Παρασκευή , 3 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Οκτώβριος 24, 2017 11:51 μμ A+ / A-

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Αφιέρωμα στη μάνα της Αντίστασης, Λέλα Καραγιάννη

ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΤΙΣΣΑ ΗΘΟΠΟΙΟ, ΜΑΙΡΗ ΒΙΔΑΛΗ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ – παράσταση, θα δοθεί αύριο Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017, για την «μάνα της Αντίστασης», Λέλα Καραγιάννη.

Το ρόλο της μεγάλης Ελληνίδας Αγωνίστριας της Αντίστασης, θα ερμηνεύσει η εξαίρετη Καλλιθεάτισσα ηθοποιός Μαίρη Βιδάλη, η οποία θα παίξει ένα μονόλογο σε κείμενα του  Γιώργου Α. Χριστοδούλου και σκηνοθεσία της Γιώτας Κουνδουράκη.

Θα δοθούν δύο παραστάσεις, με την πρώτη να πραγματοποιείται στις 11:00 το πρωί και τη δεύτερη, στις 19:00 το απόγευμα. Και οι δύο παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας (Κρέμου 123 & Φιλάρετου).

Η εκδήλωση εντάσσεται στη σειρά εκδηλώσεων του Μεσογειακού Φεστιβάλ Καλλιθέας 2017.

Λίγα λόγια για την Λέλα Καραγιάννη

Η μεγάλη Ελληνίδα αγωνίστρια της Αντίστασης Λέλα Καραγιάννη, γεννήθηκε στις 24 Ιουνίου 1898 στο χωριό Λίμνη της Εύβοιας.

Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της το πέρασε στην Αθήνα, όπου παντρεύτηκε τον Γεώριο Καραγιάννη, Σμυρνιό Φαρμοκοποιό, με τον οποίο απέκτησαν επτά παιδιά.

Κατά τη διάρκεια της Κατοχής, μετέτρεψε το σπίτι σε αρχηγείο της Οργάνωσης «Μπουμπουλίνα», την οποία ίδρυσε η ίδια.

Συνελήφθη τον Οκτώβριο του 1941, αλλά έπειτα από επτά μήνες απελευθερώθηκε, ενώ το καλοκαίρι του 1944, συνελήφθη εκ νέου, κατόπιν προδοσίας, όπου έπειτα από βασανιστήρια που υπέστη, εκτελέστηκε στο άλσος Χαϊδαρίου από τους Γερμανούς, στις 8 Σεπτεμβρίου 1944, έναν περίπου μήνα πριν από την απελευθέρωση της Αθήνας.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Reviewed by on . ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Αφιέρωμα στη μάνα της Αντίστασης, Λέλα Καραγιάννη ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΤΙΣΣΑ ΗΘΟΠΟΙΟ, ΜΑΙΡΗ ΒΙΔΑΛΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑ – παράσταση, θα δοθεί αύριο Τε ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Αφιέρωμα στη μάνα της Αντίστασης, Λέλα Καραγιάννη ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΤΙΣΣΑ ΗΘΟΠΟΙΟ, ΜΑΙΡΗ ΒΙΔΑΛΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑ – παράσταση, θα δοθεί αύριο Τε Rating: 0
scroll to top