Σάββατο , 27 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΑΣΤΕΙΡΕΥΤΟΣ ΠΟΝΟΣ ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΑΣΤΕΙΡΕΥΤΟΣ ΠΟΝΟΣ ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Ιούλιος 29, 2017 7:54 μμ A+ / A-

ΑΣΤΕΙΡΕΥΤΟΣ ΠΟΝΟΣ ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Στερνό Αντίο

ΣΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΥΡΙΑΚΟ ΚΟΤΤΕΑ

ΟΔΥΝΗ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΜΟΣ. Ξεσπάσματα αστείρευτου πόνου χθες το μεσημέρι της Παρασκευής 28 Ιουλίου 2017, στο Κοιμητήριο Καλλιθέας.

Ένα τεράστιο πλήθος κόσμου συνόδευσε στην τελευταία του κατοικία τον Κυριάκο Κοττέα, τον Μανιάτη καθηγητή, που αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του στην προστασία της Μάνης, της αγαπημένης γης των προγόνων του.

Ο Κυριάκος Κοττέας  ήταν μόλις 58 ετών, δυνατός, αποφασιστικός, δραστήριος και υπέρμετρα αγωνιστικός, λάμπρος Καλλιθεάτης καθη­γητής,  εκπροσωπούσε   την χώρα μας, μαζί με άλλους συναδέλφους καθηγητές και με μαθήτριες και μαθητές, σε συνέδριο στο Μιλάνο της Ιταλίας. Εκεί, ξαφνικά και  απροειδοποίητα  τον βρήκε ο θάνατος από ανακοπή  καρδιάς.

Ο Κυριάκος Κοττέας ήταν γιος του αείμνηστου φίλου μας, του πασί­γνωστου και ιδιαίτερα αγαπητού πολιτικού μηχανικού της Καλλιθέας Σπύρου Κοττέα, τον οποίο χάσαμε πριν λίγο καιρό, και αδελφός του Παναγιώτη Κοττέα,  του  πανάξιου διακεκριμένου  και ιδιαίτερα αγα­πητού Δημοτικού Συμβούλου, που κοσμεί με την πολύχρονη παρουσία του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλλιθέας.

Με δακρυσμένα  μάτια και θλιμμένα πρόσωπα,  που  φανέρωναν τον αβάσταχτο πόνο  της καρδιάς τους, οι αμέτρητοι συγγενείς και φίλοι συνόδεψαν τον Κυριάκο Κοττέα στην τελευταία του κατοικία, ενώ η χαροκαμένη μάνα του Σοφία,  φώναζε με σπαραγμό: «Κυριάκο πάρε με μαζί σου».

Αν και η επιθυμία της οικογένειας ήταν, αντί στεφανιών τα χρήματα να δοθούν στη Φιλανθρωπική  Οργάνωση  για τους Πρόσφυγες  Caritas  Hellas, εν τούτοις, εκτός των μελών της οικογενείας, της συζύγου  Μαρίας, της μητέρας Σοφίας, των παιδιών του ΄Αννας και Σπύρου, των αδελφών Νινέτας και Παναγιώτη, πολλοί ήσαν αυτοί – και ιδιαίτερα ο Δήμαρχος Καλλιθέας, κ. Δημήτρης Κάρναβος  οι συνάδελφοι καθηγητές και οι μαθήτριες και μαθητές –  που έσπευσαν να γεμίσουν με στεφάνια και λουλούδια, ολόκληρο τον προ της Εκκλησίας των Αγίων Θεοδώρων χώρο.

Στην εξόδιο ακολουθία συμμετείχε και ο Ιερέας του Ιερού Ναού των Αγίων Αναργύρων του Πειραιά, ο οποίος  ήταν ο πρώτος στην μεγάλη λίστα ομιλητών, που μίλησαν για το ήθος, την αξιοπρέπεια, την προ­σωπικότητα, το δυναμισμό  και τον ενστερνισμό στον συνεχή αγώνα, του εκλιπόντος  για τη Μάνη, για τους Πρόσφυγες και για την ελ­λη­νική κοινωνία.

Ακολούθησαν οι επικήδειο λόγοι των συναδέλφων καθηγητών, που στο σύνολό  τους εξήραν την χαρισματική προσωπικότητά του και το επι­τυχές έργο του. 

Άκρως συγκινητική ήταν και η παρουσία του πρώην Υφυπουργού Εξωτερικών, Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών  και Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης του Δήμου μας «Ενωμένοι για την Καλλιθέα», κ. Τάκη Σκανδαλάκη.

Στον αποχαιρετισμό του Κυριάκου Κοττέα, παραβρέθηκαν οι Δήμαρ­χοι Καλλιθέας των τελευταίων είκοσι ετών, κ.κ. Δημήτρης Κάρναβος και Κωνσταντίνος Ασκούνης, καθώς και όλοι οι Αρχηγοί της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου της ίδιας περιόδου, ο κ. Νικό­λαος Παπαθανάσης, η Κα Μαρία Σταμούλη, ο κ. Ιωάννης Χατζό­πουλος και η Κα Βάσω Μαργαρίτη,

Παρόντες, βεβαίως ήσαν και πολλοί διατελούντες ή διατελέσαντες Αντι­δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Καλλιθέας, αλλά και άλλα σημαίνοντα πρόσωπα και από άλλα μέρη της Ελλάδος, όπως ο Αντιδήμαρχος Πειραιά, κ. Κυριάκος Σιγαλάκος και ο Επικεφαλής Δη­μοτικής Παρατάξεως, Δημοτικός  Σύμβουλος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγ­μένης κ. Δημήτρης Δαβάκης.

Ο «Ρεπόρτερ της Καλλιθέας» εκφράζει δημόσια τα συλ­λυπητήριά του και συμμετέχει στο πένθος της οικογένειας Κοττέα.

Ρεπορτάζ και φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Ι. Ράντος.

  

  

  

  

  

  

  

  

  

ΑΣΤΕΙΡΕΥΤΟΣ ΠΟΝΟΣ ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . ΑΣΤΕΙΡΕΥΤΟΣ ΠΟΝΟΣ ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Στερνό Αντίο ΣΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΥΡΙΑΚΟ ΚΟΤΤΕΑ ΟΔΥΝΗ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΜΟΣ. Ξεσπάσματα αστείρευτου πόνου χθες το μεσημέρι της Παρα ΑΣΤΕΙΡΕΥΤΟΣ ΠΟΝΟΣ ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Στερνό Αντίο ΣΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΥΡΙΑΚΟ ΚΟΤΤΕΑ ΟΔΥΝΗ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΜΟΣ. Ξεσπάσματα αστείρευτου πόνου χθες το μεσημέρι της Παρα Rating: 0
scroll to top