Σάββατο , 4 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Απρίλιος 6, 2017 3:53 μμ A+ / A-

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

«Η Διδασκάλισσα»

ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΝΗΣ ΜΑΝΙΩΡΑΚΗ – ΖΩΙΔΑΚΗ, ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

ΥΠΟ τους ήχους   και τους στίχους της Μυθωδίας του Βαγγέλη Παπαθανασίου. συναντήθηκαν μαθητές και δάσκαλοι, γονείς και φίλοι, συγχωριανοί και Καλλιθεάτες, στο Δημοτικό θέατρο Καλλιθέας, το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας 3 Απριλίου 2017, στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Εκπαιδευτικού, Ελένης Μανιωράκη – Ζωιδάκη,  «Η Διδασκάλισσα».

Άριστος συντονιστής, ο Οικονομολόγος και πρώην Πρόεδρος της Π.Ε.Λ. κ.  Κώστας Γεωργίου. Η ομότιμος Καθηγήτρια του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, Κα Μαρία Τζάνη, με μαεστρία ξεδίπλωσε πτυχές της πολύπλοκης υπόθεσης του βιβλίου, δημιουργώντας εύλογα  ερωτηματικά για την ισχύουσα κατάσταση της Παιδείας στην Ελλάδα, την οποία η συγγραφέας αναφέρει ως «κατεχόμενη παιδεία».

Με την  βαθιά, παραστατική φωνή του, ο Ξενοφών Μουσάς, Αστροφυσικός Καθηγητής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, σχολίασε και ανάγνωσε επιλεκτικά κομμάτια του βιβλίου, ανεβάζοντας το ενδιαφέρον στα ύψη.

Με την μελωδική, γλυκιά φωνή της η πανέμορφη Ιωάννα Μάστορα, Δόκτωρ της Φιλοσοφίας και παλιά μαθήτρια της διδασκάλισσας, αποκάλυψε  κεκαλυμμένες αλήθειες για την αρχαία Ελλάδα, για αφανισμένα ιδανικά κι αξίες, τις οποίες η συγγραφέας, με τέχνη και πάθος, αφήνει να αναδυθούν μέσα από την γραφή του πολυσέλιδου βιβλίου.

Η βραδιά έληξε με πλούσιο κρητικό κέρασμα, με την ρακή να ρέει άφθονη.

Παραβρέθηκε, από την αρχή μέχρι το τέλος, ο Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Δημήτρης Κάρναβος, ο οποίος απηύθυνε εγκάρδιο χαιρετισμό και συμμετείχε στην εκδήλωση λήξης της εκδήλωσης.

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ Reviewed by on . ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «Η Διδασκάλισσα» ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΝΗΣ ΜΑΝΙΩΡΑΚΗ – ΖΩΙΔΑΚΗ, ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΥΠΟ τους ήχους   και τους στίχους της Μυθωδίας το ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «Η Διδασκάλισσα» ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΝΗΣ ΜΑΝΙΩΡΑΚΗ – ΖΩΙΔΑΚΗ, ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΥΠΟ τους ήχους   και τους στίχους της Μυθωδίας το Rating: 0
scroll to top