Σάββατο , 27 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ

ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ

Δεκέμβριος 27, 2016 12:33 μμ A+ / A-

ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Μαραθώνος Μελίτων

ΗΤΑΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ που αναρτήθηκε στο site της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ανακοινώθηκε η εκδημία του Μητροπολίτη Μαραθώνος Μελίτωνος, την περασμένη Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2016.

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και στην πόλη μας, καθώς πάμπολλες ήταν οι φορές που είχε παραστεί στις Ενορίες της, ενώ είχε παραβρεθεί και συμμετάσχει  και στον Αγιασμό των Υδάτων στις 6 Ιανουαρίου 2016.

Ολόκληρη η σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, έχει ως ακολούθως:

«Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών μετά θλίψεως αναγγέλλει την εκδημία του Μητροπολίτη Μαραθώνος Μελίτωνος (κ. κ. Βασιλείου Καβατσικλή), Βοηθού Επισκόπου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄.
Ο μακαριστός γεννήθηκε στην Αθήνα στις 16 Φεβρουαρίου 1946. Σπούδασε την Θεολογία στο Θεολογικό Ινστιτούτο Αγίου Σεργίου Παρισίων. Από το 1962 μέχρι το 1986 υπηρέτησε στα Ιεροσόλυμα. Διάκονος χειροτονήθηκε την 1 Νοεμβρίου 1964 και Πρεσβύτερος το 1967. Υπηρέτησε ως Ηγούμενος στην Γάζα από το 1981 μέχρι το 1986 και ως Εφημέριος στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών από το 1986 μέχρι το 1995. Στις 29 Ιανουαρίου 1995 χειροτονήθηκε τιτουλάριος Επίσκοπος Μαραθώνος, Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, και διετέλεσε Πρωτοσύγκελλος αυτής το διάστημα από 1995 έως 1998. Στις 10 Οκτωβρίου 2012 προήχθη σε τιτουλάριο Μητροπολίτη.
Η Εξόδιος Ακολουθία θα ψαλλεί την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου και ώρα 12.00 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ακαδημίας Πλάτωνος, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος και θα εκπροσωπήσει τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β».

Την θλίψη του για την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη, εξέφρασε, με δήλωσή του, ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης « Η Καλλιθέα Μπροστά», κ. Θοδωρής Ψαλιδόπουλος.

Παρακάτω, παρατίθεται ολόκληρη η σχετική δήλωση του επί σειρά ετών πρώην Αντιδημάρχου:

«Δεν θα διασταυρωθούμε ξανά με το σπινθηροβόλο βλέμμα και την αεικίνητη φιγούρα του Μητροπολίτη Μαραθώνος Μελίτωνα. Αλλά, στη συνείδηση και τη μνήμη όλων, όσοι είχαν το προνόμιο να συναντηθούν μαζί του, θα διατηρείται πάντοτε ζωντανό το γνήσιο θάρρος, με το οποίο άσκησε τα ποιμαντικά του καθήκοντα, μεταξύ άλλων και σε ενορίες της Καλλιθέας. Όλοι θα θυμούνται την ανυπόκριτη απλότητα και την προσήνειά του.

   Σημαίνον στέλεχος της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο μακαριστός Μητροπολίτης Μελίτων υπήρξε ιεράρχης ευρείας παιδείας, με ισχυρές εμπειρίες για την ανθρώπινη μοίρα, όπως αυτές που του προσέφερε η θητεία του στην Παλαιστίνη, καθώς και σαφείς πεποιθήσεις για το σύγχρονο ρόλο της Εκκλησίας.

   Αποχαιρετούμε, με βαθύτατη θλίψη, έναν κοινωνικό παράγοντα ιδιαιτέρου κύρους, ο οποίος επίστευε στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και βρισκόταν πάντοτε παρά τω πλευρώ του Δήμου Καλλιθέας σε όλες τις πρωτοβουλίες για την προαγωγή των αξιών του ανθρωπισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης».

Φωτογραφία από τον Αγιασμό των Υδάτων στις 6 Ιανουαρίου 2016, με τον μακαριστό Μητροπολίτη σε πρώτο πλάνο.

ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ Reviewed by on . ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Μαραθώνος Μελίτων ΗΤΑΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ που αναρτήθηκε στο site της Ιεράς Αρχ ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Μαραθώνος Μελίτων ΗΤΑΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ που αναρτήθηκε στο site της Ιεράς Αρχ Rating: 0
scroll to top