Κυριακή , 5 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΤΑ 71 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ

ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΤΑ 71 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ

Μάιος 10, 2016 8:13 μμ A+ / A-

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Με επισημότητα τιμήθηκαν τα 71 χρόνια από τη Μεγάλη Νίκη

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ  & ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ

ΜΕ ΚΑΘΕ επισημότητα, τιμήθηκε, από το Δήμο μας, χθες το απόγευμα της Δευτέρας 9 Μαΐου 2016, η 71η επέτειος από τη Μεγάλη Νίκη που σηματοδότησε τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη.

Οι εκδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία του Δήμου μας με το Ρωσικό Πολιτιστικό & Επιστημονικό Κέντρο Αθήνας, καθώς και με το Συντονιστικό Συμβούλιο εκ Ρωσίας Συμπατριωτών, ξεκίνησαν νωρίς το απόγευμα στο αλσύλλιο του Πολιτιστικού Κέντρου της πόλης μας στην οδό Μεγίστης 20, εκεί όπου καλλιτεχνικές παιδικές ομάδες ρωσόφωνων σχολείων της Καλλιθέας και της Αττικής, παρουσίασαν την εκδήλωση «Ανοιχτό μικρόφωνο».

Ακολούθως, οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν μπροστά από το μνημείο των Σοβιετικών Μαχητών, που κοσμεί την πόλη μας και βρίσκεται στη συμβολή της λεωφόρου Συγγρού με την οδό Φιλαρέτου.

Εκεί, παρουσία αγήματος του Πολεμικού Ναυτικού, της Δημοτικής μας Φιλαρμονικής, αλλά και μεγάλου πλήθους κόσμου με καρφιτσωμένη στο πέτο την χαρακτηριστική κορδέλα του Αγίου Γεωργίου με το πορτοκαλί και το μαύρο χρώμα, έσκυψαν ευλαβικά το κεφάλι κατά την τέλεση της Επιμνημόσυνης Δέησης υπέρ των 20 και πλέον εκατομμυρίων Σοβιετικών στρατιωτών που «έπεσαν» ηρωικά μαχόμενοι για τα ιδανικά της πατρίδος τους, αλλά και του πλανήτη ολόκληρου, ενώ

σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν, τόσο ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Δημήτρης Κάρναβος, όσο και ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Αντρέι Μάσλοβ.

Τέλος, έγινε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο, από πρέσβεις χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, όσο και από Δημοτικές Παρατάξεις και φορείς της πόλης μας.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν στην πλατεία Δαβάκη της πόλης μας. Εκεί, αφού πρώτα τελέστηκε Επιμνημόσυνος Δέηση τόσο μπροστά από το Παμποντιακό Ηρώο, όσο και από το άγαλμα του Ήρωα Κωνσταντίνου Δαβάκη, όπου έγιναν και σχετικές καταθέσεις στεφάνων, ακολούθησε βαρυσήμαντη ομιλία του Δημάρχου κ. Δημήτρη Κάρναβου, καθώς και από εκπροσώπους των συνδιοργανωτών. Την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των 20 και πλέον εκατομμυρίων Σοβιετικών στρατιωτών που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, διαδέχθηκαν, η ανάκρουση, τόσο του Ρωσικού, όσο και του Ελληνικού Εθνικού Ύμνου, καθώς και ένα λαμπρό εορταστικό πρόγραμμα από τη μπάντα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της χώρας μας.

  

  

  

  

  

  

  

 

  

  

  

  

  

 

 

 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΤΑ 71 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ Reviewed by on . ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Με επισημότητα τιμήθηκαν τα 71 χρόνια από τη Μεγάλη Νίκη ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ  & ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ ΚΑΘΕ επισημ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Με επισημότητα τιμήθηκαν τα 71 χρόνια από τη Μεγάλη Νίκη ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ  & ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ ΚΑΘΕ επισημ Rating: 0
scroll to top