Παρασκευή , 26 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » Ι.Ν. ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΤΖΙΤΖΙΦΙΩΝ

Ι.Ν. ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΤΖΙΤΖΙΦΙΩΝ

Ιούνιος 30, 2016 5:33 μμ A+ / A-

Ι.Ν. ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΤΖΙΤΖΙΦΙΩΝ

Περιφορά της Ιερής Εικόνας

ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ

ΧΟΡΟΣΤΑΤΟΥΝΤΟΣ του Αρχιμανδρίτη  π. Νικόλαου Κατσαφαρόπουλου, συμπαραστατούμενου και από πολλούς Ιερείς από όμορους Ιερούς Ναούς, πραγματοποιήθηκε, χθες το απόγευμα της Τετάρτης 29 Ιουνίου 2016, στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Τζιτζιφιών, ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, ανήμερα της εορτής των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Ο μικρός Ναός των Αγίων Αποστόλων, που βρίσκεται στο συνώνυμο στενό δρομάκι των Τζιτζιφιών, «πλημύρισε» και φέτος, από Πιστούς συνδημότες μας. Μικροί, μεγάλοι, γυναίκες και άνδρες, με κατάνυξη και θρησκευτική ευλάβεια, προσήλθαν στον μικρό αυτό Οίκο του Θεού που από το μακρινό 1903 αποτελεί «κόσμημα» για την περιοχή των Τζιτζιφιών,  αφενός μεν για να συμμετάσχουν στον Αρχιερατικό Εσπερινό, αφετέρου δε, για να ακολουθήσουν την Περιφορά της Ιερής Εικόνας στους δρόμους της μικρής Ενορίας, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό τους ήχους της  Φιλαρμονικής του Δήμου μας και συνοδεία Στρατιωτικού Αγήματος, αλλά και ενός Αστυνομικού της Τροχαίας Καλλιθέας, που ρύθμιζε την κυκλοφορία.

Στον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό, αλλά και στην Περιφορά της Ιερής Εικόνας, εν μέσω εκατοντάδων Πιστών, διακρίναμε ακόμη, τον Δήμαρχο Καλλιθέας κ. Δημήτρη Κάρναβο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αναστάσιο Γαϊτάνη, την Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αρχηγό της Δημοτικής Παράταξης «Όλα για την Καλλιθέα μας», καθώς και πρώην Αντιδήμαρχο – Αναπληρώτρια Δήμαρχο, Κα Βάσω Μαργαρίτη, τους Αντιδημάρχους, Κοινωνικής Πολιτικής Κα Άννα Γιαννακού – Πάσχου και Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Τοπικής Ανάπτυξης κ. Εμμανουήλ Κωστάκη αντίστοιχα, τον Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος», κ. Κωνσταντίνο Ευσταθίου, τον Αρχηγό της Δημοτικής Παράταξης «Η Καλλιθέα Μπροστά» και πρώην Αντιδήμαρχο κ. Θοδωρή Ψαλιδόπουλο, τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Κορίνα Δαμουλιάνου, Γεώργιο Αδαμόπουλο, Παναγιώτη Γαλανόπουλο και Ανέστη Φωτόπουλο, καθώς και τον πρώην Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Ασκούνη.

Μετά το πέρας της Περιφοράς της Ιερής Εικόνας, ο Αρχιμανδρίτης Νικόλαος Κατσαφαρόπουλος, σε σύντομη ομιλία που προέβη, επαίνεσε τον ακάματο Υπηρέτη Θεού και ανθρώπων, Προϊστάμενο του μικρού Ιερού Ναού, Πατέρα Δημήτριο Καρβούνη για το σπουδαίο και πολυποίκιλο φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί επί σειρά ετών.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι σήμερα το πρωί, ανήμερα της Εορτής της Σύναξης των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Ρεπορτάζ: Αναστάσιος Κ. Ράντος.

Φωτογραφίες, Αναστάσιος Κ. Ράντος & Κωνσταντίνος Ι. Ράντος.

 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

Ι.Ν. ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΤΖΙΤΖΙΦΙΩΝ Reviewed by on . Ι.Ν. ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΤΖΙΤΖΙΦΙΩΝ Περιφορά της Ιερής Εικόνας ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΧΟΡΟΣΤΑΤΟΥΝΤΟΣ του Αρχιμανδρίτη  π. Νικόλαου Κατσαφαρόπουλου, σ Ι.Ν. ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΤΖΙΤΖΙΦΙΩΝ Περιφορά της Ιερής Εικόνας ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΧΟΡΟΣΤΑΤΟΥΝΤΟΣ του Αρχιμανδρίτη  π. Νικόλαου Κατσαφαρόπουλου, σ Rating: 0
scroll to top