Δευτέρα , 29 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » Μουσική πανδαισία!!

Μουσική πανδαισία!!

Μάρτιος 23, 2015 9:43 μμ A+ / A-

7ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Μουσική πανδαισία!!

ΜΕ ΧΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ «ΕΚΛΕΙΣΕ» ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

ΜΕ τον καλύτερο δυνατό τρόπο «έκλεισε» το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ που διοργάνωσε ο Δήμος μας.

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων μαθητριών και μαθητών από σχολεία της πόλης μας, το απόγευμα της Κυριακής 22 Μαρτίου 2015, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του σχολικού συγκροτήματος της πρώην «ΙΖΟΛΑ», είχαμε – κυριολεκτικά – μουσική πανδαισία.

Τους παρευρισκόμενους – μεταξύ των οποίων διακρίναμε την Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Δημοτική Σύμβουλο Κα Κορίνα Δαμουλιάνου, τον Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Δημοτικό Σύμβουλο κ. Κωνσταντίνο Κόκουλο, την επί σειρά ετών Αντιδήμαρχο και Αναπληρώτρια Δήμαρχο και νυν Δημοτική Σύμβουλο Κα Βάσω Μαργαρίτη, αλλά και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γιάννη Εμιριζά – καλωσόρισε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργος Κυριακόπουλος, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει η νέα Διοίκηση του Δήμου, ώστε να διοργανώνει εκδηλώσεις προσιτές σε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα στις μαθήτριες και στους μαθητές της πόλης μας.

Αμέσως μετά, οι μαθήτριες και οι μαθητές του 14ου Γυμνασίου της πόλης μας, ερμήνευσαν καταπληκτικά, τραγούδια, υπό τον τίτλο «Χορωδία», καθοδηγούμενες από την εκπαιδευτικό Κα Σπ. Βανδώρου.

Έπειτα, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Γονέων Καλλιθέας και Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου κ. Αλέξης Παπασωτηρίου, ο οποίος, μεταξύ άλλων, απέδωσε τα εύσημα στις κυρίες της Οργανωτικής Επιτροπής, οι οποίες επιτέλεσαν άρτια τα καθήκοντά τους και διοργάνωσαν ένα άκρως επιτυχές Φεστιβάλ.

Ακολούθως, την… σκυτάλη πήραν οι μαθήτριες και οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης μας, οι οποίοι καθοδηγούμενοι από την εκπαιδευτικό Κα Μ. Λυριτζή και τραγουδώντας φανταστικά, δίδαξαν παντού τι σημαίνει «πέντε ήπειροι στην χάρτη, πέντε είναι οι αισθήσεις, πέντε δάχτυλα στο χέρι, πέντε γράμματα η αγάπη».

Το τι σημαίνει θέληση και μεγαλείο ψυχής όμως, έδειξαν με τις μοναδικές τους ερμηνείες οι μαθήτριες και οι μαθητές του 2ου Λυκείου Καλλιθέας, και ιδιαίτερα ο συμμαθητής τους στο κέντρο της σκηνής, ο οποίος διαθέτοντας αστείρευτο ταλέντο, έδωσε ρεσιτάλ ερμηνείας ενός ιδιαίτερα δύσκολου τραγουδιού και απέσπασε – πέρα για πέρα δίκαια – όχι μόνο το ζεστό και παρατεταμένο χειροκρότημα όλων όσοι είχαν την τύχη να τον ακούσουν, αλλά, παράλληλα, την αγάπη και τον θαυμασμό τους για την καταπληκτική του ερμηνεία. Το.. standing ovation που ακολούθησε για τον ίδιο και μόνο, μετά το τέλος της ερμηνείας του, είναι η καλύτερη απόδειξη άλλωστε…

Σε ρυθμούς mambo και chachacha, χόρεψαν με ιδιαίτερη τσαχπινιά και χάρη, οι μικρές μαθήτριες του 2ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης μας, καθοδηγούμενες υποδειγματικά από την Εκπαιδευτικό τους Κα Α. Νισσανιάν.

Παραδοσιακούς χορούς, χόρεψαν μοναδικά, οι μαθήτριες και οι μαθητές του 3ου Δημοτικού μας Σχολείου, οι οποίοι σίγουρα δικαίωσαν τις προσδοκίες των Εκπαιδευτικών τους κ.κ.  Φ. Μάλλιου και Β. Μανιφάβα.

Στους μοντέρνους χορούς διέπρεψαν απόλυτα, οι μαθήτριες και οι μαθητές του 5ου Λυκείου της πόλης μας, υπό την… εποπτεία του καθηγητή τους κ. Ι. Πανταζή, ενώ, επίσης παραδοσιακούς χορούς χόρεψαν οι μαθήτριες και οι μαθητές του 14ου Γυμνάσιου Καλλιθέας, με καθοδηγητή τον καθηγητή τους κ. Π. Ντίνο.

Η όλη εκδήλωση, «έκλεισε», με τις μαθήτριες και τους μαθητές του 2ου Λυκείου της πόλης μας, να ξεσηκώνουν τους παρευρισκόμενους, με τους παραδοσιακούς χορούς απ’ όλη την Ελλάδα, με τους εκπαιδευτικούς τους κ.κ. Χ. Μπαλοδήμου και Σ. Τσαμούρα, να καμαρώνουν για τις προσπάθειες των παιδιών τους.

Ήταν σίγουρα ο καλύτερος τρόπος για να «κλείσει» το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ της πόλης μας,  όπου τους παραδοσιακούς χορούς, εναλλάσσονταν οι λάτιν χοροί, τα βαριά ζεϊμπέκικα, αλλά και οι μοναδικές ερμηνείες σύγχρονων και παλαιότερων τραγουδιών.

Συγχαρητήρια πολλά αξίζουν σε όλους. Στη συμμετάσχουσα μαθητιώσα νεολαία της πόλης μας, στην οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ, αλλά και στους αφανείς ήρωες της όλης εκδήλωσης, στους Εκπαιδευτικούς των Σχολείων μας, που με μεράκι και κόπο, ανέδειξαν, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το αστείρευτο ταλέντο των μαθητριών και των μαθητών της πόλης μας.

Και του χρόνου.

Μουσική πανδαισία!! Reviewed by on . 7ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Μουσική πανδαισία!! ΜΕ ΧΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ «ΕΚΛΕΙΣΕ» ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΕ τον καλύτερο δυνατό τρόπο «έκλεισε» το 7ο Μαθητικό Φεσ 7ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Μουσική πανδαισία!! ΜΕ ΧΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ «ΕΚΛΕΙΣΕ» ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΕ τον καλύτερο δυνατό τρόπο «έκλεισε» το 7ο Μαθητικό Φεσ Rating: 0
scroll to top