Τετάρτη , 17 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Μάιος 27, 2020 8:11 μμ A+ / A-

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Δελτίο Τύπου

ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Η ιδιαίτερα δραστήρια Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Καλλιθέας, με αφορμή την ανακοίνωση της επαναλειτουργίας των Δημοτικών σχολείων και των Νηπιαγωγείων της χώρας, εξέδωσε το παρακάτω Δελτίο Τύπου, με το οποίο ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο μέλος της, για τις δράσεις που ανέπτυξε, αλλά και για τα αιτήματα τα οποία εξέθεσε.

Ολόκληρο το σχετικό Δελτίο Τύπου, έχει ως ακολούθως:

«Μετά την ανακοίνωση της επαναλειτουργίας των Δημοτικών σχολείων και Νηπιαγωγείων της χώρας, η Ένωσή μας επικοινώνησε με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Παιδείας του Δήμου μας για να ενημερωθεί για το θέμα των καθαριστριών στα σχολεία του Δήμου μας. Η απάντηση που μας δόθηκε ήταν πως όλα τα σχολεία της πόλης μας θα έχουν προσωπικό καθαριότητας καθόλη την πρωινή διάρκεια λειτουργίας τους, το οποίο θα προέρχεται από τις πρόσφατες προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας στο Δήμο μας και πως θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα καθαριότητας.

Ως Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιθέας, ζητήσαμε να μη μειωθεί σε καμία περίπτωση το προσωπικό καθαριότητας στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της πόλης μας. 

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιθέας, όπως έχει αναφέρει σε προηγούμενα Δελτία Τύπου που αφορούν το νέο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, θα συνεχίζει να απαιτεί την απόσυρσή του. 

Το Yπουργείο Παιδείας, παρά τη γενική κατακραυγή, επίσης αρνείται να πάρει πίσω την τροπολογία για τις κάμερες. Το πολυνομοσχέδιο που προωθεί την αύξηση των μαθητών ανά τμήμα, τις συνεπαγόμενες περικοπές τμημάτων και απολύσεις αναπληρωτών, την αξιολόγηση-χειραγώγηση, τη σχολειοποίηση του Νηπιαγωγείου, την κατηγοριοποίηση των σχολείων και την ένταση του εξεταστικού μαραθώνιου, αποτελεί ένα ακόμα χτύπημα στη δημόσια εκπαίδευση.

Για τους παραπάνω λόγους, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιθέας απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους Συλλόγους Γονέων της πόλης μας, για συμμετοχή στο χθεσινό (26 Μαΐου) πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε  στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια της Αθήνας, με αιτήματα:

  • Να αποσυρθεί τώρα το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.
  • Να μην εφαρμοστεί η τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας της τοποθέτησης των καμερών για την ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων.
  • Να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία (αύξηση της χρηματοδότησης των σχολείων για την κάλυψη των αναγκών, εξασφάλιση όλων των απαραίτητων μέσων ατομικής υγιεινής, προσλήψεις μόνιμου και επαρκούς προσωπικού καθαριότητας σε όλα τα σχολεία, μονιμοποίηση των αναπληρωτών για την κάλυψη των κενών κ.λπ.)».
  • Να στηριχθεί το δημόσιο σχολείο και να αυξηθεί η χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό».
ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Δελτίο Τύπου ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Η ιδιαίτερα δραστήρια Ένωση Συ ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Δελτίο Τύπου ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Η ιδιαίτερα δραστήρια Ένωση Συ Rating: 0
scroll to top