Κυριακή , 28 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » Ι.Ν. ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΗΣ & ΑΓΙΩΝ ΔΩΔΕΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ

Ι.Ν. ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΗΣ & ΑΓΙΩΝ ΔΩΔΕΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ

Ιανουάριος 6, 2017 9:54 μμ A+ / A-

Ι.Ν. ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΗΣ & ΑΓΙΩΝ ΔΩΔΕΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ

Εορτάστηκαν τα Θεοφάνια

ΚΑΙ ΜΕ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ & ΜΕ ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

EN ΙΟΡΔΑΝΗ βαπτιζομένου σου Κύριε…».

Με θρησκευτική ευλάβεια και πίστη, εορτάστηκαν και σήμερα το πρωί σε όλους τους Ιερούς Ναούς της πόλης μας, τα Θεοφάνια.

Στον Ιερό Ναό Παντανάσσης και παρουσία του Δημάρχου της πόλης μας κ. Δημήτρη Κάρναβου, πραγματοποιήθηκε, το πρωί, Όρθρος, Θεία Λειτουργία και Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.

Μετά το πέρας της Θρησκευτικής τελετής, εντός, αλλά και στην είσοδο του Ιερού Ναού, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου μας, η πολυπληθείς σχηματισθείσα πομπή από Ιερείς και Πιστούς, εκμεταλλευόμενη και τις σχετικά καλές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν σήμερα το πρωί, κατευθύνθηκε προς την παραλία των Τζιτζιφιών για την Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, εκεί όπου στη συμβολή των οδών Πραξιτέλους και Πεισιστράτους, συναντήθηκε με την αντίστοιχη πομπή από τον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Τζιτζιφιών, της οποίας ηγείτο ο Ιερέας π. Δημήτριος Καρβούνης.

Ακολούθως, όλοι μαζί, μετέβησαν στην παραλία, εκεί όπου, αφού πρώτα εψάλη το Απολυτίκιο των Θεοφανίων:

«Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε

η της Τριάδος εφανερώθη προσκύνησις

του γαρ Γεννήτορος η φωνή προσεμαρτύρει Σοι

αγαπητόν Σε Υιόν ονομάζουσα

και το Πνεύμα εν είδει περιστεράς

εβεβαίου του λόγου το ασφαλές

Ο επιφανής Χριστέ ο Θεός

Και τον κόσμον φωτίσας δόξα Σοι»

και αφέθηκε ελεύθερο ένα λευκό περιστέρι, σύμβολο του Αγίου Πνεύματος, πραγματοποιήθηκε η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα, όπου οκτώ τολμηροί νέοι (εκ των οποίων η μία ήταν γυναίκα), βούτηξαν στα νερά, όπου ένας εξ αυτών, έπιασε τον Τίμιο Σταυρό.Μετά το πέρας του εορτασμού των Θεοφανίων και του Αγιασμού των υδάτων, όλοι οι επίσημοι προσκεκλημένοι (ανάμεσα στους οποίους διακρίναμε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αναστάσιο Γαϊτάνη, την Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως του Δήμου μας και Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Όλα για την Καλλιθέα μας», Κα Βάσω Μαργαρίτη, τον Δημοτικό Σύμβουλο και Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Δημοτική Κίνηση Πολιτών»,  κ. Ευάγγελο Παπαδάκη, τον Δημοτικό Σύμβουλο και Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Καλλιθέας», κ. Βασίλη Δημόπουλο, τους Αντιδημάρχους κ.κ. Άννα Γιαννακού Πάσχου, Ευάγγελο Μπαρμπάκο, Γεώργιο Κυριακόπουλο και Εμμανουήλ Κωστάκη, τον Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Α. «Γιάννης Γάλλος», κ. Κωνσταντίνο Ευσταθίου, καθώς και πληθώρα νυν και πρώην Δημοτικών Συμβούλων), όπως, επίσης και πολλοί συνδημότες μας, μετέβησαν σε χώρο πλησίον των γραφείων του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος» του Δήμου, εκεί όπου τους πολυπληθείς παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Δημήτρης Κάρναβος, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του, ανέφερε τα ακόλουθα:

«Αποχαιρετήσαμε το 2016 με ανάμεικτα συναισθήματα.

Κάναμε δουλειά, είχαμε πρόοδο σε πολλά θέματα, είχαμε την ικανοποίηση για την πρόοδο αυτή, όμως, ταυτόχρονα είχαμε και λύπες.

Λύπες από σημαντικές απώλειες.

Μία τέτοια απώλεια για την πόλη, αλλά και προσωπική, ήταν αυτή της αείμνηστης Σοφίας Παπαδοπούλου, την οποία τιμάμε σήμερα.

Όμως είμαστε υποχρεωμένοι να κοιτάμε μπροστά.

Και να ελπίζουμε.

Και να είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε.

Η Καλλιθέα μας έχει φέτος πολλά να ελπίζει.

Έχουμε το «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», όπου το τεχνικό έργο έχει ολοκληρωθεί και παραδίδεται στο Ελληνικό Δημόσιο στις 23 Φεβρουαρίου.

Έχουμε τα έργα για την ανάπλαση της παραλίας στις Τζιτζιφιές, που επιτέλους, ξεκινούν, καθώς ήδη υπάρχει ανάδοχος.

Βάλαμε, επιτέλους, στην agenda την μελλοντική επέκταση του ΜΕΤΡΟ στην Καλλιθέα και στην παραλία.

Και πλέον έχουμε μπροστά μας την μεγάλη κοινή προσπάθεια να αξιοποιήσουμε όλα αυτά για το καλό των πολιτών της πόλης μας.

Έχουμε ένα μεγάλο όπλο.

Την ιδιαίτερη ταυτότητα της Καλλιθέας.

Είμαστε μια πόλη με ρίζες, μια πόλη με αυθεντική λαϊκότητα, με ανθρωπιά, με αξίες.

Είμασταν και είμαστε μία γειτονιά, που έχει προσφέρει πολλά στην πατρίδα μας.

Στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, την οικονομία, τις επιστήμες. Και βέβαια, σ’ όλες τις μεγάλες στιγμές της πατρίδας, η Καλλιθέα ήταν πρωταγωνίστρια.

Πρόσφατα, αγοράσαμε την οικία του ήρωα του ’40 Δαβάκη, ως μια υπόμνηση προς το μέλλον για την προσφορά της Καλλιθέας.

Και μέσα στο χρόνο, ξεκινάει η αποκατάσταση του ιστορικού χώρου της αντίστασης, του Μπιζανίου.

Τα λέω αυτά, για να τονίσω ότι αυτή την Καλλιθέα θέλουμε να προβάλλουμε και αυτή την Καλλιθέα θέλουμε να κρατήσουμε, μέσα στο νέο σκηνικό των μεγάλων έργων που γίνονται εδώ.

Το ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΤΗΣ, είναι και πρέπει να είναι, ένας ΤΙΤΛΟΣ ΤΙΜΗΣ και ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ. Αυτός είναι ο στόχος μας.

Γιατί μόνο έτσι θα καταφέρουμε να αξιοποιήσουμε όλα όσα γίνονται.

Ξεκινάμε, λοιπόν, το 2017, με καλούς οιωνούς.

Είναι στο χέρι μας, με την προσπάθειά μας, με τους αγώνες μας, να γυρίσουμε σελίδα.

Και σε αυτή την προσπάθεια, δεν περισσεύει κανένας. Πρέπει να είμαστε και είμαστε όλοι εδώ, ενωμένοι για το κοινό μας σπίτι, την Καλλιθέα μας.

Εύχομαι ολόψυχα, Καλή Χρονιά, με Υγεία, Ειρήνη και Ευτυχία για όλο τον κόσμο».

Ακολούθως, βραβεύθηκαν τρεις Παραολυμπιονίκες του Ρίο 2016, όλοι τους μέλη του Καλλιθεάτικου Αθλητικού Σωματείου «Σπάρτακος» και της Εθνικής αντιπροσωπείας, οι Φερνάντες Τσε Τζων (για το Χρυσό Μετάλλιο στο αγώνισμα της Σφαιροβολίας), Δήμητρα Κοροκίδα (για το Χάλκινο Μετάλλιο στο αγώνα της Σφαιροβολίας) και Γεράσιμος Πυλαρινός – Μαρκαντωνάτος (για την 4η θέση στο ομαδικό Ξίφους Μονομαχίας). Τις βραβεύσεις των τιμητικών πλακετών, έκανε ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Δημήτρης Κάρναβος.

Μετά τις τρεις προαναφερθείσες βραβεύσεις και λόγω της καθυστέρησης άφιξης της αδελφής της αείμνηστης Δημοτικής Συμβούλου Σοφίας Παπαδοπούλου, έγινε μια μικρή εκτροπή στο πρόγραμμα, όπου πραγματοποιήθηκε η κοπή της παραδοσιακής Πρωτοχρονιάτικης Πίτας, την οποία ευλόγησε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Ευμένιος, από τον Ιερό Ναό Παναγίας Παντανάσσης και Προφήτου Ηλία Καλλιθέας και έκοψε ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Κάρναβος, συμβολικά το 1ο κομμάτι για τον Χριστό, το 2ο για την Παναγία, το 3ο για το Δήμο μας, το 4ο για τους εργαζόμενους στο Δήμο (το οποίο παρέλαβε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ιωάννου), ενώ το 5ο κομμάτι, το έκοψε για τους συμπολίτες μας, οι οποί αντιμετωπίζουν, με αξιοπρέπεια, τις δύσκολες περιστάσεις που περνάει όλος ο Ελληνικός λαός.

Μετά το πέρας και της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Δήμου μας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αναστάσιος Γαϊτάνης, ανέγνωσε την σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την απονομή του Χρυσού Μεταλλίου της πόλης στην οικογένεια της αείμνηστης Δημοτικής Συμβούλου, Σοφίας Παπαδοπούλου. Την απονομή έκανε ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Κάρναβος και το Χρυσό Μετάλλιο παρέλαβε η άρτι αφιχθείσα αδελφή της εκλιπούσης, Κα Ευτυχία Λαδά, η οποία, εμφανώς συγκινημένη, τόνισε «Ευχαριστώ πάρα πολύ το Δημοτικό Συμβούλιο και τον Δήμαρχο. Σας ευχαριστώ, γιατί τιμήσατε την αδελφούλα μου, της οποίας δεύτερη οικογένειά της ήταν ο Δήμος και οι δημότες. Βοηθούσε όπου μπορούσε και όποιον μπορούσε. Ήταν ακούραστη, ποτέ δεν διαμαρτυρήθηκε για τίποτε και ήταν πρόθυμη να βοηθήσει τους πάντες. Ευχαριστώ πάρα πολύ, που την τιμήσατε σήμερα και εκεί που είναι και θα βλέπει και θα χαίρεται η ψυχούλα της. Καλή χρονιά σε όλους και καλή χρονιά και για το Δήμο μας».

Η όλη εκδήλωση της Κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Δήμου μας, «έκλεισε» με την παράθεση γλυκών και αναψυκτικών σε όλους όσους παραβρέθηκαν σ’ αυτή.

    

    

    

    

    

    

    

   

    

    

    

   

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

   

Ι.Ν. ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΗΣ & ΑΓΙΩΝ ΔΩΔΕΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ Reviewed by on . Ι.Ν. ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΗΣ & ΑΓΙΩΝ ΔΩΔΕΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ Εορτάστηκαν τα Θεοφάνια ΚΑΙ ΜΕ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ & ΜΕ ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ “EN ΙΟΡΔΑΝΗ βαπτιζομένο Ι.Ν. ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΗΣ & ΑΓΙΩΝ ΔΩΔΕΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ Εορτάστηκαν τα Θεοφάνια ΚΑΙ ΜΕ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ & ΜΕ ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ “EN ΙΟΡΔΑΝΗ βαπτιζομένο Rating: 0
scroll to top