Σάββατο , 27 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ

Σεπτέμβριος 16, 2017 2:32 πμ A+ / A-

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ  ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ

Η Φλόγα άναψε και στις καρδιές μας!…

ΜΕΓΑ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ 15η ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ

Η ΦΛΟΓΑ της προσφοράς και της εθελοντικής Αιμοδοσίας, τελικά άναψε και στις καρδιές μας, καθώς μέγα ήταν το πλήθος των εθελοντών συνδημοτών μας – και όχι μόνο – που πήρε μέρος χθες πλέον το απόγευμα της Παρασκευής 15 Σεπτεμβρίου 2017, στην 15η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών.

Η Λαμπαδηδρομία ξεκίνησε, γύρω στις 8 παρά 20 το βράδυ, από το πάρκο Εθελοντών Αιμοδοτών που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Λάμπρου Κατσώνη και Αχιλλέως , με την αρμόδια Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου μας Κα Άννα Γιαννακού – Πάσχου, να παραλαμβάνει, συμβολικά, τη φλόγα από τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Πεντέλης, κ. Ηλία Βιλιώτη.

Και ενώ η αρχική συμμετοχή στη Λαμπαδηδρομία ήταν υποτονική, στην πορεία μετεξελίχθηκε σε μία τεράστια «λάβα» εθελοντών Αιμοδοτών, οι οποίοι έστειλαν παντού το ξεκάθαρο μήνυμα της ανιδιοτελούς προσφοράς, μέσω της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Γύρω στις 8 και 20 το βράδυ, η πομπή με τους Λαμπαδηδρόμους (πεζοπόρους και συμμετέχοντες με ποδήλατα και μηχανές), έφτασε στην πλατεία Κύπρου, εκεί όπου τους περίμεναν εκατοντάδες ακόμη συνδημότες μας, που μαζί με την πανταχού παρούχα Δημοτική μας Φιλαρμονική να παιανίζει εύθυμους σκοπούς, συνέχισαν την πορεία τους προς τον τερματισμό, που δεν ήταν άλλος από την κεντρική πλατεία της πόλης μας, την πλατεία Δαβάκη.

Στη συμβολή της οδού Δαβάκη με τη λεωφόρο Θησεώς/Ελευθερίου Βενιζέλου  μάλιστα, την πομπή από την οδό Σιβιτανίδου, ανέμεναν εκατοντάδες ακόμη εθελοντές συνδημότες μας με τις δάδες τους αναμμένες και όταν, εν τέλει, συνενώθηκαν μεταξύ τους, δημιούργησαν ένα απίστευτα μαγευτικό σκηνικό. Μία τεράστια «λάβα» χαμογελαστών συνανθρώπων μας, κάλυψε κυριολεκτικά τον μεγάλο αυτό χώρο, χαροποιώντας – το λιγότερο – τους διοργανωτές αυτής της εκδήλωσης.

Όταν η πομπή έφτασε στον προορισμό της, τους συμμετάσχοντες υποδέχθηκε ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Δημήτρης Κάρναβος, ο οποίος μαζί με την Αντιδήμαρχο Κα Άννα Γιαννακού – Πάσχου, την Ολυμπιονίκη μας Κλέλια Πανταζή, τον μεγαλύτερο υιό του Γρηγόρη, αλλά και από τέσσερα μέλη του Συλλόγου Ηπειρωτών Καλλιθέας, άναψαν συμβολικά το βωμό που είχε στηθεί για την περίσταση, πάνω στη σκηνή.

Ακολούθως, τους πολυπληθείς παριστάμενους στην πλατεία Κύπρου, καλωσόρισε η Αντιδήμαρχος Κα Άννα Γιαννακού – Πάσχου, η οποία δεν παρέλειψε να εκφράσει τις θερμότερες ευχαριστίες προς όλους όσοι συμμετείχαν στην πραγματικά πετυχημένη αυτή εκδήλωση.

Επόμενος, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Δημήτρης Κάρναβος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε και τα ακόλουθα: «Αγαπητοί φίλοι. Χιλιάδες συνάνθρωποί μας χρειάζονται καθημερινά αίμα. Η ζωή τους, το μεγαλύτερο και αδιαπραγμάτευτο αγαθό, εξαρτάται από όλους εμάς, τους εθελοντές αιμοδότες. Χωρίς καμία αμφιβολία, η αξία της Εθελοντικής Αιμοδοσίας είναι ανεκτίμητη, είναι μία πράξη καλής θέλησης, φροντίδας, αγάπης προς τον συνάνθρωπό μας.Ο Δήμος Καλλιθέας, στηρίζει με πολύ χαρά την 15η Λαμπαδηδρομία εθελοντών αιμοδοτών.Σήμερα, καταγράφεται μεγάλη συμμετοχή και κινητοποίηση των σχολείων, των επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων, των αθλητικών σωματείων της πόλης μας», ενώ αμέσως μετά, κάλεσε επί σκηνής, το τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς, που ήταν ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, κ. Χρήστος Πρωτόπαπας, στον οποίο απένειμε τιμητικό βραβείο, για την μακρόχρονη εθελοντική προσφορά του.

Ο κ. Χρήστος Πρωτόπαπας, εμφανώς συγκινημένος, αφού ευχαρίστησε θερμά τον κ. Δήμαρχο για τη βράβευσή του, αναφέρθηκε στα τριάντα χρόνια της ανελλιπούς δράσης της Ομοσπονδίας, στον αείμνηστο μεγάλο Καλλιθεάτη αιμοδότη Κωνσταντίνο Σακκά, ενώ στο τέλος της ομιλίας του, δεν παρέλειψε να εξάρει την πολυποίκιλη προσφορά της Αντιδημάρχου της πόλης μας, Κας Άννας Γιαννακού – Πάσχου, χαρακτηρίζοντάς την ως την καλύτερη συνεργάτη του έως σήμερα.

Μετά και τις σύντομες τοποθετήσεις των επισήμων της πόλης μας, αλλά και τη βράβευση του Πρόεδρου της Π.Ο.Σ.Ε.Α., τη… σκυτάλη πήρε η εξαίρετη ερμηνεύτρια Ντένια Κουρούση, η οποία μαζί με τους άξιους συνεργάτες της, για δύο και πλέον ώρες, ταξίδεψαν μουσικά τους πολυπληθείς συνδημότες μας, ανάμεσα στους οποίους διακρίναμε τους Αντιδημάρχους κ.κ. Εμμανουήλ Κωστάκη και Κωνσταντίνο Κόκουλο, τον Πρόεδρο του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος», κ. Κωνσταντίνο Ευσταθίου, τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Κορίνα Δαμουλιάνου, Γεώργιο Κυριακόπουλο, Γεώργιο Κουτσογιάννη, Κωνσταντίνο Καλογερόπουλο και Ευάγγελο Ανδρεάδη, τον πρώην Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γεώργιο Καρβούνη, τις υποψήφιες Δημοτικές Συμβούλους Κυρίες Μαρία Γαβαλά και Βούλα Κοσμίδου, η οποία συνοδευόταν από τον σύζυγό της και στέλεχος της Παράταξης «ΤΩΡΑ Καλλιθέα», κ. Νάσο Πρέντζα, καθώς και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ηπειρωτών Καλλιθέας, κ. Γιώργο Τσανέλη.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι στα μέσα κοινωνικής μας δικτύωσης (Αναστάσιος Ράντος, ο Ρεπόρτερ της Καλλιθέας & Constantin Randos), μπορείτε να δείτε και σχετικά βιντεάκια από την όλη εκδήλωση.

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ Reviewed by on . ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ  ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ Η Φλόγα άναψε και στις καρδιές μας!... ΜΕΓΑ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ 15η ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ  ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ Η Φλόγα άναψε και στις καρδιές μας!... ΜΕΓΑ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ 15η ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙ Rating: 0
scroll to top