Παρασκευή , 26 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ

Απρίλιος 29, 2017 8:53 μμ A+ / A-

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ

Δωρεάν  έλεγχος αναπνευστικής λειτουργίας, με σπιρομέτρηση

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ συμμετοχή ολοκληρώθηκε, στο πλαίσιο του Προγράμματος Πρώιμης Διάγνωσης Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας, ο Δωρεάν Έλεγχος Αναπνευστικής Λειτουργίας με σπιρομέτρηση, την περασμένη Τετάρτη 26 Απριλίου 2017  από το Δήμο Καλλιθέας και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.), για την ενημέρωση των δημοτών σε θέματα πρόληψης και προστασίας της δημόσιας Υγείας.

Οι δωρεάν εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν  σε 26 ενδιαφερόμενους στο Δημοτικό Κέντρο Υγείας σε καπνιστές άνω των 40 ετών, από Ιατρό Πνευμονολόγο. Από τα άτομα που εξετάστηκαν, 5 διαγνώστηκαν με αποφρακτικό σύνδρομο, 5 άτομα με περιοριστικό σύνδρομο, 2 άτομα με μικτό σύνδρομο και 9 άτομα με νόσο μικρών αεραγωγών.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Κα Άννα Γιαννακού Πάσχου, δήλωσε σχετικά: «Ο Δήμος Καλλιθέας σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων διοργανώνει συχνά προσυμπτωματικούς ελέγχους στους δημότες για διάφορα νοσήματα. Στα πλαίσια αυτών των δράσεων, στις 26/4/2017, έγινε προσυμπτωματικός έλεγχος για ανίχνευση πνευμονολογικών νοσημάτων σε καπνιστές άνω των σαράντα (40) ετών στα δημοτικά μας ιατρεία. Ο έλεγχος έγινε από την πνευμονολόγο Ιατρό Κα Ζαχαρούλα Κυριακάκη. Ευχαριστούμε το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων για τη συνεργασία, και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Πατούλη, που καθιέρωσε την προληπτική ιατρική στους Δήμους. Επίσης ευχαριστούμε το προσωπικό των ιατρείων μας για την συνέπεια, την υπευθυνότητα και την προθυμία με την οποία ασκούν το έργο τους».

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ Reviewed by on . ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ Δωρεάν  έλεγχος αναπνευστικής λειτουργίας, με σπιρομέτρηση ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ Δωρεάν  έλεγχος αναπνευστικής λειτουργίας, με σπιρομέτρηση ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 26 Rating: 0
scroll to top