Παρασκευή , 26 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΟΙ ΜΩΜΟΓΕΡΟΙ»

ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΟΙ ΜΩΜΟΓΕΡΟΙ»

Ιούνιος 27, 2017 11:50 μμ A+ / A-

ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΟΙ ΜΩΜΟΓΕΡΟΙ»

«Ο Ακρίτας στα Τραγούδια των Ελλήνων»

ΜΙΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ  αναμφισβήτητο ότι «ΟΙ  ΜΩΜΟΓΕΡΟΙ», το Ελλη­νικό Σωματείο Διάσωσης και Διάδοσης της Πολιτιστικής μας Κληρο­νομιάς, που έχει έδρα την Καλλιθέα, τιμά με την πα­ρουσία του και το δημιουργικό του έργο την πόλη μας, την οποία συνάμα, προβάλλει και στα πέρατα του κόσμου.

Το μουσικοχορευτικό συγκρότημα του Σωματείου παρουσιάζει Παρα­δοσιακούς χορούς και τραγούδια, θέατρο και Ελληνικά Δρώμενα, Εκθέσεις Παραδοσιακών Ενδυμασιών, Αντικειμένων και Κειμηλίων σε εκατοντάδες παραστάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Στόχοι του Σωματείου είναι ως γνωστόν:

  • Η διατήρηση των Ελληνικών Λαϊκών Παραδόσεων και η αυθε­ντική παρουσίαση μουσικοχορευτικών δρωμένων του λαϊκού μας πολιτισμού.
  • Η προβολή του Ελληνικού Πολιτισμού εντός και κυρίως εκτός Ελλάδας.
  • Η ανάδειξη της αξίας & συμβολής του Ελληνικού Πολιτισμού στον Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πολιτισμό τόσο κατά την αρχαιότητα όσο και σήμερα.
  • Η δημιουργία «ζωντανού» λαογραφικού – πολιτιστικού οικισμού στην Βόρεια Ελλάδα.

Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ της Δευτέρας 26ης Ιουνίου 2017 στην πλατεία Δαβάκη, εκτός του Δημάρχου κ. Δημήτρη Κάρναβου, της Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης και Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Όλα για την Καλλιθέα μας» Κας Βάσως Μαργαρίτη και της Δημοτικής Συμβούλου Κας Κορίνας Δαμουλιάνου, τους οποίους διακρίναμε, παρακολούθησαν, επίσης, εκατοντάδες Καλλιθεατών, που έσπευσαν «συν γυναιξί και τέκνοις», να απολαύ­σουν από κοντά, μια  ιδιαίτερη εκδήλωση, που ήταν αφιερωμένη στη ζωή και στις δράσεις των Ακριτών σε διάφορες περιοχές του Ελλη­νισμού.

Τα τραγούδια, η μουσική, οι διαφορετικοί χοροί, οι πανέμορφες παραδοσιακές στολές, «ξεσήκωσαν»  τους συνδημότες μας, που χει­ρο­κρότησαν ενθουσιωδώς όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης. 

Ρεπορτάζ και φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Ι. Ράντος.

  

  

  

  

  

ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΟΙ ΜΩΜΟΓΕΡΟΙ» Reviewed by on . ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΟΙ ΜΩΜΟΓΕΡΟΙ» «Ο Ακρίτας στα Τραγούδια των Ελλήνων» ΜΙΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ  αναμφισβήτητο ότι «ΟΙ  ΜΩΜΟΓΕΡΟΙ», το Ελλη­νικό Σω ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΟΙ ΜΩΜΟΓΕΡΟΙ» «Ο Ακρίτας στα Τραγούδια των Ελλήνων» ΜΙΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ  αναμφισβήτητο ότι «ΟΙ  ΜΩΜΟΓΕΡΟΙ», το Ελλη­νικό Σω Rating: 0
scroll to top