Σάββατο , 27 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Οκτώβριος 27, 2016 9:26 μμ A+ / A-

3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

«Το Έπος του ‘40»

ΛΑΜΠΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 76η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

ΜΕ ΜΙΑ λαμπρή εκδήλωση εόρτασε σήμερα το πρωί της Πέμπτης 27 Οκτωβρίου 2016, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας την 76η επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Η αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου αποδείχθηκε, για άλλη μία φορά, μικρή για να χωρέσει τους γονείς, κηδεμόνες και φίλους των μικρών πρωταγωνιστών, που θέλησαν να παρακολουθήσουν ιδίοις όμμασι τα όσα είχαν ετοιμάσει, σε συνεργασία με τις και τους εκπαιδευτικούς τους, οι μαθήτριες και μαθητές.

Τους πολυπληθείς παριστάμενους καλωσόρισε ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Ιωάννης Κουφόπουλος, ο οποίος αφού πρώτα ανέγνωσε το μήνυμα που απέστειλε ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νικόλαος Φίλης, στη συνέχεια αναφέρθηκε στα διαδικαστικά της αυριανής παρέλασης, ανέγνωσε τα ονόματα των αριστούχων μαθητριών και μαθητών που θα αποτελέσουν τον Σημαιοφόρο και τους Παραστάτες, αλλά και εξέθεσε ορισμένες σκέψεις του για την 76η επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Ακολούθως, την… σκυτάλη παρέλαβαν οι μαθήτριες και οι μαθητές, κυρίως της Γ’ τάξης του Σχολείου, τα παιδιά μας, τα οποία καθοδηγούμενα αριστοτεχνικά από τις εκπαιδευτικούς τους, απέδωσαν μοναδικά ρόλους, απήγγειλλαν ποιήματα, τραγούδησαν επετειακά τραγούδια και αφηγήθηκαν συμβάντα του ελληνοϊταλικού πολέμου, ενώ ακούστηκαν και ηχητικά ντοκουμέντα της εποχής, όπως το πρώτο πολεμικό ανακοινωθέν του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αθηνών.

Μετά το πέρας της καταπληκτικής αυτής εκδήλωσης, όπου όλοι οι πρωταγωνιστές «αποθεώθηκαν» από τους παριστάμενους με επευφημίες και παρατεταμένα χειροκροτήματα, ο Διευθυντής του Σχολείου παρέδωσε, συμβολικά, τη Σημαία στον μαθητή που θα είναι ο Σημαιοφόρος στην αυριανή παρέλαση.

Η όλη εκδήλωση  «έκλεισε», με την ανάκρουση του Εθνικού μας  Ύμνου.

Συγχαρητήρια πολλά αξίζουν, τόσο στους λιλιπούτειους μαθητές και μαθήτριες, όσο και στις και στους εκπαιδευτικούς του Σχολείου, για την καταπληκτική, για πολλοστή φορά, εκδήλωση που παρουσίασαν.

Και του χρόνου.

  

   

   

 

3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ «Το Έπος του ‘40» ΛΑΜΠΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 76η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 ΜΕ ΜΙΑ λαμπρή εκδήλωση εόρτασε σήμερα το πρωί της Πέ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ «Το Έπος του ‘40» ΛΑΜΠΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 76η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 ΜΕ ΜΙΑ λαμπρή εκδήλωση εόρτασε σήμερα το πρωί της Πέ Rating: 0
scroll to top