Κυριακή , 28 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΤΩΡΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑ»

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΤΩΡΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑ»

Ιούλιος 12, 2017 9:54 πμ A+ / A-

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΤΩΡΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑ»

Δήλωση του Επικεφαλής της Παράταξης κ. Λάζαρου Λασκαρίδη

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ Ι.Ν. ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ της Δημοτικής Παράταξης «ΤΩΡΑ Καλλιθέα», κ. Λάζαρος Λασκαρίδης, με αφορμή την άθλια εικόνα που επικρατεί  εδώ και πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα στο χώρο ιδιοκτησίας του Δήμου Αθηναίων, ο οποίος βρίσκεται απέναντι από την είσοδο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και δίπλα από την ανενεργή Παιδική Χαρά της περιοχής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πλήρως εγκαταλελειμμένες είναι οι γειτονιές της Καλλιθέας από τη σημερινή διοίκηση του Δήμου.

Δέκα μέρες μετά τη λήξη της απεργίας των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η διοίκηση δεν μπορεί να την επικαλεστεί για να δικαιολογήσει την απόλυτη βρομιά στην περιοχή πέριξ του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Η εγκατάλειψη φαίνεται στο χώρο άθλησης των παιδιών που παραμένει κλειστός – και δεν έχει καμία σημασία αν είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Αθηναίων, αφού τα ζητήματα αυτά λύνονται μ’ ένα τηλεφώνημα – κι έχει καταστεί εστία μικροβίων και – σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων της περιοχής – τέλεσης πράξεων που παραβιάζουν το νόμο.

Παράλληλα, η εγκατάσταση αστέγου στο χώρο επιβεβαιώνει από τη μια την παντελή εγκατάλειψη της περιοχής κι από την άλλη την έλλειψη κοινωνικής πολιτικής από την πλευρά του Δήμου

H ίδρυση Κέντρου Αστέγων στην πόλη προβάλλει ως επιτακτική ανάγκη».

Ευελπιστούμε, οι Αρμόδιοι στο Δήμο μας, να δείξουν την κατάλληλη ευαισθησία που απαιτείται, ώστε πολύ σύντομα, αφενός μεν να εξαλειφθεί  η άθλια αυτή εικόνα και να καθαριστεί ο όλος χώρος, αφετέρου δε, να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε το άστεγο άτομο να φιλοξενηθεί σε κάποιο Ίδρυμα ή σε κάποιον άλλο αξιοπρεπή χώρο διαβίωσης.

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΤΩΡΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑ» Reviewed by on . ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΤΩΡΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑ» Δήλωση του Επικεφαλής της Παράταξης κ. Λάζαρου Λασκαρίδη  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ Ι.Ν. ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΤΩΡΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑ» Δήλωση του Επικεφαλής της Παράταξης κ. Λάζαρου Λασκαρίδη  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ Ι.Ν. ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩ Rating: 0
scroll to top