Δευτέρα , 29 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Νοέμβριος 4, 2016 3:25 μμ A+ / A-

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Επιτυχημένο το πρόγραμμα δωρεάν μέτρησης οστικής πυκνότητας

ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π..Υ.

   

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ επιτυχία και με την προσέλευση αρκετών γυναικών ολοκληρώθηκε, την περασμένη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016, το πρόγραμμα δωρεάν μέτρησης οστικής πυκνότητας, που υλοποίησε ο Δήμος Καλλιθέας, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προγαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.).

Το πρόγραμμα περιελάμβανε τη μέτρηση οστικής πυκνότητας με υπερηχογράφημα πτέρνας, με στόχο την ανακάλυψη φαινομενικά υγιών γυναικών άνω των 45 ετών, οι οποίες πάσχουν από οστεοπενία ή οστεοπόρωση και διατρέχουν κίνδυνο αυτόματων καταγμάτων.

 Ο εξοπλισμός για τη διενέργεια της εξέτασης διατέθηκε από το Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.. Συνολικά εξετάστηκαν 151 γυναίκες από τις οποίες οι 44 είχαν ενδείξεις οστεοπενίας και 25 οστεοπόρωσης. Παρών ήταν εθελοντικά ο ιατρός κ. Δαμουλιάνος του Δημοτικού Κέντρου Υγείας και έδωσε περαιτέρω οδηγίες όπου χρειάστηκε.

Μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν στα 4 Κ.Α.Π.Η. του Δήμου και το Δημοτικό Κέντρο Υγείας.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Πρόεδρος της Δημοτικής Εθελοντικής Αιμοδοσίας Κα  Άννα Γιαννακού-Πάσχου σημείωσε: «Ο Δήμος μας, πολυπολιτισμικός και πυκνοδομημένος με πολλά κοινωνικά προβλήματα, επενδύει τα μέγιστα στην πρόληψη και όχι την θεραπεία των νοσημάτων που δεν έχει πάντα το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, που είναι η ίαση.

       Η οστεοπόρωση, είναι ένα πρόβλημα σοβαρό για την Γ΄ ηλικία και όχι μόνο, γι αυτό έχουμε εφαρμόσει πρωτοποριακό και απόλυτα επιτυχημένο πρόγραμμα, θεραπευτικής γυμναστικής στα Κ.Α.Π.Η. του Δήμου μας, που συντελεί τα μέγιστα στην πρόληψη της οστεοπόρωσης.

      Ευχαριστούμε από καρδιάς, το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων που με την κοινή δράση, μας έδωσε την ευκαιρία να ελέγχουμε και να ενημερώσουμε τους δημότες μας.

      Η συνεργασία με το Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ., για την πρόληψη των νοσημάτων συντελεί τα μέγιστα στην διατήρηση και προαγωγή της υγείας των δημοτών».      

                                                                                

 

 

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Επιτυχημένο το πρόγραμμα δωρεάν μέτρησης οστικής πυκνότητας ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π..Υ.     ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ επιτυχία και ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Επιτυχημένο το πρόγραμμα δωρεάν μέτρησης οστικής πυκνότητας ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π..Υ.     ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ επιτυχία και Rating: 0
scroll to top