Παρασκευή , 26 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΚΗ ΠΑΝΟΥ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΚΗ ΠΑΝΟΥ

Μάρτιος 9, 2016 1:05 μμ A+ / A-

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΚΗ ΠΑΝΟΥ

Μουσική Πανδαισία στο Δημοτικό Θέατρο

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «Ο ΑΡΙΩΝ»

Ο ΑΚΗΣ ΠΑΝΟΥ γεννήθηκε στην Καλλιθέα, στου Χαροκόπου, στις 15 Δεκεμβρίου του 1933 και ήταν ο τρίτος από τα έξι παιδιά της οικογένειας του Στέφανου Πάνου και της Ελευθερίας Σακελλαριάδη.

Είναι, και θα εξακολουθεί να είναι στον αιώνα, ένας από τους σημαντικό­τερους Έλληνες τραγουδοποιούς, που έχει συγκλονίσει με τα υπέροχα τραγούδια του, όλον τον Ελληνικό λαό.

Στιχουργός, μουσικός και συνθέτης, αλλά περισσότερο φιλόσοφος, Έλληνας και άντρακλας με μπέσα και αφάνταστη ψυχική δύναμη, κατάφερε να μετατρέψει τον πόνο, τη φτώχεια, τη στενοχώρια, τα βάσανα, την πίκρα του ελληνικού λαού, σε τραγούδια, που μιλούν στην καρδιά και στον νου και ξεσηκώνουν και συναρπάζουν τον ακροατή, δίνοντας του φτερά για να πετάξει μαζί του, σ΄ έναν άλλο κόσμο, ειλικρινή και αψεγάδιαστο, στον κόσμο του Άκη Πάνου, εκεί όπου υπάρχει συμπόνια, χαμόγελο και αγάπη.

Στην καταπληκτική ιδέα της ιδιαίτερα ευαίσθητης Πρόεδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλιθέας «ο Αρίων» Κας Χρύσας Πυξοπούλου, που ξεπερνά, με την έμπνευση και ποιότητά της, τα όρια της πολιτιστικής προσφοράς, ανταποκρίθηκε ο πασίγνωστος δημοσιογράφος – ερευνητής κ. Στέλιος Ελληνιάδης, που μιλώντας για τη ζωή και του έργο του μεγάλη ΑΚΗ ΠΑΝΟΥ, μας φώτισε με τον ξεκάθαρο και λιτό του λόγο και μας οδήγησε, κρατώντας μας απ΄ το χέρι, στα άγνωστα μονοπάτια που περπάτησε στη ζωή του ο συγκλονιστικός καλλιτέχνης.

Μια καταπληκτική Ορχήστρα, αποτελούμενη από τον Αλέξανδρο Σούτσο, στο πιάνο – τραγούδι, τον Θωμά Καραμαζάκη, κιθάρα – τραγούδι, τον Νίκο Τσιατσούλη στα Κρουστά, τον Αλέξανδρο Κουβέλη, το ανερχόμενο αστέρι, στο μπουζούκι, υπό τη μουσική επιμέλεια του μεγάλου δάσκαλου της λαϊκής μουσικής και του μπουζουκιού Μανώλη Μιχαλάκη, συνεπήρε το μεγάλο πλήθος των τυχερών, αλλά και ευτυχισμένων δημοτών, που έσπευσαν από κάθε γωνιά της Καλλιθέας να παραβρεθούν, το απόγευμα της Τρίτης 8 Μαρτίου 2016, στο Δημοτικό Θέατρο του Δήμου μας, για να τιμήσουν τον μεγάλο καλλιτέχνη, με μια ανεπανάληπτη μουσική πανδαισία. Το βιντεο που ακολουθεί, επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.

Ο Άκης Πάνου κυκλοφόρησε περίπου 200 τραγούδια, γράφοντας μόνος του στίχο και μουσική. Συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες του ελληνικού πενταγράμμου. Χρ. Τσαουσάκη, Γιώτα Λύδια, Πάνο Γαβαλά, Γρηγόρη Μπιθικώτση, Μιχάλη Μενιδιάτη, Χαρούλα Λαμπράκη, Στράτο Διονυσίου, Βίκυ Μοσχολιού, Στέλιο Καζαντζίδη, Γιώργο Χατζηαντωνίου, Βούλα Γκία, Μαρινέλλα, Γιώργο Μαρίνο, Δημήτρη Μητροπάνο, Πόλυ Πάνου, Τόλη Βοσκόπουλο κ.α.

«Ξημέρωσε καλή μου», «Όταν σημάνει η ώρα», «Πρέπει», «Ο δρόμος είναι δρόμος», «Δεν κλαίω που φεύγεις», «Καρδιά μου μην παραπο­νιέσαι», «Η πιο μεγάλη ώρα», «Μοίρα μου γιατί μ’ αφήνεις», «Ρολόι – Κομπολόι», «Είδα τα μάτια σου κλαμένα», «Γιατί καλέ γειτόνισσα», «Και τι δεν κάνω», « Πήρα απ΄ το χέρι σου νερό», «Του κόσμου το περίγελο», «Να είχα το κουράγιο», « Εγώ καλά σου τα΄ λεγα», «Η ζωή μου όλη», «Χωρίς αυτήν», «Συμπόνια», «Θα κλείσω τα μάτια», «Μολόγατα», «Ούτε Αχ», «Θέλω να τα πω», «Ήταν ψεύτικα», «Για κοίτα με στα μάτια», «Χαροκόπου», «Στο Σταθμό του Μονάχου», «Το θολωμένο μου μυαλό», «Φέρτε το παιδί του Χάρου», «Η ζωή μου όλη», «Ο τρελός» κ.α., ήταν μερικά από τα καταπληκτικά τραγούδια του Άκη Πάνου, που ακούστηκαν από τους υπέροχους τραγουδιστές Μιχάλη Δημητριάδη και Χρήστο Καρνάβα και από την πιο όμορφη, πιο σεμνή και πιο λαμπερή λαϊκή τραγουδίστρια, με την πλούσια μουσική παιδεία και τη θεσπέσια φωνή, Κα Χριστίνα Μιχαλάκη, την κόρη του δάσκαλου της Μουσικής, Μανώλη Μιχαλάκη.

Στην ιδιαίτερα συγκινητική αυτή εκδήλωση, παραβρέθηκαν, εκτός των πολυάριθμων συνδημοτών μας, που κατέκλησαν, κυριολεκτικά το Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας, η αδελφή του ανεπανάληπτου συνθέτη, Κα Μίνα Πάνου, ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Δημήτρης Κάρναβος, ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Κυριακόπουλος, η Αντιδήμαρχος Κα Αννα Γιαννακού Πάσχου, η Εντεταλμένη για τα Κ.Α.Π.Η. Δημοτική Σύμβουλος Κα Σοφία Παπαδοπούλου και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ανέστης Φωτόπουλος.

Συγχαρητήρια, τόσο στους ιθύνοντες στο Δήμο Καλλιθέας, όσο στον σύλλογο «ο Αρίων» και στην Πρόεδρό του, για την καταπληκτική αυτή εκδήλωση που προσέφεραν, σε εμάς και στους συνδημότες μας.

Ρεπορτάζ και φωτογραφίες: Κώστας Ράντος.

 

  

 

  

  

  

  

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΚΗ ΠΑΝΟΥ Reviewed by on . ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΚΗ ΠΑΝΟΥ Μουσική Πανδαισία στο Δημοτικό Θέατρο ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «Ο ΑΡΙΩΝ» Ο ΑΚΗΣ ΠΑΝΟΥ γεννή ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΚΗ ΠΑΝΟΥ Μουσική Πανδαισία στο Δημοτικό Θέατρο ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «Ο ΑΡΙΩΝ» Ο ΑΚΗΣ ΠΑΝΟΥ γεννή Rating: 0
scroll to top