Σάββατο , 27 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΥΦΛΩΝ

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΥΦΛΩΝ

Απρίλιος 7, 2016 5:12 μμ A+ / A-

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΥΦΛΩΝ

Επιτυχημένη Ημερίδα

ΜΕ ΘΕΜΑ: ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΡΑΣΗΣ

ΤΗΝ περασμένη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016, πραγματοποιήθηκε Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Επαγγελματικός Προσανατολισμός Ατόμων με Προβλήματα Όρασης – Νέες Τάσεις, Επιλογές και Προοπτικές», η πρώτη σε μια σειρά ενημερωτικών επιμορφωτικών ημερίδων του προγράμματος που ξεκίνησε στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.), με τίτλο «Επιλέγω Σπουδές και Επάγγελμα».

Οι ημερίδες που θα ακολουθήσουν μέχρι το τέλος του χρόνου, έχουν ως θέμα τον επαγγελματικό προσανατολισμό, την ανάλυση επαγγελμάτων, την συμβουλευτική και άλλες θεματικές ενότητες, για άτομα με οπτική αναπηρία.

Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών, σε συνεργασία με την Επιτροπή Νεολαίας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών, πραγματοποιήθηκαν εύστοχες εισηγήσεις από επιστήμονες και επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων. Οι εισηγητές, άτομα με οπτική αναπηρία, παρουσίασαν το επάγγελμα που ασκούν και αναφέρθηκαν στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, αλλά και πως κατάφεραν να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να προχωρήσουν αποτελεσματικά.

Τα μέλη της Διοίκησης του Κ.Ε.Α.Τ., εκφράζουν τις θερμότερες ευχαριστίες τους, στον δημοσιογράφο κ. Δημήτρη Κωνσταντάρα και στη Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού Τυφλών του Κέντρου Διάγνωσης Διαφοροδιάγνωσης και Υποστήριξης Μαθητών (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Α΄ Αθήνας, Κα Χριστίνα Αλμπάνη, για τον συντονισμό της εκδήλωσης, στον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, κ. Ηλία Μαργιόλα και στον Πρόεδρο του Φάρου Τυφλών Ελλάδος κ. Εμμανουήλ Μπασιά, για τους χαιρετισμούς που απεύθυναν στην έναρξη της εκδήλωσης, στην Πρόεδρο του Ελληνικού Κέντρου Εκπαίδευσης Σκύλων Οδηγών Κα Ζωή Γερουλάνου, στον Γενικό Γραμματέα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών (Π.Σ.Τ.) και εκπρόσωπο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑΜΕΑ) κ. Παναγιώτη Μαρκοστάμο, στην Γενική Γραμματέα του Φάρου Τυφλών Κα Κατσαρού, καθώς και στην Πρόεδρο του Ελληνικού Ινστιτούτου για την Ισότητα των Φύλων (ΕΛ.ΙΣΟ.Φ.)  Κα  Ντιάνα Ρουσνάκ, για την παρουσία τους στην εκδήλωση.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζονται προς το Ελληνικό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων και για τις Ευπαθείς Πληθυσμιακές Ομάδες, για τη συνεργασία του με το ΚΕ.Α.Τ.

Ενώ, τέλος, ευχαριστίες εκφράζονται προς  το προσωπικό του ΚΕ.Α.Τ., Πρωτοπορία και Εστιάδες, στους μαθητές και στους γονείς τους, καθώς και προς όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

  

  

  

  

  

  

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΥΦΛΩΝ Reviewed by on . ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΥΦΛΩΝ Επιτυχημένη Ημερίδα ΜΕ ΘΕΜΑ: ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΡΑΣΗΣ ΤΗΝ περασμένη Δευτέρα 4 Απ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΥΦΛΩΝ Επιτυχημένη Ημερίδα ΜΕ ΘΕΜΑ: ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΡΑΣΗΣ ΤΗΝ περασμένη Δευτέρα 4 Απ Rating: 0
scroll to top