Δευτέρα , 29 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 2

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 2

Ιανουάριος 12, 2016 3:23 μμ A+ / A-

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 2

Εργασιακή Επανένταξη Αστέγων

ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΤΟ Δημοτικό Συμβούλιο, με την με αριθμό 407/2014 απόφασή του, ενέκρινε τη συμμετοχή του Δήμου μας στο πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας με τίτλο «Στέγαση και Επανένταξη Αστέγων» και με την με αριθμό 131/2015 απόφασή του προχώρησε στην υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για την εκτέλεση του παραπάνω προγράμματος.

Σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση, ένας από τους ειδικούς στόχους του Προγράμματος, είναι η επανένταξη στον κοινωνικό ιστό μέσω της παροχής υπηρεσιών εργασιακής επανένταξης, τουλάχιστον του 40% του συνόλου των ατόμων. Δεδομένου ότι τα ωφελούμενα άτομα του Δήμου Καλλιθέας είναι δώδεκα (12), ο αριθμός των ατόμων προς εργασιακή επανένταξη είναι τουλάχιστον πέντε (5).

Σύμφωνα με την ∆28/οικ. 31354/2352/15/09/2014 Πρόσκληση του Προγράμματος, η απόκτηση εργασιακής εµπειρίας (on the job training), μπορεί να υλοποιηθεί σε επιχειρήσεις και γενικά σε εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, Στο πλαίσιο αυτό προτείνονται τα παρακάτω:

  • Η σύναψη τριμερών συμβάσεων επιχορήγησης, μεταξύ δικαιούχου, εργοδότη και ωφελούμενου, για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας.
  • Οι συμβάσεις είναι ορισμένου χρόνου, έχουν διάρκεια όχι μεγαλύτερη των 12 μηνών και διέπονται από τις γενικές διατάξεις περί συμβάσεων ορισμένου χρόνου.
  • Ο χρόνος απασχόλησης μπορεί να είναι πλήρους ή μερικής απασχόλησης.
  • Ως ποσό χρηματοδότησης υπολογίζεται το ποσό που αντιστοιχεί στο ύψος του κατώτατου βασικού μισθού, όπως ορίζεται κάθε φορά από τις κείμενες διατάξεις, µε τις αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές.

Παρακαλούνται οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ενδιαφέρονται να προβούν σε συμβάσεις απόκτησης εργασιακής εμπειρίας με ωφελουμένους του παραπάνω προγράμματος, να επικοινωνήσουν με το Δήμο Καλλιθέας (Κα Ιωάννα Kαϊμαζογλου & Κα Μαρία Ψυχογυιού στα τηλέφωνα 213 2070457-432 ή στο Ε-mail: d_program@kallithea.gr), για να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 2 Reviewed by on . ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 2 Εργασιακή Επανένταξη Αστέγων ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟ Δημοτικό Συμβούλιο, με την με αριθ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 2 Εργασιακή Επανένταξη Αστέγων ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟ Δημοτικό Συμβούλιο, με την με αριθ Rating: 0
scroll to top