Πέμπτη , 25 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ -ΠέΖΟ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ -ΠέΖΟ

Ιούλιος 10, 2020 3:46 μμ A+ / A-

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ -ΠέΖΟ

Καθόλα επιτυχημένη η εκδήλωση

ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ «ΔΡΟΜΩΝ ΑΦΗΓΗΣΗ», ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ

ΜΕ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε προχθές το απόγευμα της Τετάρτης 8 Ιουλίου 2020 και στην πλατεία Κύπρου, η εκδήλωση των εγκαινίων της δράσης «Δρόμων Αφήγηση», που συνδιοργανώνει το τμήμα Παιδείας του Δήμου Καλλιθέας με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πολιτισμού & Εθελοντισμού Ζωής Όραμα (ΠέΖΟ).

 Η δράση έχει δυο μέρη, το πρώτο  αφορά τη φιλοτέχνηση πινακίδων οδών  ώστε να αναδεικνύουν, στις περισσότερες περιπτώσεις, τον λόγο ονοματοδοσίας των δρόμων και το δεύτερο αφορά τη  συγκέντρωση προφορικών μαρτυριών από αφανείς πρωταγωνιστές των ιστορικών γεγονότων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το συμβολικό κόψιμο της κορδέλας των εγκαινίων από τον Δήμαρχο της πόλης μας κ. Δημήτρη Κάρναβο και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Καλογερόπουλο, οι οποίοι λίγη ώρα νωρίτερα απηύθυναν και από έναν σύντομο χαιρετισμό, τους οποίους μπορείτε να δείτε στα βίντεο που ακολουθούν, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Καλλιθέας κ. Ανδρέας Αναστόπουλος.

Ο χαιρετισμός που απηύθυνε ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Κάρναβος.

Ο χαιρετισμός που απηύθυνε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Κωνσταντίνος Καλογερόπουλος.

Στη συνέχεια  παρουσιάστηκαν οι  τριάντα ταμπέλες των δρόμων που έχουν ήδη  ζωγραφιστεί, διαβάστηκαν αποσπάσματα από τις δεκατέσσερις προσωπικές γραπτές μαρτυρίες και ακούστηκαν οχτώ ηχογραφημένες συνεντεύξεις από το υλικό που έχει ήδη συλλεχθεί, ενώ σε ειδικά stands, μπορούσαν οι ενδιαφερόμενοι να θαυμάσουν φωτογραφίες και ζωγραφιές, σχετικές με τις ονοματοδοσίες των δρόμων.

Στο τέλος οι επίσημοι προσκεκλημένοι Καλλιθεάτες της τρίτης ηλικίας που έκαναν την τιμή να παραχωρήσουν τις μαρτυρίες τους στον Σύλλογο, παρέδωσαν συμβολικά σκυτάλες στα παιδιά που είχαν ζωγραφίσει κάποιες ταμπέλες δρόμων και οι οποίες συμπεριλήφθηκαν στη δράση.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Δημήτρης Κάρναβος,  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Κυριακόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Καλογερόπουλος, ο Αντιδήμαρχος   Περιβάλλοντος κ. Κωνσταντίνος Ευσταθίου, ο Επικεφαλής αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου & πρώην Δήμαρχος κ. Κώστας Ασκούνης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καλλιθέας, κ. Γιώργος Κουτσογιάννης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος» & Υπεύθυνος της Τοπικής Ανάπτυξης κ. Μανώλης Κωστάκης, ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Γιώργος Καλαμπαλίκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Αθηνά Εξάρχου, Γιώργος Μαργωμένος, Νίκος Ηλιάδης, Έλενα Αυγερινού, Ευσεβία Κοσμίδου (η οποία είναι και Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Καλλιθέας), Νανά Ιορδανίδου και Θεόδωρος Παπαθανασόπουλος, οι επιλαχόντες Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Χαρίκλεια Ρόκα, Παναγιώτα (Πέννυ) Σακελλαριάδου, Φωτεινή Χαλαστάνη και Τάσος Παπουλίδης, οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι  κ.κ. Αρχοντία Αλεξίου, Αγγελική Αθανασακοπούλου, Δημήτρης Γκίκας και Κατερίνα Αδαμοπούλου, ο Πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Καλλιθέας, κ. Ανδρέας Αναστόπουλος, το μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Γονέων κ. Παναγιώτης Ντάβαρης, ο Αντιπρόεδρος, η Γενική Γραμματέας και το Μέλος αντίστοιχα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Καλλιθέας, κ.κ. Γιάννης Παπαργυρίου, Βάσω Κολυβίρα και Μάνια Μπικώφ, από το σωματείο «Ηγέχορος», ο κ. Κώστας Τουλάτος, η Πρόεδρος του Παγεραγωτικού Συλλόγου Μυτιλήνης Αθήνας, Κα Άντα Ζαφειρέλλη, η Πρόεδρος της Αδελφότητος Ποντίων «Παναγία Γουμερά», Κα Ελένη Γρηγοριάδου, καθώς και η Κα Χριστίνα Χόνδρου από το 6ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Καλλιθέας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ -ΠέΖΟ Reviewed by on . ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ -ΠέΖΟ Καθόλα επιτυχημένη η εκδήλωση ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ «ΔΡΟΜΩΝ ΑΦΗΓΗΣΗ», ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε προχθές τ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ -ΠέΖΟ Καθόλα επιτυχημένη η εκδήλωση ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ «ΔΡΟΜΩΝ ΑΦΗΓΗΣΗ», ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε προχθές τ Rating: 0
scroll to top