ο οποίος συνοδευόταν από τους δύο γιους του, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Παιδείας και Τοπικής Ανάπτυξης κ. Μανώλη Κωστάκη, την Επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου μας και Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Όλα για την Καλλιθέα μας», Κα Βάσω Μαργαρίτη, η οποία συνοδευόταν από τον κ. Ζαχαρία Μαθιουλάκη, ιστορικό  στέλεχος της παράταξής της, καθώς και τον Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας, κ. Γέωργιο Κουτσογιάννη.

Οι Σημαιοφόροι από την αδελφοποιημένη με την πόλη μας Φερράρα, θα πραγματοποιήσουν μία ακόμη παρέλαση, αυτή τη φορά αύριο στις 4 το απόγευμα, στο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού  Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με κατάληξη το Ξέφωτο.

Στα μέσα κοινωνικής μας δικτύωσης, μπορείτε να δείτε χαρακτηριστικά βίντεάκια, με τους Sbandieratori σε δράση.

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ SBANDIERATORI DI FERRARA Reviewed by on . ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ SBANDIERATORI DI FERRARA Απλά, κατέπληξαν… ΣΗΜΕΡΑ, ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΜΙΑ καταπληκτική παρέλαση, μοναδική στο είδος της, είχαν τη ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ SBANDIERATORI DI FERRARA Απλά, κατέπληξαν… ΣΗΜΕΡΑ, ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΜΙΑ καταπληκτική παρέλαση, μοναδική στο είδος της, είχαν τη Rating: 0
scroll to top