Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Home » Γενικό » ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ

Μάιος 26, 2020 10:54 μμ A+ / A-

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ

«29η Μαΐου 1453 – Η Πόλις Εάλω: Ημέρα μνήμης, ημέρα αφύπνισης»

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ Γ.Γ. κ. ΑΝΤΩΝΗ Χ. ΛΑΜΠΙΔΗ & ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ

ΤΗΝ προσεχή Παρασκευή 29 του μήνα, συμπληρώνονται 567 χρόνια από την αποφράδα εκείνη ημέρα της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης από τον Μωάμεθ τον Β’.

Με αφορμή τη θλιβερή αυτή επέτειο, ο ιστορικός Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών, πάντοτε πιστός στις αρχές και στις αξίες του, διοργανώνει και αυτή τη χρονιά, εκδήλωση μνήμης.

Συγκεκριμένα, μεθαύριο Πέμπτη 28 Μαΐου 2020 και ώρα 20:00, με τη βοήθεια του International Hellenic Association (IHA), θα πραγματοποιήσει – ελέω του ιού COVID -19 – μέσω τηλεπαρουσιάσης, την άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση με τίτλο: «29η Μαΐου 1453 – Η Πόλις Εάλω: Ημέρα μνήμης, ημέρα αφύπνισης».

Συντονιστής της όλης εκδήλωσης θα είναι ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού κ. Ευάγγελος Ρήγος, ενώ ομιλητής στην εκδήλωση αυτή θα είναι ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών, κ. Αντώνης Χ. Λαμπίδης, ο οποίος θα αναπτύξει και το προαναφερόμενο θέμα.

Το Πρόγραμμα έχει ως εξής:

** 20:00-20:10 Περιγραφή ΙΗΑ επιτροπών από τον  συντονιστή.

** 20:10-20:30 Ομιλία.

** 20:30-21:00 VIDΕΟ-Παρουσίαση «Tα 90 χρόνια του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσα από την πλατφόρμα ZOOM και συμμετοχή για να παρακολουθήσει ως ακροατής την εκδήλωση, μπορεί να δηλώσει κάθε ενδιαφερόμενο άτομο, στέλνοντας email στο IHAHellas@gmail.com, όπου δέκα (10) λεπτά πριν την έναρξή της, θα λάβει και την πρόσκλησή του.

Λίγα λόγια για το International Hellenic Association

Όπως διαβάζουμε και από το site του, Το INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION (IHA) είναι ένας μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός, μη κομματικός φορέας με έδρα το Delaware των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (Federal ID: 501(c)(3) 32-0478390).

Οι σκοποί του ΙΗΑ εστιάζουν στην υποστήριξη της Ελλάδος και του Ελληνισμού σε εθνικά και πολιτιστικά θέματα, μέσω πολλών και ανεξάρτητων επιτροπών οι οποίες δραστηριοποιούνται σε διαφορετικούς τομείς, με διαφορετικούς συντονιστές και μέλη, υπό την άμεση εποπτεία του Προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΗΑ

Τα διάφορα μέλη του ΙΗΑ προέρχονται κυρίως από την Πανεπιστημιακή κοινότητα και από διάφορες κατηγορίες προσωπικοτήτων (πρώην πρέσβεις, ανώτατοι στρατιωτικοί, συγγραφείς κ.α.π.). Το σύνολο των μελών του ΙΗΑ ανέρχεται σε 4.000 περίπου. Τα μέλη του ΙΗΑ βρίσκονται διασκορπισμένα τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο. 

Περισσότερες πληροφορίες για το ΙΗΑ Network, τις διάφορες επιτροπές, το καταστατικό και τους κανονισμούς του ΙΗΑ, μπορείτε να επισκεφθείτε το site του: https://professors-phds.com/

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ Reviewed by on . ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ «29η Μαΐου 1453 – Η Πόλις Εάλω: Ημέρα μνήμης, ημέρα αφύπνισης» ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ Γ.Γ. κ. ΑΝΤΩΝΗ Χ. ΛΑΜΠΙΔΗ & ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΠΑΡ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ «29η Μαΐου 1453 – Η Πόλις Εάλω: Ημέρα μνήμης, ημέρα αφύπνισης» ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ Γ.Γ. κ. ΑΝΤΩΝΗ Χ. ΛΑΜΠΙΔΗ & ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΠΑΡ Rating: 0
scroll to top