Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Νοέμβριος 30, 2022 2:28 μμ A+ / A-

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Τιμής ένεκεν τάφος στον Σπυρίδωνα Πέγιο

ΜΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 28/11/2022

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ Συμβούλιο της Καλλιθέας, κατά την τελευταία συνεδρίασή του προχθές Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022,  αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, την έγκριση της παραχώρησης χώρου, τιμής ένεκεν και άνευ τιμήματος, για τη σύσταση τάφου στον Σπυρίδωνα Πέγιο, έναν Ήρωα που προσέφερε μεγάλες υπηρεσίες στην Πατρίδα.

Πρόκειται για απόδοση  τιμής στον Πατριώτη Σπυρίδωνα Πέγιο, ο  οποίος, γεννήθηκε το 1936 στην Ελλάδα και διέμενε στη Δρόβιανη Δελβίνου στη Βόρεια Ήπειρο.

Το 1954 καταδικάστηκε και φυλακίστηκε για την Εθνική του δράση, διατάχθηκε  η δήμευση της περιουσίας του και η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του από τις Αλβανικές αρχές.

Τον Απρίλιο του 2006, το Υπουργείο Εξωτερικών του απένειμε τιμητικό μετάλλιο για την προσφορά του.

Τα παιδιά του Ασπασία και Γεώργιος Πέγιος, υπέβαλαν στο Δήμο τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά για την παραχώρηση χώρου, τιμής ένεκεν, για τη σύσταση τάφου στο Δημοτικό Κοιμητήριο Καλλιθέας.

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Δημήτρης Κάρναβος επισημαίνει σε δήλωσή του: «Αποδίδουμε φόρο τιμής, στον Ήρωα Σπυρίδωνα Πέγιο, που αγωνίστηκε για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Είμαστε ευγνώμονες για την τεράστια προσφορά του στην Ελλάδα».

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας, κ. Δημήτρης Κάρναβος.

 

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Τιμής ένεκεν τάφος στον Σπυρίδωνα Πέγιο ΜΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 28/11/2022 ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ Συμβούλιο της Καλλιθέας, ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Τιμής ένεκεν τάφος στον Σπυρίδωνα Πέγιο ΜΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 28/11/2022 ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ Συμβούλιο της Καλλιθέας, Rating: 0
scroll to top