Παρασκευή , 26 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΤΟ 5ο ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

ΤΟ 5ο ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Σεπτέμβριος 17, 2017 11:03 μμ A+ / A-

ΤΟ 5ο ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Στην υγειά μας Ρουμελιώτες!…

 ΜΙΑ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ  ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΕΣ, κάτοικοι της Καλλιθέας και των όμορων Δήμων έσπευσαν να παραβρεθούν χθες το βράδυ του Σαββάτου 16 Σεπτεμβρίου 2017, στο 5ο  Ρουμελιώτικο Αντάμωμα, που πραγματοποιήθηκε  στον μεγάλο υπαίθριο χώρο της Ναυταθλητικής Μαρίνας της Καλλιθέας, με διοργανωτές τον Σύλλογο Ρουμελιωτών Καλ­λιθέας σε συνεργασία με το Δήμο Καλλιθέας.

Το υπέροχο πρόγραμμα, περιλάμβανε μουσική και  τραγούδια από μια καταπληκτική ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής, που την αποτελούσαν ο Θοδωρής Τασούλας και ο Τιμολέων  Ντέμος στο Κλαρίνο, ο Μανώ­λης Κόττορος στο βιολί, οι Κώστας Μήτσιος  και Αλέξανδρος Σωτήρ­χος στο λαούτο και ο Ανδρέας Παππάς στα κρουστά. Δύο χαρισμα­τικοί τραγουδιστές, η Ανδριάννα  Μόκα και ο Παναγιώτης Λάλεζας, ξε­σή­κωναν με τις υπέροχες φωνές τους τον κόσμο.

Στο 5ου Ρουμελιώτικο Αντάμωμα συμμετείχαν δέκα συνολικά Σύλλογοι Ρουμελιωτών και συγκεκριμένα:  Ο Σύλλογος Ρουμελιωτών Καλλιθέας, που έχει Πρόεδρο τον καταξιωμένο  και κο­σμο­αγάπητο πρ. Αντι­πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας κ. Γεώργιο Κα­ρβού­νη, ο Σύλλογος Ρουμελιωτών Αγίου Δημητρίου Αττι­κής, ο Εξωραϊστικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Διλόφου Φθιώ­τιδας, ο Πολιτι­στικός Σύλ­λογος Γυναικών Κονιακού Δωρίδος, Φωκί­δος, η Αδελφό­τητα Αθα­νασίου Διάκου Φωκίδος, ο Εξωραϊστικός Πολι­τιστικός Σύλ­λογος Βουνιχωριτών, η Αδελφότητα Λευκαδιωτών Δωρί­δος, ο Μορφω­τικός και Ψυχαγωγικός Σύλλογος «Η Αταλάντη», ο Πο­λι­τιστικός Ανα­πτυξιακός Σύλλογος Κολοκυθιωτών Φθιώτιδας «Η Κοίμηση της Θεο­τόκου» και ο Σύνδεσμος Λιδωρικιωτών Δωρίδος «Η Γκιώ­να».

Στο 5ο Ρουμελιώτικο Αντάμωμα συμμετείχαν επίσης 580 Χορεύτριες και Χορευτές από πολλά χορευτικά συγκροτήματα της χώρας. Συγκε­κριμένα: Τρία συγκροτήματα από την Αττική, επτά από την Αιτω­λοακαρνανία, δύο από την Βοιωτία, ένα από την Εύβοια, δεκάξι από την Φθιώτιδα, δώδεκα από την Φωκίδα, ένα από το  Άργος, ένα από την Λάρισα και ένα από τη Ρόδο.

Τα πρόγραμμα παρουσίασε, με τον δικό της, ξεχωριστό και αξιο­θαύμαστο τρόπο, η γνωστότατη ηθοποιός του Ελληνικού Θεάτρου, του Κι­νηματογράφου και της Τηλεόρασης Κα Φρέζυ Μαχαίρα.

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης, απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες σε τρεις εξέχουσες Προσωπικότητες της Ρούμελης.  Στον Παναγιώτη Μυλωνά, γνωστό Λαογράφο, Μουσικολόγο και παρουσιαστή της εκπομπής «Μουσική Παράδοση», στην Ζωή Πιπερίγγου για την μεταλαμπάδευση των αξιών που πρεσβεύει η Ελληνική Ρουμελιώτικη Παράδοση και στην Διδάκτορα Χορολογίας Αννα Παναγιωτοπούλου – Ζήκου.

Σύντομες ομιλίες και χαιρετισμούς απηύθυναν: Ο Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Δημήτρης Κάρναβος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ρουμελιωτών Καλλι­θέας κ. Γεώργιος Καρβούνης,  το Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Κωνσταντίνος Καρπούζης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Μακρακώμης, κ.  Αθανάσιος Μαγουλάς.

Χαιρετώντας την εκδήλωση ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, τόνισε την αναγκαιότητα τέτοιων παραδοσιακών Πολιτιστικών εκδηλώσεων, που διατηρούν τα ήθη, τα έθιμα και την Πολιτιστική κληρονομιά των Ελλήνων.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τηλεοπτικός Σταθμός «ΣΚΑΪ» και η Δράση «Όλοι μαζί μπορούμε» συνέβαλαν, με την βοήθειά τους και την ιδιαίτερη προβολή του 5ου Ρουμελιώτικου Ανταμώματος μέσω της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, στο να μαζευτούν τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Μακρακώμης.

Μετά την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων, των χαιρετισμών και  των απονομών ξεκίνησε η εκδήλωση, η οποία σταδιακά  μετατράπηκε σε ένα ανεπανάληπτο Ρουμελιώτικο Γλέντι, με γέλια και χαρές,  με ψητά και μεζέδες, με άφθονο καλό κρασί , με τραγούδια και χορούς, στους  οποίους συμμετείχαν οι θεατές, δείχνοντας ότι δεν ξέχασαν και δεν θα ξεχάσουν ποτέ, την πατρίδα Ρούμελη, την μεγάλη κοιτίδα  της λεβε­ντιάς και του Πολιτισμού.

Στην μεγάλη εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ εκατοντάδων συνδημοτών μας και όχι μόνο, ο Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Δημήτρης Κάρναβος, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Τοπικής Ανάπτυξης κ. Μανώλης Κωστά-κης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και ΄Αθλησης «Γιάν­νης Γάλλος», κ. Κώ­στας  Ευσταθίου, Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Επ­ι­τροπής Παιδείας  κ. Γιώργος Κουτσογιάννης, η Εντεταλμένη για τα Κ.Α.Π.Η. Δημοτική Σύμβουλος Κα Ελένη Ζαφειράκη, ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Η Καλλιθέα Μπροστά», κ. Θοδωρής Ψαλιδόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ρουμελιωτών  Καλλιθέας, κ. Γεώργιος Καρβού­νης, ο Πρόεδρος του Ναυταθλητικού Ομίλου Τζιτζιφιών Καλλιθέας κ. Παντελής Παυλίδης, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κώστας Πολυχρονίδης, ο αεικίνητος πρώην Δημοτικός Σύμβουλος  κ. Βασίλειος Παπαχρήστου και οι επιλαχούσες Δημοτικοί Σύμβουλοι Κυρίες Μαρία Γαβαλά και Βούλα Κο­σμίδου.

Στο Αντάμωμα παραβρέθηκαν, επίσης, οι Πολιτευτές της Νέας Δημο­κρατίας κ.κ. Ιωάννα Γκελεστάθη και Κωνσταντίνος Χαλιώρης.

Και του χρόνου!!!

Ρεπορτάζ και φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Ι. Ράντος.

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

 

ΤΟ 5ο ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ Reviewed by on . ΤΟ 5ο ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ Στην υγειά μας Ρουμελιώτες!...  ΜΙΑ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ  ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΕΣ, κάτοικοι της Καλλ ΤΟ 5ο ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ Στην υγειά μας Ρουμελιώτες!...  ΜΙΑ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ  ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΕΣ, κάτοικοι της Καλλ Rating: 0
scroll to top