Παρασκευή , 26 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ Ι.Ν. ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ Ι.Ν. ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Ιούλιος 30, 2016 10:21 πμ A+ / A-

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΗ ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ

Ο Εορτασμός του Ι. Ν. της Αγίας Παρασκευής

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΚΕ.Α.Τ.

ΕΚΛΕΙΣΑΝ οι δρόμοι από την προσέλευση των Πιστών στο γραφικό Εκ­κλησάκι της Αγίας Παρασκευής, που βρίσκεται εντός του προαυλίου χώρου του Κέντρου Αποκατάστασης Τυφλών (πρώην Οίκου Τυφλών), το απόγευμα της περασμένης Τρίτης 26 Ιουλίου 2016.

Αυτό που γίνεται κάθε χρόνο το διήμερο της 25ης και της 26ης Ιουλίου, δεν μπορεί να περιγραφεί.

Εκατοντάδες  πιστοί από κάθε γωνιά της Καλλιθέας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, σπεύδουν στη χάρη της θαυματουργού Αγίας Παρασκευής, της προστάτιδας των τυφλών, των φτωχών, των αρρώστων και των δεινοπα­θούντων και περιμένουν στωικά στη σειρά για να ανάψουν το κερί τους, να προσευχηθούν, να προσκυνήσουν με  ευλάβεια και πίστη  και να φιλήσουν με ταπεινότητα και σεβασμό την Αγία και Ιερή Εικόνα της Οσιομάρτυρος Αγίας Παρασκευής.

Η Αγία Παρασκευή, ως γνωστόν, γεννήθηκε στη Ρώμη. Οι γονείς της, την απέκτησαν ύ­στερα, από πολλή προσευχή. Αφιέρωσε τη ζωή της στη διακονία των φτωχών και το κήρυγμα του Ευαγγελίου. Έλαβε το χάρισμα να θεραπεύει τις παθήσεις των τυφλών. Μαρτύρησε δε, δι΄ αποκεφαλισμού.

Η Αγία Παρασκευή ανταποδίδει, ασφαλώς, με την δική της παρέμβαση, το σεβασμό και τη λατρεία των Πιστών Ορθοδόξων Χριστιανών, προς το πρόσωπό της. Απαλύνει τον πόνο, χαρίζει υγεία και προστασία, γιατρεύει τις ασθένειες της ψυχής και του σώματος και σκορπά αισιοδοξία και ελπίδα στις βασανισμένες ψυχές.

Προσκυνητές στη χάρη της και φέτος, εκατοντάδες πιστοί Καλλιθεάτες, που παραβρέθηκαν στον Μεθεόρτιο Εσπερινό και στην καθιερωμένη  λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου, μέσω των οδών Σπάρτης, Λυκούργου, Σκίπη και Θησέως.

Στην μεγάλη ουρά των πιστών που περίμεναν υπομονετικά τη σειρά τους για να προσκυνήσουν την σεπτή Εικόνα της Αγίας Παρασκευής και να ανάψουν το κερί τους,  διακρίναμε τον Δήμαρχο κ. Δη­μήτρη Κάρναβο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αναστάσιο Γαϊτάνη, την Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως του Δήμου, πρώην Αντιδήμαρχο – Αναπληρώτρια Δήμαρχο Κα Βάσω Μαργαρίτη, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Γεώργιο Κυριακόπουλο, τον Πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και  Άθλησης «Γιάννης Γάλλος» κ. Κωνσταντίνο Ευσταθίου, την Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Κα Κορίνα Δαμουλιάνου, την Αντιπρόεδρο της ίδιας Σχολικής Επιτροπής και εορτάζουσα Κα Παρασκευή Γαλίτση – Ψαρούλη (στην οποία ευχόμαστε ολόθερμα Χρόνια Πολλά), τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ.κ. Κωνσταντίνο Κόκουλο και Γιώργο Κου­τσογιάννη, τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Κωνσταντίνο Καλογερό­πουλο,  Γεώργιο Αδαμόπουλο, Ανέστη Φωτόπουλο, την πρώην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κα Ειρήνη Μουστάκη, τον πρώην Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου κ. Γεώργιο Καρβούνη, καθώς και τους πρώην Δημοτικούς Συμβού­λους  κ.κ. Παναγιώτη Γεωργούση και Χαράλαμπο Δαμουλιάνο, ο οποίος παρέστη μετά της συζύγου του.

Ρεπορτάζ και φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Ι. Ράντος.

  

  

  

  

  

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ Ι.Ν. ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Reviewed by on . ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΗ ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ Ο Εορτασμός του Ι. Ν. της Αγίας Παρασκευής ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΚΕ.Α.Τ. ΕΚΛΕΙΣΑΝ οι δρόμοι από τη ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΗ ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ Ο Εορτασμός του Ι. Ν. της Αγίας Παρασκευής ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΚΕ.Α.Τ. ΕΚΛΕΙΣΑΝ οι δρόμοι από τη Rating: 0
scroll to top