Παρασκευή , 3 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΗΠΙΟΤΡΟΦΕΙΟ

ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΗΠΙΟΤΡΟΦΕΙΟ

Ιούνιος 19, 2015 8:57 μμ A+ / A-

ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΗΠΙΟΤΡΟΦΕΙΟ

Ταξιδεύοντας σε μία θάλασσα τραγούδια

ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΩΝΤΑΣ, την όμορφη και δημιουργική χρονιά τους, τα παιδιά του Π.Ε.Ν. παρουσίασαν τη Τετάρτη 17η Ιουνίου 2015, στον κήπο του Π.Ε.Ν., στην οδό Κρέμου 128, ένα συναρπαστικό μουσικοχορευτικό ταξίδι με θέμα: «Θαλασσογραφίες – ταξιδεύοντας σε μια θάλασσα τραγούδια»

Στο ταξίδι, που τα μικρά παιδιά του Π.Ε.Ν. μας πήραν μαζί τους, ξεκίνησε από τα βάθη των ωκεανών και κατέληξε στις δαντελένιες παραλίες των νησιών της Ελλάδας μας και στα υπέροχα ήθη και έθιμα, που μας μαγεύουν με ιστορίες, από τη λαϊκή παράδοση της πατρίδας μας.

Με οδηγό τον ΄Ηλιο, τον Ηλιάτορα βρήκαμε στα καταγάλανα ελληνικά νερά, όλοι μαζί, Γοργόνες, Νεράϊδες της Θάλασσας, Ναύτες, Αχινοί, Νησιωτοπούλες και, Νησιώτες, δηλαδή Παιδιά, Γονείς, Επισκέπτες και Φίλοι του Π.Ε.Ν., τη Γοργόνα, την αδελφή του Μεγαλέναδρου και πήραμε την απάντηση που τόσο πολύ επιθυμούσε να ακούσει και η Γοργόνα: «Ο Βασιλιάς Αλεξάνδρος ζει και βασιλεύει και τον κόσμο κυριεύει».

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με χαιρετισμό από τη Διεύθυνση του Π.Ε.Ν. και συνεχίστηκε με καλοκαιρινές μελωδίες – αποσπάσματα από καλοκαιρινά τραγούδια, από τα παιδιά των τμημάτων των προνηπίων «Βατραχάκια» και «Αστεράκια».

Τη Μουσική επιμέλεια είχε ο Μουσικός κ. Δήμος Παπαρούπας, ενώ στη διδασκαλία των τραγουδιών συμμετείχαν και οι Κυρίες Κατερίνα Τριανταφυλλίδου και Μαρία Πανταζο-πούλου.

Στη Μουσικοχορευτική παράσταση, την επιμέλεια, αφήγηση και συντονισμό είχε η Κα Χρυσούλα Μαυράκη, ενώ τη μουσική επιμέλεια- εκμάθηση ρόλων είχαν οι Κυρίες Ζέττα Γάκη, Γιάννα Παπαζόγλου, Κατερίνα Τριανταφυλλίδου, Μαρία Πανταζοπούλου και Νίκη Ρίζου. Στα κοστούμια επιμελήθηκε η Κα Φιλάνθη Μπογέα και τα Σκηνικά η Κα ΄Ολγα Ξένου.

Ολόκληρη η Γιορτή είχε τα σημάδια της αξιοσύνης μιας επαγγελματικής δουλειάς ταλαν­τούχων ανθρώπων, που κοσμούν με την παρουσία τους, το πασίγνωστο σ΄ ολόκληρη την Ελλάδα Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο, που εδρεύει από τη σύστασή του στην Πόλη μας.

Ρεπορτάζ και Φωτογραφίες: Κώστας Ράντος

 

 

 

 

ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΗΠΙΟΤΡΟΦΕΙΟ Reviewed by on . ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΗΠΙΟΤΡΟΦΕΙΟ Ταξιδεύοντας σε μία θάλασσα τραγούδια ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΩΝΤΑΣ, την όμορφη και δημιουργική χρονιά του ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΗΠΙΟΤΡΟΦΕΙΟ Ταξιδεύοντας σε μία θάλασσα τραγούδια ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΩΝΤΑΣ, την όμορφη και δημιουργική χρονιά του Rating: 0
scroll to top