Σάββατο , 4 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » 9ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

9ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Μάρτιος 9, 2017 4:00 μμ A+ / A-

9ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

«Φώτα – κάμερα – δράση»

ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ, με αμείωτο μάλιστα ενδιαφέρον, από αύριο το απόγευμα της Παρασκευής 10 Μαρτίου 2017, το 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ του Δήμου Καλλιθέας, με πρωταγωνιστές, τους μαθητές και τις μαθήτριες Σχολείων από την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της πόλης μας, τα παιδιά μας.

Το θέμα φέτος είναι «Θέατρο & Κινηματογράφος» και το σύνθημα «Φώτα – κάμερα – δράση» και όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργος Κυριακόπουλος στον χαιρετισμό του που περιλαμβάνεται στο ιδιαίτερα καλαίσθητο πρόγραμμα – βιβλιαράκι του όλου Φεστιβάλ, «σκοπός είναι να μυήσει τα παιδιά στο μαγικό κόσμο της 7ης τέχνης, αλλά και να προσφέρει πολιτιστικές γνώσεις για τη γενέτειρα του Θεάτρου».

Έτσι, αύριο Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017, οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας (Κρέμου & Φιλαρέτου), ενώ το Σαββατοκύριακο που πλησιάζει, 11 & 12 Μαρτίου 2017, θα συνεχιστούν στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Καλυψώ», ενώ το αμέσως επόμενο Σαββατοκύριακο 18 & 19 Μαρτίου 2017, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν, τόσο στο Θέατρο των 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου της πόλης μας (στην πρώην ΙΖΟΛΑ), όσο και στο Δημοτικό μας Θέατρο.

Η «αυλαία» για το φετινό Μαθητικό Φεστιβάλ, θα  πέσει τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017, στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας, εκεί όπου η όλη εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη στα Σχολεία και στους Εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στις δράσεις και όπου θα βραβευτούν μαθητές και μαθήτριες που διακρίθηκαν μέσα στο 2016, για τις μαθητικές επιδόσεις τους, τις πολιτιστικές δράσεις τους και την κοινωνική προσφορά τους.

Παρακάτω, αλλά και ενδιάμεσα, παρατίθενται, τόσο ορισμένα από τα καταπληκτικά έργα μαθητριών και μαθητών των Σχολείων της πόλης μας που «κοσμούν» τους τοίχους του Δημοτικού Θεάτρου της πόλης μας, όσο και το αναλυτικότατο πρόγραμμα από την αρχή έως και το τέλος του 9ου Μαθητικού Φεστιβάλ.

Αξίζει σίγουρα τον κόπο, ο κάθε ένας και η κάθε μία από εμάς, να διαθέσουμε λίγο από τον χρόνο μας, για να καμαρώσουμε τη μαθητιώσα νεολαία της πόλης μας να αποδίδει άριστα ρόλους και χορούς, που όπως αναφέρει καθόλα σωστά ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Δημήτρης Κάρναβος στον επίσης πολύ σύντομο χαιρετισμό του που περιλαμβάνεται στο βιβλιαράκι – πρόγραμμα, «Το Μαθητικό μας Φεστιβάλ είναι μια διοργάνωση για την οποία καμαρώνει όλη η Καλλιθέα. Αλλά, επίσης, καμαρώνει όλη η εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας μας. Είναι μια διοργάνωση στην οποία περισσεύει η αγάπη για δημιουργία, αλλά και η αγάπη για τον άνθρωπο. Για μένα προσωπικά, το Φεστιβάλ αυτό σηματοδοτεί και το όραμα για μια άλλη παιδεία. Μια παιδεία που να κάνει τα παιδιά μας να αγαπάνε τη γνώση, τη δημιουργία, τη φαντασία, την καινοτομία. Τα παιδιά της Καλλιθέας, μέσα από αυτό το Φεστιβάλ, μας δείχνουν το δρόμο».

 

 

 

 

 

 

9ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . 9ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ «Φώτα – κάμερα – δράση» ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ, με αμείωτο μάλιστα ενδιαφέρον 9ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ «Φώτα – κάμερα – δράση» ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ, με αμείωτο μάλιστα ενδιαφέρον Rating: 0
scroll to top