Πέμπτη , 2 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » 14ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

14ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Νοέμβριος 18, 2016 2:30 μμ A+ / A-

14ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

 «Να μην ξεχάσω»

 ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 43η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

 ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ στο ιδιαίτερα καλαίσθητο πρόγραμμα που διενεμήθη, ήταν σαφέστατο. «Να μην ξεχάσω». Και πραγματικά, χθες το πρωί της Πέμπτης 17 Νοεμβρίου 2016, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 14ου Γυμνασίου Καλλιθέας, με μία καταπληκτική επετειακή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε από μαθήτριες και μαθητές του Σχολείου, κανένας δεν ξέχασε το τι συνέβη πριν από 43 ακριβώς χρόνια, στον χώρο του Πολυτεχνείου.

Το σύντομο χρονικό για το τι συνέβη, έτσι ώστε κανένας να μην ξεχνά, διαβάστηκε από τις μαθήτριες Δέσποινα Κανέλλου και Μαρία Ντούσα, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε προς τους πολυπληθείς παριστάμενους και ο Διευθυντής του 14ου Γυμνασίου, κ. Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος.

Το Πρόγραμμα

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης:

Απαγγέλθηκαν τα κάτωθι επετειακά ποιήματα,

** «Απολογία Νομοταγούς» του Μανόλη Αναγνωστάκη, από τον μαθητή Βαγγέλη Λιόκα.

** «Εθνικόν Μετσόβειον Πολυτεχνείον (Νοέμβρης 1973)», του Νίκου Παππά, από τον μαθητή Βαγγέλη Λιόκα.

** « Ένα παιδί αφηγείται», του Δημήτρη Ραβάνη – Ρέντη, σε δραματοποίηση από τη μαθήτρια Σοφία Νικήτα.

** Απόσπασμα από το «Ημερολόγιο μίας εβδομάδας (17/11)», του Γιάννη Ρίτσου, από τη μαθήτρια Ζωή Φυτίλη.

** «Οι Τύραννοι», του Ταξιάρχη Ζαγγανά, από τη μαθήτρια Ανδρομάχη Τσελίκα.

** «Η Λευτεριά», της Μαίρης Τρανάκα, από τη μαθήτρια Αγγελική Σκαλτσά,

ακούστηκαν αποσπάσματα από τις εκπομπές του Ραδιοφωνικού Σταθμού του Πολυτεχνείου, από τις μαθήτριες και τους μαθητές, Κατερίνα Πούλα, Πέτρο Μακρή – Μανιάτη, Ειρήνη Ζάχου και Ιάσονα Κατσουρό, προβλήθηκαν τα video:

  • Απόσπασμα από το παραλήρημα του δικτάτορα Γεωργίου Παπαδόπουλου.
  • Στιγμιότυπα από το Νοέμβρη του ’73, με μουσική υπόκρουση: «Στη συγκέντρωση της ΕΦΕΕ», του Διονύση Σαββόπουλου.
  • Το Ντοκουμέντο από την εισβολή του τανκ στο Πολυτεχνείου, με μουσική υπόκρουση του ριζίτικου: «Πότε θα κάμει ξαστεριά»,

ενώ, τέλος, η Χορωδία του Σχολείου, αποτελούμενη από τις μαθήτριες και τους μαθητές Παρασκευή Αλεξοπούλου, Κωνσταντίνα Ασημακοπούλου, Δανάη Γκούμα, Ευγενία Γουίτικερ, Ξένια Δελήρογλου, Έλενα Ζουρντού, Κέβιν Ιλίρι, Κωνσταντίνος Καρλέτσος, Μαριτίνα Κωνσταντοπούλου, Μαρία Μπαρλά, Βασιλική Παλιάκη, Μάχη Ράντου, Μαρίνα Τζιαντζιούλη, Μαίρη Φραγκουλίδη, Αναστασία Φωκά, Αικατερίνη Κιοσσέ, Λητώ Λάμπρου, Μαρία Ξιφαρά, Νεφέλη Σιδηροπούλου, Ζωή Φυτίλη, Βαρβάρα Ψαρρή, Ζαφείρα Αγγελοπούλου, Βασίλης Αθανασίου, Βερονίκη Αρώνη, Ελπίδα Γεροντίδου, Γεωργία Δήμου, Ιωάννα Δίφωνη, Ιουλία Ελαφροπούλου, Αλσού Ισαλπάεβα, Καλλιόπη Καμπουρίδη, Κυριακή Καρατζούνη, Βασιλική Μικρουδάκη, Θεοφανία Μπαλαμπάνη, Κωνσταντίνα Περούλη και Άννα Σιμιτζή, ερμήνευσε τα τραγούδια:

α) «Μη με ρωτάς», των Μάνου Λοΐζου και Λευτέρη Παπαδόπουλου,

β) «Το προσκύνημα», των Σταύρου Ξαρχάκου και Ιάκωβου Καμπανέλλη,

γ) «Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον», του Διονύση Τσακνή.

Η όλη εκδήλωση, που στο τέλος της χειροκροτήθηκε θερμά από όλους τους παρευρισκομένους, «έκλεισε» με την απαγγελία του Εθνικού μας Ύμνου.

Να αναφέρουμε εδώ, ότι την επιμέλεια της εκδήλωσης είχαν οι Κυρίες, Κατερίνα Κάζηρα και Αλεξάνδρα Σαγανά, την μουσική επιμέλεια, η Κα Σπυριδούλα Βανδώρου, την εικαστική επιμέλεια, η Κα Μαρία Πετρούλια και την τεχνική υποστήριξη, ο κ. Παναγιώτης Ντίνος, όλοι τους άξιοι Εκπαιδευτικοί στο συγκεκριμένο Σχολείο.

Και του χρόνου, στις 17 Νοέμβρη, να μην ξεχάσω…

 

 

 

 

14ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . 14ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ  «Να μην ξεχάσω»  ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 43η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ  ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ στο ιδιαίτερα καλαίσθητο πρόγραμμα που διενεμήθη, ήταν σαφέστατο 14ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ  «Να μην ξεχάσω»  ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 43η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ  ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ στο ιδιαίτερα καλαίσθητο πρόγραμμα που διενεμήθη, ήταν σαφέστατο Rating: 0
scroll to top