Παρασκευή , 3 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Ιούνιος 10, 2016 12:52 μμ A+ / A-

3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Καταπληκτική η Λαογραφική Έκθεση

ΜΕ ΣΠΑΝΙΑ ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ, ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τυχεροί ήταν όλοι όσοι παρέστησαν, χθες το απόγευμα της Πέμπτης 8 Ιουνίου 2016, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης μας.

Ο λόγος; Απλός. Γιατί διοργανώθηκε μια καταπληκτική Λαογραφική Έκθεση, υπό τον τίτλο «Μια φορά κι έναν καιρό… ήμουν χρήσιμο κι εγώ», με πλούσια εκθέματα, παλαιά μεν, νοσταλγικά δε.

Μέσα σε μια κατάλληλα διαμορφωμένη αίθουσα του Σχολείου και με τις υπεύθυνες για την Έκθεση εκπαιδευτικούς Κυρίες Ανδρομάχη Ταρλάμη και Κατερίνα Καραγιοβαννίδου να υποδέχονται εγκάρδια τους επισκέπτες, όλοι οι τυχεροί που παραβρέθηκαν, είχαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά, κάθε λογής παλαιά χρηστικά αντικείμενα, όπως ραπτομηχανές, γραφομηχανές, υφάσματα, ποδιές, αγροτικά και άλλα εργαλεία, παλαιά ραδιόφωνα και παιχνίδια, βιβλία, νομίσματα, χαρτονομίσματα, χάλκινα οικιακά σκεύη και άλλα πολλά, όλα τακτοποιημένα με μεράκι και όλα γεμάτα από αναμνήσεις μιας άλλης πιο ρομαντικής εποχής, όχι πολύ μακρινής.

Παραβρέθηκαν, σύσσωμο το διδακτικό προσωπικό του Σχολείου με προεξέχοντα τον Διευθυντή κ. Πέτρο Μάη, ο Δημοτικός Σύμβουλος Καλλιθέας κ. Κωνσταντίνος Καλογερόπουλος,  καθώς και πολλές μαθήτριες και πολλοί μαθητές, συνοδευόμενοι από γονείς, κηδεμόνες, γιαγιάδες, παππούδες και φίλους τους.

Συγχαρητήρια πολλά οφείλουμε να δώσουμε, σε όλους όσους συνετέλεσαν τα μέγιστα, ώστε αυτή η περίφημη Λαογραφική Έκθεση να πάρει «σάρκα και οστά».

Πιστεύουμε ακράδαντα, ότι οι φωτογραφίες που παρατίθενται παρακάτω, αποτελούν το καλύτερο ρεπορτάζ και επιβεβαιώνουν στο έπακρο την άποψή μας, ότι η Έκθεση, ήταν, με μία λέξη, ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ.

Να τονίσουμε, τέλος, ότι η Έκθεση, θα διαρκέσει για δύο ακόμη ημέρες και συγκεκριμένα τα απογεύματα της προσεχούς Δευτέρας 13 Ιουνίου 2016 και της προσεχούς Τρίτης 14 Ιουνίου 2016, ώστε ακόμη περισσότεροι τυχεροί, να μπορέσουν να την απολαύσουν.

  

  

  

  

  

  

  

  

 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

 

  

  

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Καταπληκτική η Λαογραφική Έκθεση ΜΕ ΣΠΑΝΙΑ ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ, ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τυχεροί ήταν όλοι όσοι παρέστησαν, 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Καταπληκτική η Λαογραφική Έκθεση ΜΕ ΣΠΑΝΙΑ ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ, ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τυχεροί ήταν όλοι όσοι παρέστησαν, Rating: 0
scroll to top