Πέμπτη , 2 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Δεκέμβριος 21, 2015 7:17 μμ A+ / A-

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

«Στο φωτεινό δωμάτιο»

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΜΙΑ καταπληκτική παιδική παράσταση, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα παιδιά των εργαζομένων στο Δήμο Καλλιθέας, το μεσημέρι της Κυριακής 20 Δεκεμβρίου 2015.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, επ’ ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Δήμο Καλλιθέας, προσκάλεσε τους υπαλλήλους του Δήμου, μαζί με τα παιδιά τους, να παρακολουθήσουν μια πολύ ωραία παιδική παράσταση και όλοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.

Η αίθουσα του γνωστότατου Μουσικού Θεάτρου, που βρίσκεται επί της λεωφόρου Συγγρού, γέμισε ασφυκτικά από μικρά, αλλά και… μεγάλα παιδιά, οι οποίοι, όλοι μαζί, αφού πρώτα φωτογραφήθηκαν με τον Άγιο Βασίλη, απόλαυσαν για παραπάνω από 1 ½ ώρα, την παράσταση υπό τον τίτλο «Στο φωτεινό δωμάτιο».

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Μέσα από το σχετικό site για το καταπληκτικό αυτό παιδικό έργο, ενημερωνόμαστε ότι: «Το έργο της Ντίνας Σταματοπούλου, σε μουσική του Κωστή Μαραβέγια, εμπνευσμένο από το αριστούργημα του Γκαίτε «Ο μαθητευόμενος μάγος», αποτελεί μια αλληγορία πάνω στην παιδική ηλικία και την ωρίμανση, που ενθαρρύνει τα παιδιά να καλλιεργήσουν την επίγνωση των συναισθημάτων τους ώστε να ελέγξουν δημιουργικά το πάθος και τον ενθουσιασμό τους… Να ανακαλύψουν τη μαγική εξίσωση, συνταιριάζοντας την ‘καρδιά’ και το μυαλό, τη γνώση και το ένστικτο, την ορμή και τη μεθοδικότητα, σε μια παράσταση για τη συναισθηματική νοημοσύνη υπό την τιμητική αιγίδα της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.

Το παιδικό δωμάτιο, αντικατοπτρίζοντας το παιδικό μυαλό, μετατρέπεται σε ένα προσωπικό κι απέραντο μυθικό βασίλειο, ένα τοπίο ποτισμένο φαντασία κι επιθυμία για πειράματα, νέες εμπειρίες κι ανακαλύψεις κόσμων φανταστικών…

Πώς θα ήταν ένας κόσμος μακριά από το «άγρυπνο βλέμμα» των μεγάλων; Πώς θα ήταν τα πράγματα χωρίς κανόνες… κι επιτέλους πόσο δύσκολο είναι να τακτοποιήσεις το δωμάτιό σου! Όταν η πόρτα του παιδικού δωματίου κλείσει, ζωντανεύει η φαντασία κι όλα μπορούν να συμβούν! Με βάρκα την αθωότητα πλέουμε σε ονειρικά τοπία με μαγεμένες λίμνες και μονόκερους αλλά και σε πιο «σκοτεινές» περιοχές του παιδικού μυαλού, όπου αντηχούν τα τραγούδια των σειρήνων, με φιγούρες που εκτείνονται μέχρι την αίθουσα και ανάμεσα στους θεατές! Υπάρχει χώρος σε αυτό το σύμπαν για έναν μεγάλο; Και βέβαια! Αν πρόκειται για τον πολυμήχανο Μέντορα ΜΜ…

Εντυπωσιακές και πρωτότυπες τεχνικές θεάτρου σιλουετών και σωματικού θεάτρου, ακροβατικά, μουσικά όργανα ενταγμένα στη δράση (πλήκτρα, κρουστά, ακορντεόν, βιολί, κιθάρες, σαξόφωνο), πολυφωνικές συνθέσεις, μάσκες και στοιχεία της Commedia dell’arte απογειώνουν τη φαντασία μικρών και μεγάλων!

«Στο Φωτεινό Δωμάτιο»… Εκεί όπου οκτώ – για την περίσταση – εξαιρετικοί ηθοποιοί και μουσικοί αξιοποιούν όλα τους τα εκφραστικά μέσα για μια παράσταση ονειρική, τρυφερή και παιχνιδιάρικη»!

Ερμήνευσαν μοναδικά τους ρόλους τους οι Πατρίκιος Κωστής, Δημήτρης Λιακόπουλος, Βασίλης Ζώης, Ιωάννα Μάντζαρη, Ράνια Φουρλάνου, Θεοδοσία Σαββάκη, Αναστασία Στυλιανίδη και Λήδα Μανιατάκου.

Στο διάλειμμα της παράστασης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Καλλιθέας, κ. Γιώργος Παρασκευόπουλος, λαμβάνοντας τον λόγο και αφού πρώτα ευχήθηκε καλές γιορτές και ευχαρίστησε θερμά τον συνάδελφό του κ. Σταύρο Κολωνιάρη, που τράβηξε τις αναμνηστικές φωτογραφίες με τον Άγιο Βασίλη, τόνισε παράλληλα και τα ακόλουθα: «Ελπίζουμε την καινούργια χρονιά να οργανώσουμε πολλές γιορτές για τα παιδιά μας και να είμαστε όλοι καλά. Διευκρινίζω μόνο, ότι όσοι συνάδελφοι δεν είναι σήμερα εδώ, και απ’ τα πεντάμηνα ακόμη, να τους ενημερώσετε να περάσουν αύριο και μεθαύριο (σημείωση σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη), μετά τις 10:30 έως 12:30 για να πάρουν το δώρο για τα παιδιά τους. Να σας ευχαριστήσω και πάλι και να περάσετε καλά στις γιορτές».

Μετά το πέρας της καταπληκτικής θεατρικής παράστασης, τα μέλη του Συλλόγου μοίρασαν δωροεπιταγές στους συναδέλφους τους και αναμνηστικά δωράκια σε όλα τα παιδιά που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Συγχαρητήρια πολλά αξίζουν, σίγουρα, στα μέλη του δραστήριου Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο μας, οι οποίοι πάντοτε, τέτοιες γιορτινές ημέρες, διοργανώνουν εκδηλώσεις για τα παιδιά των συναδέλφων τους.

Και του χρόνου.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ «Στο φωτεινό δωμάτιο» ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΙΑ καταπληκτική παιδική παράσταση, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ «Στο φωτεινό δωμάτιο» ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΙΑ καταπληκτική παιδική παράσταση, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθ Rating: 0
scroll to top