Παρασκευή , 26 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ & ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΡΟΥΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΝΕΥΣΤΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ & ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΡΟΥΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΝΕΥΣΤΩΝ

Δεκέμβριος 31, 2017 12:57 πμ A+ / A-

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ & ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΡΟΥΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΝΕΥΣΤΩΝ

 Μας τα έψαλλαν, με μουσική πανδαισία!…

 ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΧΘΕΣ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

 ΜΑΣ τα έψαλλαν για τα καλά, χθες το απόγευμα του Σαββάτου 30 Δεκεμβρίου 2017.

Ποιοι; Μα τα μέλη της Φιλαρμονικής του Δήμου μας, που μαζί με τα (ξεχωριστά) τμήματα Κρουστών και Πνευστών της, προσέφεραν για μιάμιση περίπου ώρα, μουσική πανδαισία στους κεντρικούς δρόμους και στις πλατείες  της πόλης μας, γεμάτη από πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και εορταστικά τραγούδια.

Τα μέλη της Δημοτικής Φιλαρμονικής  ξεκίνησαν στις 17:00 από τη διασταύρωση της λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου (Θησέως) με την οδό Χαροκόπου και κινούμενοι στο ρεύμα προς  Πειραιά, κατέληξαν στην πλατεία Δαβάκη.

Τα μέλη του τμήματος Πνευστών (μαζί με πολλά νεαρά μέλη από την Μπαντίνα), ξεκίνησε στις 17:15 από τη διασταύρωση της οδού Χαροκόπου με τη λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου (Θησέως), και κινούμενα στο ρεύμα προς Αθήνα, κατέληξαν επίσης στην πλατεία Δαβάκη.

Τέλος, τα μέλη της Ορχήστρας Βραζιλιάνικων Κρουστών της Σχολής Κρουστών της Φιλαρμονικής, ξεκίνησαν στις 17:15 από την πλατεία Κύπρου και κατέληξαν και αυτά στην κεντρική πλατεία της πόλης μας.

Ενδιάμεσα, και τα τρία μουσικά σύνολα σταματούσαν σε διάφορα σημεία και παίζοντας εορταστικά τραγούδια, διασκέδασαν τους περαστικούς, τους καταστηματάρχες, αλλά και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Κατά τις 18:20 περίπου, συναντήθηκαν στην πλατεία Δαβάκη, αλλά λόγω άλλης εκδήλωσης με ταχυδακτυλουργό που πραγματοποιούνταν εκείνη τη χρονική στιγμή, δεν κατάφεραν να ανέβουν όλοι μαζί στη σκηνή που είναι μόνιμα τοποθετημένη κατά την περίοδο των εορτών και να παίξουν τα Κάλαντα της Πρωτοχρονιάς.

Έστω και έτσι πάντως, όλα τα μέλη της Δημοτικής Φιλαρμονικής του Δήμου μας, προσέφεραν, για πολλοστή φορά  πλουσιοπάροχα, εξαίσιες εορταστικές μουσικές μελωδίες και καταχειροκροτήθηκαν από όλους είχαν την ευκαιρία να τους ακούσουν να τους τα… «ψέλνουν».

Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από τη χθεσινή μουσική πανδαισία στους δρόμους της πόλης μας.

Μαζί τους ήταν φυσικά συνεχώς και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Τοπικής Ανάπτυξης, κ. Μανώλης Κωστάκης, ο οποίος δεν σταμάτησε λεπτό ν’ απαθανατίζει με το κινητό του τις μοναδικές μουσικές στιγμές που χάρισαν τα μέλη της Δημοτικής Φιλαρμονικής.

Και του χρόνου.

Υ.Γ. Στα μέσα κοινωνικής μας δικτύωσης (Αναστάσιος Ράντος & ο Ρεπόρτερ της Καλλιθέας), μπορείτε να δείτε συνολικά έξι (6) μουσικά στιγμιότυπα, από τα μέλη της Δημοτικής Φιλαρμονικής.

  

  

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ & ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΡΟΥΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΝΕΥΣΤΩΝ Reviewed by on . ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ & ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΡΟΥΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΝΕΥΣΤΩΝ  Μας τα έψαλλαν, με μουσική πανδαισία!...  ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΧΘΕΣ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ  Μ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ & ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΡΟΥΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΝΕΥΣΤΩΝ  Μας τα έψαλλαν, με μουσική πανδαισία!...  ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΧΘΕΣ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ  Μ Rating: 0
scroll to top