Τρίτη , 30 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Οκτώβριος 3, 2019 2:21 μμ A+ / A-

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Να στελεχωθεί το Παράρτημα

ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΙΔΩΝ «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ & ΑΓΛΑΪΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ» ΣΤΗ Λ. ΣΥΓΓΡΟΥ 290

ΜΕ επιστολή που απέστειλε και εμάς, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Καλλιθέας, μετά από διαπίστωση που έκανε πως το παράρτημα του Νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού», επί της λεωφόρου Συγγρού 290, υπολειτουργεί, παρακαλεί κάθε αρμόδιο φορέα να προβεί «στις κατά αρμοδιότητα ενέργειες ώστε να δοθεί άμεσα λύση στην υποστελέχωση του παραρτήματος καθώς και τους φορείς που κοινοποιείται το παρόν για την ενημέρωσή τους επί του θέματος που έχει ανακύψει, ώστε να ενεργοποιηθούν  – ενεργήσουν αναλόγως», όπως χαρακτηριστικά τονίζεται.

Ολόκληρη την σχετική επιστολή, η οποία υπογράφεται από την Πρόεδρο της Ένωσης Κα Ευσεβία Κοσμίδου καθώς και τη Γενική Γραμματέα Κα Βασιλική Κολυβίρα, μπορείτε να τη διαβάσετε παρακάτω:

{Ένωση Συλλόγων Γονέων Καλλιθέας                                     Καλλιθέα 20/9/2019

 Ελ.Βενιζέλου 156                                                                                 Αρ. Πρωτ.: 4

ΤΚ 17675

Τηλ. 6972441444 – 2109521733                                                  ΠΡΟΣ : Πίνακας αποδεκτών 

Θέμα : Στελέχωση παραρτήματος Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού»

Αξιότιμοι Κύριοι

Αξιότιμες Κυρίες

Επί σειρά δεκαετιών βρίσκεται και λειτουργεί εντός των ορίων του Δήμου Καλλιθέας το παράρτημα του Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» επί της λεωφόρου Συγγρού 290, όπου εξυπηρετεί με εξαιρετική συνέπεια γονείς και παιδιά τόσο του Δήμου μας όσο και όμορων Δήμων.

Με προβληματισμό πληροφορούμαστε πως, το Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» υπολειτουργεί, καθώς επί σειρά ετών πολλές ειδικότητες ιατρών δεν έχουν αντικατασταθεί και η μοναδική πλέον παιδίατρος που το στελεχώνει, συνταξιοδοτείται εντός των προσεχών εβδομάδων.

Η στελέχωση του παραρτήματος από γιατρούς όλων των ειδικοτήτων επιβάλλεται να πραγματοποιηθεί και καλούμε τη διοίκηση του νοσοκομείου να το πράξει άμεσα καθώς εξυπηρετούνται παιδιά του Νοτίου τομέα Αττικής, παιδιά των Δυτικών Προαστίων επειδή έχουν εύκολη πρόσβαση σε αυτό χωρίς να αναγκάζονται να διασχίσουν το κέντρο της Αθήνας, παιδιά ιδρυμάτων από τους όμορους δήμους, γειτονικών περιοχών και παιδιά από ΜΚΟ. Σας επισημαίνουμε επίσης ότι, καθημερινά εξετάζονται τακτικά και έκτακτα περιστατικά τα οποία αποσυμφορούν τα δύο ήδη ασφυκτικά επιβαρυμένα νοσοκομεία Παίδων της Αθήνας. Ενδεικτικά, σας αναφέρουμε ότι οι επισκέψεις μόνο στο παιδιατρικό τμήμα για το έτος 2018 ανέρχονται στις 7062. Επίσης, θεωρείται βέβαιο πως η συμβολή του παραρτήματος στην αποφόρτιση των δύο κεντρικών Νοσοκομείων Παίδων θα αυξηθεί σημαντικά εάν προβείτε, εκτός από την αντικατάσταση της απερχόμενης παιδιάτρου και στη στελέχωση των υπόλοιπων ειδικοτήτων από γιατρούς.

Ιδιαίτερα θλιβερό είναι το γεγονός ότι το ακτινολογικό εργαστήριο του παραρτήματος ενώ είναι εξοπλισμένο με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας δωρεά από το ίδρυμα «Όλα για το παιδί» παραμένει ανενεργό.

Καλούμε τους αρμόδιους φορείς να προβούν στις κατά αρμοδιότητα ενέργειες ώστε να δοθεί άμεσα λύση στην υποστελέχωση του παραρτήματος καθώς και τους φορείς που κοινοποιείται το παρόν για την ενημέρωσή τους επί του θέματος που έχει ανακύψει, ώστε να ενεργοποιηθούν – ενεργήσουν αναλόγως.

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

            Η Πρόεδρος                        Η Γεν. Γραμματέας

Ευσεβία (Βούλα) Κοσμίδου          Βασιλική Κολυβίρα

Πίνακας αποδεκτών

 Προς:

  1. Υπουργείο Υγείας / Γραφείο Κου Υπουργού
  2. Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» / Γραφείο Κου Διοικητή

Κοινοποίηση (υ.τ.α.) :

  1. Αντιπεριφέρεια Νοτίου Τομέα / Γραφείο Κας Αντιπεριφερειάρχη
  2. Δήμαρχος Καλλιθέας
  3. Δήμαρχος Νέας Σμύρνης
  4. Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου
  5. Ομοσπονδία Γονέων Περιφέρειας Αττικής
  6. Ένωση Συλλόγων Γονέων Νέας Σμύρνης
  7. Ένωση Συλλόγων Γονέων Παλαιού Φαλήρου
  8. Παράρτημα Νοσοκομείου Αθηνών «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού»
  9. Δημοτικές παρατάξεις Δήμου Καλλιθέας

– Η Καλλιθέα Αλλάζει

– Προοπτική Ζωής

– Λαϊκή Συσπείρωση Καλλιθέας

– Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας

– Τώρα Καλλιθέα Λάζαρος Λασκαρίδης

 – Όλα για την Καλλιθέα

– Ελληνική Αυγή

– Μια Πόλη στο Δρόμο}.

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Να στελεχωθεί το Παράρτημα ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΙΔΩΝ «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ & ΑΓΛΑΪΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ» ΣΤΗ Λ. ΣΥΓΓΡΟΥ 290 ΜΕ επιστ ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Να στελεχωθεί το Παράρτημα ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΙΔΩΝ «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ & ΑΓΛΑΪΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ» ΣΤΗ Λ. ΣΥΓΓΡΟΥ 290 ΜΕ επιστ Rating: 0
scroll to top