Σάββατο , 27 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Σεπτέμβριος 16, 2021 4:49 μμ A+ / A-

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

«Δακρυσμένη Μικρασία…»

ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ & ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ  ΤΗΣ

ΜΕ μία λέξη, εκπληκτική ήταν η επετειακή συναυλία που έδωσε προχθές το βράδυ της Τρίτης 14 Σεπτεμβρίου 2021 και στον χώρο Πολιτισμού και Νεολαίας (Μαντζαγριωτάκη και Εσπερίδων) της πόλης, το Ίδρυμα Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και η ορχήστρα της «ΟΡΙΜΑΑ», συναυλία υπό την ονομασία «Δακρυσμένη Μικρασία…», η οποία ήταν ενταγμένη στις εκδηλώσεις που περιλαμβάνονται στο θεσμό πλέον, «Πολιτιστικό Καλοκαίρι & Φθινόπωρο» του Δήμου μας.

Τους πολυπληθείς παριστάμενους, πρώτος καλωσόρισε ο κοσμαγάπητος Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Νάκος, τον σύντομο χαιρετισμό του οποίου μπορείτε να δείτε και να ακούσετε, στο βίντεο που ακολουθεί:

Αμέσως μετά, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου μας, καθώς και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΤΩΡΑ Καλλιθέα», κ. Λάζαρος Λασκαρίδης, τον χαιρετισμό του οποίου επίσης μπορείτε να δείτε και να ακούσετε στο βίντεο που έπεται:

Ακολούθως και για δύο και πλέον ώρες, τα μέλη της Ορχήστρας «ΟΡΙΜΑΑ», που αποτελείται από τους Αλέξανδρο Αρκαδόπουλο (κλαρίνο), Ιορδάνη Κουζηνόπουλο (λαούτο και τραγούδι), Γιάννη Γευγελή (κρουστά), Κωσταντίνα Πάτση (τραγούδι), Στέλλα Βαλάση (μουσική επιμέλεια και σαντούρι) και Γιάννη Παυλόπουλο (καλλιτεχνική επιμέλεια, βιολί και τραγούδι), οι οποίοι μαζί με τον π. Ειρηναίο Νάκο στο τραγούδι και τον εξαίρετο ερμηνευτή και βιρτουόζο στο κανονάκι, Μάνο Κουτσαγγελίδη, ταξίδεψαν μουσικά τους παρευρισκόμενους πίσω στο χρόνο και στις αλύτρωτες πατρίδες, στη Μικρά Ασία.

Μεταξύ των παρευρισκομένων διακρίναμε και τον κ. Κωνσταντίνο Ευσταθίου, που πολύ σύντομα αναμένεται να αναλάβει τα καθήκοντα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, ενώ, τέλος, να τονίσουμε ότι τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β’, εκπροσώπησε ο Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος, ο οποίος, επειδή έπρεπε να αποχωρήσει λίγο πριν το τέλος της συναυλίας, απηύθυνε, τον ακόλουθο σύντομο χαιρετισμό:

 

 

 

 

 

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ Reviewed by on . ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ «Δακρυσμένη Μικρασία…» ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ & ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ  ΤΗΣ ΜΕ μία λέξη, εκπληκτική ήταν ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ «Δακρυσμένη Μικρασία…» ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ & ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ  ΤΗΣ ΜΕ μία λέξη, εκπληκτική ήταν Rating: 0
scroll to top