Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Ιανουάριος 23, 2020 12:10 πμ A+ / A-

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Επιστολή προς τους αρμόδιους φορείς

ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ, ΜΕ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ

ΜΕ αφορμή τις πρόσφατες καταλήψεις σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης μας και επηρεασμένη από το κύριο αίτημα των παιδιών για στελέχωση των σχολείων με σχολικούς ψυχολόγους, το Προεδρείο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Καλλιθέας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «Η ψυχική υγεία των παιδιών μας είναι υπόθεση όλων μας», απέστειλε σχετική επιστολή προς τους αρμόδιους φορείς και συγκεκριμένα προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, προς τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Δ’ Αθήνας, προς την Ομοσπονδία Γονέων Περιφέρειας Αττικής, προς τον Δήμαρχο Καλλιθέας, προς τον εντεταλμένο Σύμβουλο Παιδείας του Δήμου Καλλιθέας, καθώς και προς τις Δημοτικές Παρατάξεις του Δήμου μας, περιμένοντας ουσιαστικές παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες, για την ικανοποίηση του βασικού προαναφερόμενου αιτήματος.

Ολόκληρη η σχετική επιστολή, η οποία υπογράφεται από την Πρόεδρο Κα Ευσεβία Κοσμίδου, καθώς και από τη Γενική Γραμματέα Κα Βασιλική Κολυβίρα και κοινοποιήθηκε και προς τους Συλλόγους – μέλη της Ένωσης, έχει ως ακολούθως:

{Αξιότιμοι Κύριοι/ες

Επηρεασμένοι από το κύριο αίτημα των παιδιών για τη στελέχωση με σχολικούς ψυχολόγους των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σας αποστέλλουμε ως Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καλλιθέας την εξής επιστολή.

Τα τελευταία χρόνια τα προβλήματα στη σχολική κοινότητα καθώς και τα προβλήματα των εφήβων, η κατάθλιψη και οι τάσεις αυτοκτονίας έχουν αυξηθεί. Είναι ολοφάνερη η αναγκαιότητα της ύπαρξης ενός ειδικού σχολικού ψυχολόγου στα σχολεία της χώρας μας.

Θεωρείται πολύ ευχάριστο το γεγονός της τοποθέτησης σχολικών ψυχολόγων στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και ευχής έργον είναι η συνέχιση αυτού του θεσμού σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Θετική εξέλιξη είναι και το πολύ όμορφο πρόγραμμα με όνομα “Μία νέα αρχή στα ΕΠΑΛ” που εφαρμόζεται στα ΕΠΑΛ. Θεωρούμε απαραίτητο και ζητούμε ως γονείς την ύπαρξη σχολικών ψυχολόγων και στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο ρόλος του σχολικού ψυχολόγου είναι υποστηρικτικός και συμβουλευτικός, διαγνωστικός και θεραπευτικός για τον μαθητή, επιστημονικός και ερευνητικός και τέλος, προάγει την ψυχική υγεία ολόκληρου του σχολείου. Ένας σχολικός ψυχολόγος είναι υποστηρικτής και σύμβουλος όχι μόνο για τους μαθητές, αλλά και για το υπόλοιπο προσωπικό του σχολείου, καθώς και για τους γονείς, έτσι ώστε ο καθένας ξεχωριστά να μπορέσει να ανταποκριθεί καλύτερα στον ιδιαίτερα απαιτητικό ρόλο του. Ο σχολικός ψυχολόγος μπορεί να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς στην αντιμετώπιση «κρίσεων» του παιδιού, στην εφαρμογή ειδικών διδακτικό-θεραπευτικών προγραμμάτων και στη δημιουργία ενός θετικού και θεραπευτικού γενικού ψυχολογικού κλίματος μέσα στην τάξη.

Τα προβλήματα αντιμετωπίζονται καλύτερα από κοινού και οι στρατηγικές για την επίλυση είναι πιο αποτελεσματικές όταν αποτελούν αποτέλεσμα της συνεργασίας περισσότερων επαγγελματιών μαζί με τα παιδιά.

Γι αυτό το λόγο στηρίζουμε τα παιδιά μας, ενώνουμε τη φωνή τους μαζί τους και ζητάμε σχολικούς ψυχολόγους σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας μας.

Η ψυχική υγεία των παιδιών μας είναι υπόθεση όλων μας.

Με εκτίμηση

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος Ευσεβία (Βούλα) Κοσμίδου

Η Γεν. Γραμματέας Βασιλική Κολυβίρα}.

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Επιστολή προς τους αρμόδιους φορείς ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ, ΜΕ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ ΜΕ αφορμή τις π ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Επιστολή προς τους αρμόδιους φορείς ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ, ΜΕ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ ΜΕ αφορμή τις π Rating: 0
scroll to top