Σάββατο , 27 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Ιανουάριος 30, 2017 10:18 μμ A+ / A-

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Κοπή Βασιλόπιτας με Βράβευση

ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ

ΤΗΝ πατροπαράδοτη κοπή της Βασιλόπιτάς του, πραγματοποίησε και ο ιστορικός Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών Καλλιθέας, χθες το απόγευμα της Κυριακής 29 Ιανουαρίου 2017.

Στο κατάμεστο από κόσμο επιβλητικό Μέγαρό του, η εκδήλωση ξεκίνησε με τον Μουσικό  Όμιλο Καλλιθέας «Αρμονία», να τραγουδά τα καλάντα, αλλά και υπέροχα, παλαιά και αγαπημένα τραγούδια.

Ακολούθως,  τους  πολυπληθείς  παριστάμενους καλωσόρισε ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου κ. Φοίβος Κουβαράς, ενώ αμέσως μετά, χαιρετισμό απηύθυνε και  ο Πρόεδρος κ. Νικόλαος Βασιαγεώργης, ο οποίος αναφέρθηκε, εν συντομία, στην πλούσια ιστορία του Συλλόγου, καθώς και στην πολυποίκηλη περσινή δράση του.

Για το τιμώμενο πρόσωπο, των επί σειρά ετών Πολιτικό, κ. Απόστολο Κακλαμάνη, μίλησε ο Ιδρυτής και 1ος Πρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης Κωνσταντινουπολιτών, κ. Αναστάσιος Κατωγιαννάκης, ο οποίος  αναφέρθηκε, με λεπτομέρειες, στην ουσιαστική συμβολή που προσέφερε  ο τιμώμενος κ. Κακλαμάνης για την ανακούφιση των Κωνσταντινουπολιτών, έπειτα από τις απελάσεις που υπέστησαν από την Τουρκική κυβέρνηση το 1964.

Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος του Συλλόγου – κόσμημα για την πόλη μας, κ. Νικόλαος Βασιαγεώργης, αφού πρώτα ανέγνωσε το το σκεπτικό της βράβευσης του τιμώμενου προσώπου, το οποίο ανεγράφετο πάνω σε αναμνηστικό  δίπλωμα, το απένειμε, μαζί με σχετική πλακέτα, στον τέως Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, εν μέσω θερμών και παρατεταμένων χειροκροτημάτων, από όλους τους παριστάμενους.

Στη συνέχεια, λαμβάνοντας τον λόγο, ο μακροβιώτερος Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Απόστολος Κακλαμάνης, αφού πρώτα ευχαρίστησε θερμά τον Σύλλογο για την ύψιστη τιμή που του απέδωσε, εξέφρασε την απορία του για τη συγκεκριμένη βράβευση, καθώς όπως δήλωσε σχετικά, «δεν έκανα τίποτα περισσότερο απ’ ότι θα έκανε κάθε ένας που αγαπά την πατρίδα του».

Στη συνέχεια, ο Εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Πατήρ Νικόλαος Κλάδης, αφού πρώτα ευλόγησε την Βασιλόπιτα, έκοψε και το 1ο κομμάτι.

Η όλη εκδήλωση «έκλεισε», με την προσφορά κομματιών Πίτας προς όλους τους παριστάμενους.

Στην πανηγυρική πνευματική αυτή τελετή, παρέστησαν, μεταξύ πολλών επισήμων, ο Ευρωβουλευτής κ. Νότης Μαριάς, οι Βουλευτές κ.κ. Σοφία Βούλτεψη, Ιωάννης Θεονάς, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Θεοδώρος Φορτσάκης, ο τ. Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Δημήτριος Σιούφας, η Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Κα Ελισάβετ Τασούλη, ο Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Δημήτριος Κάρναβος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αναστάσιος Γαϊτάνης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Άννα Γιαννακού Πάσχου, Γεώργιος Κυριακόπουλος και Εμμανουήλ Κωστάκης, η Επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Όλα για την Καλλιθέα μας», Κα Βάσω Μαργαρίτη, ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Δημοτική Κίνηση Πολιτών Καλλιθέας», κ. Ευάγγελος Παπαδάκης, ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΤΩΡΑ Καλλιθέα», κ. Λάζαρος Λασκαρίδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Κορίνα Δαμουλιάνου (Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου), Παρασκευή Γαλίτση – Ψαρούλη (Αντιπρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου) και Αναστάσιος Καλογερόπουλος, οι Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Βασίλειος Τσενκελίδης (με την Δημοτική Παράταξη «Όλα για την Καλλιθέα μας») και Βούλα Κοσμίδου (με την Δημοτική Παράταξη «ΤΩΡΑ Καλλιθέα»), εκπρόσωποι από αδελφά Κωνσταντινουπολίτικα Σωματεία, τέως Πρόεδροι του Συλλόγου, καθώς και πολλά μέλη και φίλοι του σπουδαίου Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών.

Και του χρόνου.

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Κοπή Βασιλόπιτας με Βράβευση ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΤΗΝ πατροπαράδοτη κοπή της ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Κοπή Βασιλόπιτας με Βράβευση ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΤΗΝ πατροπαράδοτη κοπή της Rating: 0
scroll to top