Δευτέρα , 29 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Νοέμβριος 17, 2015 6:33 μμ A+ / A-

3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

«Το Πολυτεχνείο ζει»

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ τιμής και μνήμης για την 42η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης μας.

Πολλοί ήταν, για άλλη μια φορά, οι γονείς, κηδεμόνες συγγενείς και φίλοι, που προσήλθαν μαζικά για να δουν και να απολαύσουν τις μαθήτριες και τους μαθητές της 5ης και 6ης τάξης του Σχολείου, να αποδίδουν φόρο τιμής στους νέους εκείνους Φοιτητές, που πριν από 42 ακριβώς χρόνια αντιστάθηκαν με σθένος στο φασιστικό καθεστώς που επικρατούσε στη χώρα μας και που με την αυτοθυσία τους, αποτέλεσαν εφαλτήριο για την πτώση του.

Πρώτος τον λόγο έλαβε ο Υποδιευθυντής – και εκτελών χρέη Διευθυντού πλέον, μετά την πρόσφατη μετακίνηση του νυν Διευθυντού κ. Ιωάννη Κουφόπουλου στο Υπουργείο Παιδείαςκ. Πέτρος Μάης, ο οποίος, αφού πρώτα καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, στη συνέχεια ανέγνωσε το καθόλα επίκαιρο μήνυμα που απέστειλε προς όλα τα Σχολεία ο Υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Φίλης.

Ακολούθως και ενώ σε video wall προβάλλονταν σχετικές φωτογραφίες της εποχής, οι μαθήτριες και οι μαθητές από τις τάξεις της πέμπτης και της έκτης Δημοτικού, απέδωσαν, μοναδικά, ρόλους ποιήματα και τραγούδια, αποσπώντας το «ζεστό» χειροκρότημα όλων όσων παραβρέθηκαν για να απολαύσουν τα όσα ετοίμασαν τα νεαρά μέλη της πόλης μας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την αναγγελία άρθρων από την Οικουμενική Διακήρυξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου, ενώ περιελάμβανε τα θεατρικά «Το λάθος», «Τα ανάποδα» και «22 Απριλίου 1974», τα πεζά «Πνευματικό εμβατήριο», «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος», «Γενική έκκληση», «Οι προϋποθέσεις της δημοκρατίας» και «Οι ζημιές», την απαγγελία των ποιημάτων «Φωνές», «Το τρελοβάπορο», «Ύμνος στα παιδιά του Πολυτεχνείου», «1050 χιλιόκυκλοι», «Αι ευχαί», «Ο νεκρός που τον είπανε αρχηγό», καθώς και το «Σ’ αυτούς που χάθηκαν», ενώ η Χορωδία του Σχολείου, απέδωσε καταπληκτικά τα τραγούδια «Ο μικρόκοσμος», «Η μπαλάντα του ξεσηκωμού», «Το μεγάλο μας τσίρκο», «Της γερακίνας γιος» και το «Άρνηση».

Η όλη εκδήλωση «έκλεισε» με την απαγγελία του Εθνικού μας Ύμνου.

Μόνο πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στις μαθήτριες και στους μαθητές του Σχολείου, οι οποίοι παρά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν με τον φωτισμό της αίθουσας, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για την επιτυχή έκβαση της όλης εκδήλωσης.

Όπως, πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και στους εκπαιδευτικούς τους κ.κ. Γεωργία Ζαφειροπούλου, Κωνσταντίνα Περσοπούλου, Μαίρη Λυριτζή και Διονύσιο Πελεκανάκη, οι οποίοι βοήθησαν τα μέγιστα τους μαθητές και τις μαθήτριές τους να αποδώσουν ιδανικά τους ρόλους τους.

Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ, με όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ «Το Πολυτεχνείο ζει» ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ τιμής και μνήμης για την 42η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, πρ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ «Το Πολυτεχνείο ζει» ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ τιμής και μνήμης για την 42η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, πρ Rating: 0
scroll to top