Παρασκευή , 26 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » Μέγιστη προσοχή στα παιδιά μας

Μέγιστη προσοχή στα παιδιά μας

Οκτώβριος 30, 2015 10:43 μμ A+ / A-

ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΥ

Μέγιστη προσοχή στα παιδιά μας

ΚΑΤΟΠΙΝ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΣΤΗ δημοσιότητα δόθηκαν χθες, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία αλλά και φωτογραφίες ενός 34χρονου φερόμενου ως παιδόφιλου, ο οποίος συνελήφθη την προπερασμένη Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015, στην πόλη μας, από άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας και συγκεκριμένα της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατηγορούμενος για αποπλάνηση ανήλικων παιδιών μικρότερων των 14 ετών, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και για ψευδή ανωμοτί κατάθεση.

Πρόκειται για τον γεννηθέντα στις 12 Ιανουαρίου 1981 στην Αθήνα, Νικόλαο Μόλη του Γεωργίου και της Κανέλας, ο οποίος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αποπλανούσε ανήλικα αγόρια, με χρηματική αμοιβή ή και με την άσκηση βίας, στις περιοχές της Καλλιθέας και του Παλαιού Φαλήρου.

Ο συλληφθείς ως παιδόφιλος, Νικόλαος Μόλης.

Δυστυχώς, ζούμε σε μία κοινωνία, που μόνο «αγγελικά πλασμένη» δεν είναι. Χωρίς να το γνωρίζουμε, συμβιώνουμε καθημερινά και ενδεχομένως συναναστρεφόμαστε, πολύ περισσότερο, με άτομα «υπεράνω πάσης υποψίας», με άτομα, που πίσω από ένα χαμόγελο ή ένα διακριτικό προφίλ, μπορεί να κρύβουν ένα «τέρας», που στην προσπάθειά του να ικανοποιήσει τα αρρωστημένα πάθη του ή τα απωθημένα του ή ότι άλλο διάολο ισχυριστεί – όταν και εάν και εφόσον φυσικά συλληφθεί – δεν έχει τον παραμικρό δισταγμό να ασελγήσει σε βάρος μικρών παιδιών, αγοριών ή κοριτσιών, στιγματίζοντας, τουλάχιστον τη ψυχή τους, για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, τέτοια αποτρόπαια περιστατικά βιασμού ή έστω προσπάθειας βιασμού, ανήλικων παιδιών. Σχεδόν, σε καθημερινή βάση, ακούμε ή διαβάζουμε, για συλλήψεις παιδεραστών σε ολόκληρη την Ελλάδα. Να θυμηθούμε την περίπτωση Κοσταλέξι; Την περίπτωση Δουρή; Την περίπτωση με την κοπελίτσα στην Πάρο; Την περίπτωση με τον κατ’ επανάληψη βιασμό 7χρονου αγοριού στο Παπάφειο Νοσοκομείο; Την πιο πρόσφατη, με την απόπειρα βιασμού, μόλις τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας, ανήλικου κοριτσιού εντός δωματίου Νοσοκομείου, παρόλο που βρίσκονταν εκεί η μητέρα του και γονείς άλλων παιδιών; Πόσες, άραγε, αμέτρητες ακόμη περιπτώσεις μπορούμε να θυμηθούμε και να αναφέρουμε;

Γι’ αυτό φωνάζουμε, με όλη τη δύναμη της ψυχής μας – όντας γονείς και οι ίδιοι – συνδημότες, συμπολίτες, προστατέψτε τα παιδιά σας, τα παιδιά μας.

Μην τα αφήνετε μόνα τους να βγαίνουν έξω, ιδιαίτερα κατά τις πρωινές ή τις νυχτερινές ώρες, που δεν κυκλοφορεί πολύς κόσμος.

Μην τα αφήνετε να πηγαίνουν μόνα τους στο Σχολείο.

Μην τα αφήνετε να πηγαίνουν μόνα τους για ψώνια.

Μην τα αφήνετε να παίζουν μόνα τους στο δρόμο, σε πλατείες ή στην αλάνα της γειτονιάς.

Συζητείστε καθημερινά μαζί τους για το τι έγινε κατά τη διάρκεια της ημέρας τους, εφιστώντας τους την προσοχή να μην μιλούν, να μην πλησιάζουν και πολύ περισσότερο, να μην υποκύπτουν στον πειρασμό με «δωράκια» ή χρήματα από αγνώστους.

Τονίστε τους, ότι αν διαπιστώνουν κάτι το ύποπτο, πρέπει να σας ενημερώνουν ΑΜΕΣΑ και αν δεν μπορούν εσάς, να ενημερώνουν άλλα συγγενικά πρόσωπα ή τους εκπαιδευτικούς τους ή ακόμη και αστυνομικούς που μπορεί να περιπολούν ή να περνάνε τυχαία από κοντά τους.

Ακόμη και εσείς και εμείς, όλοι μας, αν διαπιστώσουμε κάτι αντίστοιχο, οφείλουμε, αν όχι να προσπαθήσουμε να συλλάβουμε τον ή τους δράστες, τουλάχιστον να ενημερώσουμε τις αρμόδιες Αρχές.

Αναμφίβολα, ζούμε σε δύσκολες εποχές. Η οικονομική τουλάχιστον ανέχεια, έχει γίνει βίωμα για την συντριπτική πλειοψηφία από εμάς. Ακόμη και στις δύσκολες όμως αυτές στιγμές, ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ, να παρέχουμε τη μέγιστη δυνατή φροντίδα και ασφάλεια στα παιδιά μας.

Το κακό δεν αργεί να γίνει. Μια φευγαλέα στιγμή απροσεξίας ή και αδιαφορίας, είναι αρκετή για να καταστραφεί, τουλάχιστον η ψυχή ενός παιδιού, που, απευκταίο, μπορεί να είναι το δικό σας παιδί, το δικό μας παιδί.

ΜΕΓΙΣΤΗ ΠΡΟΣΟΧΗ, ΛΟΙΠΟΝ, ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ, ΣΤΑ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙΑ ΜΑΣ, ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

Μέγιστη προσοχή στα παιδιά μας Reviewed by on . ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΥ Μέγιστη προσοχή στα παιδιά μας ΚΑΤΟΠΙΝ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΗ δημοσιότητα δόθηκαν ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΥ Μέγιστη προσοχή στα παιδιά μας ΚΑΤΟΠΙΝ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΗ δημοσιότητα δόθηκαν Rating: 0
scroll to top