Σάββατο , 27 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » 3ο ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

3ο ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Ιούνιος 28, 2016 9:53 πμ A+ / A-

3ο ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Ξεφάντωμα στο «Αντάμωμα»!!!!

ΠΡΟΧΘΕΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΑΒΑΚΗ

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ  Ηπειρώτες στη καταγωγή, κάτοικοι της πόλης μας, έσπευσαν να παρα­βρεθούν στο 3ο ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ, που διοργανώ­θηκε από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Καλλιθέας, σε συνεργασία με το Δήμο Καλλιθέας, το απόγευμα της περασμένης Κυριακής 26 Ιουνίου 2016, στην πλατεία Δαβάκη.

Με το υπέροχο πρόγραμμα, που περιλάμβανε παραδοσιακή μουσική και  τραγούδια καθώς και παραδοσιακούς χορούς  από τα χορευτικά συγκροτήματα του Συλλόγου, ξεσηκώθηκε ο κόσμος, μετατρέποντας το 3ο Αντά­μωμα σε ξεφάντωμα ενθουσιασμού  και αγαλλίασης.

Η ανθρωπιά, η ομοψυχία, η κοινωνικότητα, το συναίσθημα, η ελληνική λεβεντιά, οι παραδόσεις, το ελληνικό γλέντι, η καλλιτεχνική και η πολιτιστική δημιουργία, εκφράστηκαν  με τον καλύτερο τρόπο,  μέσα από τους ήχους της  παραδοσιακής μουσικής, των  οργάνων,  των τραγουδιών  και του ξεχωριστού ρυθμού, των εντυπωσιακών  και πρωτότυπων κινήσεων  και των ατέλειωτων και διαφορετικών  χορών.

Τους πολυπληθείς συμμετέχοντας, καλωσόρισε η Πρόεδρος Κα Γεωργία Κί­σκου, η οποία τόνισε την αναγκαιότητα τέτοιων παραδοσιακών εκδηλώσεων, που διατηρούν  τα ήθη τα έθιμα και την πολιτιστική κληρ­ονομιά  των Ελλήνων.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε πρώτα ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Γεώρ­γιος Κυριακόπουλος, ενώ  ακολούθως ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Δημή­τρης Κάρναβος,  που συνοδεύονταν από τους Αντιδημάρχους Κοινωνικής Πολιτικής, Κα Άννα Γιαννακού – Πάσχου, και Καθαριότητας κ. Εμμανουήλ Κωστάκη, καθώς και από τον Πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης, κ. Κωνσταντίνο Ευσταθίου, ανέλυσε «εν τάχει» το μεγάλο, πρωτότυπο  και ποικιλό­μορφο, καλ­λιτεχνικό και πολιτιστικό πρό­γραμμα του Δήμου για το Καλοκαίρι του 2016.

Την εκδήλωση παρακολούθησε, από την αρχή έως το τέλος, και η καταγόμενη από τα Ιωάννινα βουλευτής Κα Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου.

Όπως πάντα, παρούσα στην εκδήλωση και η Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπο­λιτεύσεως του Δήμου Καλλιθέας και Επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυ­ασμού «Όλα Για την Καλλιθέα μας»  πρ. Αντιδήμαρχος – Αναπληρώτρια Δή­μαρχος Κα Βάσω Μαργαρίτη, ενώ παραβρέθηκαν ακόμη, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Τώρα Καλλιθέα» κ. Λάζαρος Λασκαρίδης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιώργος Κουτσογιάννης, Σταύρος Ζάκας και Ανέστης Φωτόπουλος. 

Μετά την ολοκλήρωση του Προγράμματος, η εκδήλωση μετατράπηκε σε ένα ανεπανάληπτο Ηπειρώτικο Γλέντι, με γέλια και χαρές, με τραγούδια και χο­ρούς, στους  οποίους συμμετείχαν οι θεατές, δείχνοντας ότι δεν ξέχασαν και δεν θα ξεχάσουν ποτέ, την Πατρίδα Ήπειρο, την Μεγάλη κοιτίδα των Γραμμάτων και του Πολιτισμού.

Όπως πάντα, παρούσα στην εκδήλωση και η Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπο­λιτεύσεως του Δήμου Καλλιθέας και

Την εκδήλωση παρουσίασε, με ιδιαίτερη χάρη, η Κα Βαρβάρα Μπότσαρη, ενώ τους χορούς δίδαξε ο κ. Θεόδωρος Μπότσαρης.

Ρεπορτάζ και φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Ι. Ράντος.

  

  

  

  

  

 

3ο ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . 3ο ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Ξεφάντωμα στο «Αντάμωμα»!!!! ΠΡΟΧΘΕΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΑΒΑΚΗ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ  Ηπειρώτες στη καταγωγή, 3ο ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Ξεφάντωμα στο «Αντάμωμα»!!!! ΠΡΟΧΘΕΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΑΒΑΚΗ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ  Ηπειρώτες στη καταγωγή, Rating: 0
scroll to top