Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ

Ιανουάριος 16, 2020 11:58 μμ A+ / A-

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ

Διάλεξη και απονομές Βεβαιώσεων

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ Α’ ΚΥΚΛΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΜΙΑ ακόμη άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα της Τετάρτης 15 Ιανουαρίου 2020, στον Σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών.

Συγκεκριμένα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του επιβλητικού Μεγάρου του Συλλόγου (Δημοσθένους 117) και παρουσία αρκετών ενδιαφερομένων,  με αφορμή τη λήξη του Α’ κύκλου Σεμιναρίων Ιστορίας, πραγματοποιήθηκαν Διάλεξη, αλλά και απονομές Βεβαιώσεων.

Τους αρκετούς παριστάμενους στην χθεσινή εκδήλωση, μεταξύ των οποίων διακρίναμε τη Δημοτική Σύμβουλο, Πρόεδρο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιθέας και αρωγό μέλος του Συλλόγου, Κα Ευσεβία Κοσμίδου, πρώτος καλωσόρισε ο Γενικός Γραμματέας κ. Αντώνιος Λαμπίδης, ο οποίος αναφέρθηκε παράλληλα και στους δύο επόμενους κύκλους Σεμιναρίων Ιστορίας που προγραμματίζονται να διεξαχθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα και θα ανακοινωθούν εγκαίρως από το site του Συλλόγου (www.cpolitan.gr), καθώς και από το μέσο κοινωνικής του δικτύωσης (facebookΣύλλογος Κωνσταντινουπολιτών).

Στη συνέχεια και για τις επόμενες δύο και πλέον ώρες, ο Εισηγητής των Σεμιναρίων Ιστορίας και πολυγραφότατος κ. Δημήτρης Σταθακόπουλος, Δρ Παντείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Κοινωνιολογία της Ιστορίας & του Πολιτισμού της Οθωμανικής περιόδου,  ο οποίος είναι επίσης συνεργάτης του Εργαστηρίου Τουρκικών και Ευρασιατικών Μελετών του Πανεπιστημίου Πειραιώς,  Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, καθώς και Διπλωματούχος Βυζαντινής Μουσικής, ανέπτυξε αναλυτικά και άκρως εμπεριστατωμένα, το θέμα: «Ιστορικές, κοινωνικές και πολιτιστικές δομές της Οθωμανοκρατίας. Η σημαντική συμβολή των Ρωμιών», συνοψίζοντας τον Α’ κύκλο των Σεμιναρίων Ιστορίας που διεξήχθησαν στον Σύλλογο, από τις 17 Οκτωβρίου 2019 έως τις 12 Δεκεμβρίου 2019.

Αμέσως μετά το πέρας της αναπτύξεως του προαναφερθέντος θέματος από τον κ. Σταθακόπουλο, ο ίδιος προέβη στην απονομή βεβαιώσεων στους συμμετέχοντες στον Α’ κύκλο των Σεμιναρίων Ιστορίας, ενώ ακολούθως, ο Πρόεδρος κ. Γεώργιος Λεύκαρος, αναφέρθηκε σε τρεις εκδηλώσεις που πρόκειται να διοργανώσει σύντομα ο ιστορικός Σύλλογος, με κορυφαία και πρώτη, την ετήσια πανηγυρική πνευματική τελετή της κοπής της Βασιλόπιτας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεγάρου του Συλλόγου.

Η όλη ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση, έκλεισε με διαλογική συζήτηση, όπου σχεδόν το σύνολο των παρισταμένων είχε, αφενός μεν τη δυνατότητα να τοποθετηθεί και να εκφράσει τις απόψεις του επί των όσων ακούστηκαν στην αίθουσα, αφετέρου δε, να θέσει πληθώρα ερωτημάτων προς τον κ. Σταθακόπουλο, ο οποίος, με ευγένεια, αλλά και άκρως επεξηγηματικά, απαντούσε.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ Reviewed by on . ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ Διάλεξη και απονομές Βεβαιώσεων ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ Α’ ΚΥΚΛΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΑ ακόμη άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ Διάλεξη και απονομές Βεβαιώσεων ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ Α’ ΚΥΚΛΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΑ ακόμη άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλ Rating: 0
scroll to top