Τρίτη , 7 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » 8ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

8ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Δεκέμβριος 8, 2015 2:36 μμ A+ / A-

8ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

«Καλλιθέα και Ειρήνη. Η ιστορία μας προσφυγούπολης»

ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

Ο ΔΗΜΟΣ Καλλιθέας, για μία ακόμη χρονιά, σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και την εκπαιδευτική κοινότητα, διοργανώνει το 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ.

Ένας θεσμός, ο οποίος έχει εδραιωθεί πια στη συνείδηση της μαθητικής κοινότητας και αποτελεί, αυτή τη στιγμή, μια από τις σπουδαιότερες πολιτιστικές δραστηριότητες της πόλης μας. Σκοπός του Φεστιβάλ, είναι η ανάδειξη της δημιουργικότητας των παιδιών και η δυνατότητα της καλλιτεχνικής τους έκφρασης. Στις δράσεις του φεστιβάλ, μετέχουν όλες οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και όλοι οι εκπαιδευτικοί φορείς.

Έτσι, σήμερα το πρωί, η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, που βρίσκεται στο 2ο υπόγειο του Δημαρχείου της πόλης, «πλημμύρισε» από μαθήτριες και μαθητές όλων των Δημοτικών Σχολείων της πόλης, οι οποίοι, συμμετείχαν στην «ειδική» συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που είχε ως θέμα συζήτησης το «Καλλιθέα και ειρήνη. Η ιστορία μιας προσφυγούπολης», με προεδρεύοντα τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Παιδείας & Πολιτισμού κ. Γιώργο Κυριακόπουλο (ο οποίος ενημέρωσε τους συνάδελφούς του και για το πως θα διεξαχθεί η σχετική διαδικασία), Γενική Γραμματέα, την Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Δημοτική Σύμβουλο Κα Κορίνα Δαμουλιάνου και Δημοτικούς Συμβούλους, τους επιλεγμένους από τα Δημοτικά τους Σχολεία, μικρούς μαθητές και μαθήτριες.

Τους σύντομους χαιρετισμούς των κ.κ. Γιώργου Κυριακόπουλου, Κορίνας Δαμουλιάνου και Παναγιώτη Ράπτη (Σχολικού Συμβούλου), ακολούθησαν οι τοποθετήσεις όλων των εκπροσώπων των Δημοτικών Σχολείων, οι οποίοι  απέσπασαν, δικαιολογημένα, το ζεστό χειροκρότημα όλων των παρευρισκομένων.

Στην άκρως ενδιαφέρουσα αυτή ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ακούστηκαν πολλές χρήσιμες πληροφορίες για την ιστορία της πόλης μας, αλλά και προτάσεις, απλές μεν αλλά και συνάμα ξεκάθαρες δε, για ουσιαστική βοήθεια προς τους νέους πρόσφυγες που κατακλύζουν, πλέον, όχι μόνο την Καλλιθέα, αλλά και ολόκληρη τη χώρα μας, με πιο χαρακτηριστικές, τις προτροπές των τριών εκπροσώπων του Κ.Ε.Α.Τ., που, αν μη τι άλλο, συγκίνησαν για τις ιδιαίτερα εύστοχες τοποθετήσεις τους.

Συγχαρητήρια και μόνο, αξίζουν σε όλους τους συντελεστές και συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ.

Να αναφέρουμε, τέλος, ότι το Μαθητικό Φεστιβάλ θα διεξαχθεί τον προσεχή Απρίλιο, ενώ ήδη είναι σε εξέλιξη ο καθιερωμένος διαγωνισμός μεταξύ των μαθητών για την αφίσα και την επιλογή του λογοτύπου του Φεστιβάλ. Θα υπάρξουν διαγωνισμοί τεχνολογίας, graffiti και άλλες δράσεις, ενώ τα κορυφαία έργα και οι καλύτεροι μαθητές και μαθήτριες, θα βραβευθούν, όπως και βραβεύθηκαν, με απονομή ειδικής βεβαίωσης, όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες στην πρωινή ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

8ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . 8ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ «Καλλιθέα και Ειρήνη. Η ιστορία μας προσφυγούπολης» ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ Ο ΔΗΜΟΣ Καλλιθέας 8ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ «Καλλιθέα και Ειρήνη. Η ιστορία μας προσφυγούπολης» ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ Ο ΔΗΜΟΣ Καλλιθέας Rating: 0
scroll to top