Σάββατο , 27 Απριλίου 2024

Home » Αφιερώματα » 70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Μάιος 9, 2015 12:07 πμ A+ / A-

70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Τιμή από το Κ.Κ.Ε.

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ & Η Π.Ε.Α.Ε.Α. – Δ.Σ.Ε.

 

ΣΤΗ διοργάνωση ξεχωριστής εκδήλωσης με σκοπό να τιμηθούν τα 70 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη των λαών, προχώρησαν, το πρωί του Σαββάτου 9 Μαΐου 2015, οι κομματικές οργανώσεις Καλλιθέας του Κ.Κ.Ε. και το Παράρτημα Καλλιθέας της Π.Ε.Α.Ε. – Δ.Σ.Ε.

Στην λιτή, αλλά συνάμα ουσιαστική εκδήλωση, πρώτη τον λόγο έλαβε η πολιτική πρόσφυγας από την πρώην Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών και εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος (Π.ΕΑ.Ε.Α. – Δ.Σ.Ε.), Ρούλα Ελευθεριάδου, η οποία, μεταξύ άλλων, τόνισε χαρακτηριστικά και τα ακόλουθα: «Τα 20 και πάνω εκατομμύρια, από τα συνολικά 50 εκατομμύρια, προέρχονταν από τον λαό της Σοβιετικής Ένωσης. 520.000 ήταν οι νεκροί του αντιστασιακού – αντιφασιστικού κινήματος της Ελλάδας, καθώς και εκατομμύρια ανθρώπων που δολοφονήθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα, στα ολοκαυτώματα.

            Η Σοβιετική Ένωση σήκωσε το κύριο βάρος του πολέμου και διαδραμάτισε τον αποφασιστικό και καθοριστικό ρόλο στη συντριβή των φασιστικών δυνάμεων και στη νίκη των λαών. Η προσφορά της Σοβιετικής Ένωσης και του Κόκκινου Στρατού της, έχουν καταγραφεί ως αθάνατη εποποιία. Στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού πολέμησαν στο πλευρό της ΕΑΜικής Αντίστασης, αφήνοντας την τελευταία τους πνοή στη χώρα μας, για να συντριβεί ο φασισμός».

Στη συνέχεια, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η εκπρόσωπος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, Μαριλένα Χαχάμη, η οποία, αφού πρώτα αναφέρθηκε στο Μνημείο των Πεσόντων Σοβιετικών Στρατιωτών, το μοναδικό που βρίσκεται στον ελλαδικό χώρο και δη στην πόλη μας, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Αυτό το Μνημείο, είναι η κατάκτηση της εργατικής τάξης και των αγώνων του κόμματός της, του Κ.Κ.Ε.», ακολούθως, αναφέρθηκε στην Χρυσή Αυγή, τονίζοντας: «Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, να καταδικάσουν, να απομονώσουν αποφασιστικά την Χρυσή Αυγή. Οι συλλήψεις και οι δίκες ηγετικών και εκτελεστικών  στελεχών της Χρυσής Αυγής για τις δολοφονικές επιθέσεις, δεν πρέπει να εφησυχάζουν τον λαό και το Κίνημα. Κανένας δεν πρέπει να ξεχνά την προκλητική προβολή και τον εξωραϊσμό τους, που είχε από ένα μεγάλο μέρος των Μαζικών Μέσων Ενημέρωσης, καθώς και τις απόπειρες για την αξιοποίησή της στα διάφορα σχέδια αναμόρφωσης του πολιτικού συστήματος. Μεγάλες ευθύνες αναλαμβάνει η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΑΝ.ΕΛ., καθώς στελέχη και των δύο κομμάτων καλλιεργούν την ανοχή απέναντι στην Χρυσή Αυγή, με διάφορα τερτίπια και προσχήματα. Τον Ναζισμό μπορεί να τον αντιμετωπίσει μόνο το οργανωμένο ταξικό λαϊκό κίνημα».

Τέλος, αναφέρθηκε στον σκοπό για τον οποίο πορεύεται σήμερα το Κ.Κ.Ε., τονίζοντας: «πορευόμαστε με έναν και μόνο σκοπό. Να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών. Να οικοδομήσουμε την μεγάλη λαϊκή αντικαπιταλιστική συμμαχία που θα αντιπαλέψει την αντιλαϊκή πολιτική και θα βάλει τέλος στην βαρβαρότητα του Καπιταλισμού, στους πολέμους, στις κρίσεις, στην εκμετάλλευση, στη φτώχεια,  στην ανεργία, στην καταπίεση. Για να δικαιωθούν οι αγώνες και οι θυσίες των παλαιότερων γενιών, για ν’ ανοίξει ο δρόμος και να εκπληρωθούν τα όνειρα και οι σύγχρονες ανάγκες του λαού και των νέων με την εργατική λαϊκή νίκη, τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό».

Μετά το πέρας των ομιλιών, η όλη εκδήλωση «έκλεισε», με την κατάθεση στεφάνων και εναπόθεση λουλουδιών, από την Π.Ε.Α.Ε.Α. – Δ.Σ.Ε., την Κ.Ν.Ε. και το Κ.Κ.Ε., στο Μνημείο.

Μεταξύ των παρευρισκομένων, ήταν και ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση»,  Βασίλης Δημόπουλος.

70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ Reviewed by on . 70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ Τιμή από το Κ.Κ.Ε. ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ & Η Π.Ε.Α.Ε.Α. – Δ.Σ.Ε.   ΣΤΗ διοργάνωσ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ Τιμή από το Κ.Κ.Ε. ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ & Η Π.Ε.Α.Ε.Α. – Δ.Σ.Ε.   ΣΤΗ διοργάνωσ Rating: 0
scroll to top