Σάββατο , 4 Μαΐου 2024

Home » Αθλητικά » Γ.Σ. ΑΡΙΩΝ – Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ: 2-2

Γ.Σ. ΑΡΙΩΝ – Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ: 2-2

Μάρτιος 20, 2017 11:02 πμ A+ / A-

Γ.Σ. ΑΡΙΩΝ – Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ: 2-2

 2η συνεχόμενη ισοπαλία!…

 ΜΕ ΚΟΡΥΦΑΙΟ, ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ ΒΑΓΓΕΛΗ ΒΟΝΤΑ

ΙΣΟΠΑΛΟΣ, αναδείχθηκε, χθες νωρίς το πρωί της Κυριακής 19 Μαρτίου 2017, ο αγαπημένος μας Φοίνικας Καλλιθέας.

Στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου της Γ’ Κατηγορίας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών, οι «πράσινοι» της πόλης, για άλλη μία φορά με πάμπολλες απουσίες, φιλοξενήθηκε, στο γήπεδο του Υμηττού, από τον ουραγό Αρίωνα, με τον οποίο αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2.

Ένα αποτέλεσμα που σίγουρα αδικεί την ομάδα μας, καθώς είχε την υπεροχή, ενώ έχασε και πάρα πολλές κλασικές ευκαιρίες για να πετύχει τέρματα.

Παρά τις πολλές απουσίες, οι παίκτες του Δημήτρη Τσικριτέα μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο ορεξάτοι, κυριάρχησαν στον χώρο του κέντρου, πίεσαν ψηλά τους αντιπάλους τους και στο 5ο μόλις λεπτό της συνάντησης, έχασαν καλή ευκαιρία με τον 1ο σκόρερ της ομάδος, Γιάννη Ανδρεάκενα.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί, όμως, που προηγήθηκαν στο σκορ. Κόντρα στη ροή του και στην πρώτη ουσιαστικά καλή επίσκεψή τους στα καρέ του Φοίνικα, κατάφεραν να «ανοίξουν» το σκορ, με κεφαλιά του Νίκου Καριοφύλλη, ο οποίος αιφνιδίασε τον Βαγγέλη Βόντα.

Παρά το εις βάρος τους 1-0, οι «πράσινοι» της πόλης μας δεν πτοήθηκαν και έξι λεπτά αργότερα, στο 23ο λεπτό της συνάντησης, έφεραν το ματς στα ίσα, με απευθείας εκτέλεση φάουλ του έξοχου και χθες, Λουκά Παπανικολάου.

Το 1-1 τόνωσε το ηθικό των παικτών του Δημήτρη Τσικριτέα, οι οποίοι έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες, πρώτα με τον Ανδρεάκενα, στο 38ο και στο 40ό λεπτό και έπειτα με τον Παπανικολάου, στο 43ο λεπτό της συνάντησης.

Επειδή η μπάλα, όμως, «τιμωρεί», στο αμέσως επόμενο λεπτό (44ο), οι «μπλε» κατάφεραν να πάρουν εκ νέου την πρωτοπορία στο σκορ, με τέρμα που σημείωσε ο Άγγελος Καρασπύρος, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο την ολιγωρία που έδειξαν οι αμυντικοί της αγαπημένης μας ομάδας στο να απομακρύνουν την μπάλα, σε μία φαινομενικά εύκολη φάση…

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο. Με τον Σταμάτη Παππά να περνά στη θέση του Κώστα Κότσιφα, οι Καλλιθεάτες μπήκαν πάλι πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στο 5ο λεπτό της επανάληψης (50ό του αγώνα), έχασαν κλασική ευκαιρία με τον Γιάννη Ανδρεάκενα, ο οποίος έπειτα από καταπληκτική πάσα του Άρη Τσάγκαρη, βρέθηκε μόνος απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα Νίκο Διογένη, τον ντρίπλαρε από τα δεξιά, αλλά άνοιξε περισσότερο από όσο θα ήθελε την μπάλα, με αποτέλεσμα, στη συνέχεια, η πάσα που επιχείρησε προς συμπαίκτη του, να ανακοπεί πολύ εύκολα από τους αμυντικούς των γηπεδούχων.

Στο 60ό λεπτό της συνάντησης, ο φιλότιμος Μανώλης Μαστρογιαννόπουλος παραχώρησε τη θέση του στον Νίκο Θωμαΐδη και η πίεση των Καλλιθεατών, μετουσιώθηκε σε γκολ, εννέα λεπτά αργότερα (69’), όταν έπειτα από έξοχη μεταβίβαση του Νίκου Θωμαΐδη, ο 1ος σκόρερ των «πρασίνων» της πόλης μας, Γιάννης Ανδρεάκενας, βρέθηκε και πάλι απέναντι στον Νίκο Διογένη, τον οποίο αυτή τη φορά πλάσαρε εύστοχα, διαμορφώνοντας το 2-2.

Από το χρονικό σημείο εκείνο και έπειτα, ο αγώνας απέκτησε μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς οι γηπεδούχοι άρχισαν να επισκέπτονται τακτικότερα την εστία του Βαγγέλη Βόντα και στο 87ο λεπτό της συνάντησης, έχασαν σπουδαία ευκαιρία, όταν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, είδαν τον τερματοφύλακα των «πρασίνων» να πραγματοποιεί την απόκρουση του αγώνα σε εξ επαφής κεφαλιά από πολύ κοντά και να διατηρεί το 2-2.

Στο 89ο λεπτό, ο πολύπειρος κόουτς του Φοίνικα Καλλιθέας, Δημήτρης Τσικριτέας, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον 15χρονο Κωνσταντίνο Τσιφρήκα, ο οποίος στα 6 περίπου λεπτά που αγωνίστηκε, έδειξε ότι διαθέτει ποδοσφαιρικό θράσος, μαχόμενος και κερδίζοντας φάσεις από μεγαλύτερους και σωματικά και ηλικιακά αντιπάλους του, ενώ  στα θετικά του προστίθεται και η καταπληκτική πάσα που έβγαλε προς του Σταμάτη Παππά, τον οποίο έβγαλε σε πλεονεκτική θέση για επίτευξη τέρματος, φάση που, δυστυχώς, πέρασε τελικά ανεκμετάλλευτη για την αγαπημένη μας «πράσινη» ομάδα. Σίγουρα, αν προσεχθεί και του δοθούν ευκαιρίες, θα αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του, όχι μόνο στον Φοίνικα Καλλιθέας, αλλά και στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, το γεγονός ότι στην αποστολή μετείχε και ο Δημοσθένης Βυζηργιαννάκης, επίσης 15 ετών, ο οποίος ναι μεν δεν πήρε χρόνο συμμετοχής σ’ αυτόν τον αγώνα, αλλά σίγουρα θα πάρει στους προσεχείς της ομάδος.

Κορυφαίος, όπως εξελίχθηκε ο αγώνας, για τον αγαπημένο μας Φοίνικα, αναδείχθηκε ο τερματοφύλακάς του Βαγγέλης Βόντας, ενώ πολύ καλοί ήταν ο Λουκάς Παπανικολάου και ο Παναγιώτης Μαξακούλης.

Ήταν ο 2ος συνεχόμενος ισόπαλος και ο 8ος συνολικά , επίσης συνεχόμενος αγώνας, χωρίς νίκη για τον Φοίνικα Καλλιθέας

Πολύ καλό το διαιτητικό τρίο των Κωνσταντίνου Αρβανίτη, Ηλία Δαρσακλή και Νικήτα Βλατάκη.

Γ.Σ. ΑΡΙΩΝ (Ι. Αναστόπουλος): Διογένης, Λαγός 80’ Γκαβέσης), Κρούσκας, Duka, Τσιάβο, Οικονομόπουλος, Βάσος, Καλαράς (50’ Δημόπουλος), Καριοφύλλης, Σκορδάς, Καρασπύρος.

Στον πάγκο: Καπτζής, Τσαρουχίδης, Αναστασάτος, Λιάπης, Durro.

Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (Δ. Τσικριτέας): Βόντας, Τσαμποδήμος, Μαξακούλης, Ερζουμπουλίδης, Κότσιφας (46’ Παππάς), Ιάκωβος, Τσάγκαρης (89’ Τσιφρήκας), Παπανικολάου, Μαστρογιαννόπουλος (60’ Θωμαΐδης), Ανδρεάκενας, Λουπίδης.

Στον πάγκο: Βυρζηγιαννάκης.

Την επόμενη αγωνιστική (22η), σε δύο εβδομάδες, οι «πράσινοι» της πόλης μας, θα φιλοξενήσουν, στο γήπεδο της παραλίας των Τζιτζιφιών, τον Ιπποκράτη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Γ.Σ. ΑΡΙΩΝ – Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ: 2-2 Reviewed by on . Γ.Σ. ΑΡΙΩΝ – Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ: 2-2  2η συνεχόμενη ισοπαλία!...  ΜΕ ΚΟΡΥΦΑΙΟ, ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ ΒΑΓΓΕΛΗ ΒΟΝΤΑ ΙΣΟΠΑΛΟΣ, αναδείχθηκε, χθες νωρίς το πρωί της Γ.Σ. ΑΡΙΩΝ – Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ: 2-2  2η συνεχόμενη ισοπαλία!...  ΜΕ ΚΟΡΥΦΑΙΟ, ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ ΒΑΓΓΕΛΗ ΒΟΝΤΑ ΙΣΟΠΑΛΟΣ, αναδείχθηκε, χθες νωρίς το πρωί της Rating: 0
scroll to top