Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Home » Γενικό » ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Νοέμβριος 7, 2018 7:04 μμ A+ / A-

ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Στο άγνωστο μέλλον

Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΖΩΝΗ

ΑΠΡΟΣΜΕΝΗ επίσημη απάντηση στα διαβήματα του πρωτοστατούντος Δήμου Καλλιθέας και των συνεπικουρούμενων στην προσπάθεια, Δήμων Παλαιού Φαλήρου και Νέας Σμύρνης, έδωσε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος, στη Ειδική Ημερίδα που διοργανώθηκε χθες το απόγευμα της Τρίτης 6 Νοεμβρίου 2018, στην μεγάλη αίθουσα του Πύργου Βιβλίου  στο Κέντρο Πολιτισμού  Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Κ.Π.Ι.Σ.Ν.).

Συγκεκριμένα:

Νωρίτερα, ο Δήμαρχος Καλλιθέας, κ. Δημήτρης Κάρναβος, ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης, κ. Σταύρος Τσολάκης,  ο κ. Ιωάννης Φωστηρόπουλος,  ως εκπρόσωπος του ασθενούντος Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου, Διονύση Χατζηδάκη,  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλλιθέας, κ. Αναστάσιος Γαϊτάνης, ο πρώην Δήμαρχος Καλλιθέας, κ. Κώστας Ασκούνης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Κ.Π.Ι.Σ.Ν., κ. Νίκος Μανωλόπουλος, καθώς και ο Τεχνικός Σύμβουλος του Κ.Π.Ι.Σ.Ν., κ. Θεόδωρος Μαραβέλιας, περιέγραψαν, με σχολαστικότητα και σαφήνεια στις τοποθετήσεις τους,  τους αμέτρητους λόγους που επιβάλλουν τη σύντομη – εντός του ευλόγου χρόνου – επέκταση του Μετρό προς την Παραλιακή Ζώνη.

Στην απάντησή του ο  Πρόεδρος της Εταιρείας ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ήταν μεν  ιδιαίτερα σαφής, αλλά απέρριψε κατηγορηματικά  τη δυνατότητα ανταπόκρισης  σ’ αυτή τη φάση, στα αιτήματα των Δημάρχων και του Κ.Π.Ι.Σ.Ν.,  επικαλούμενος τις  χρονοβόρες διαδικασίες, που η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει.   

Σύμφωνα με τα λεχθέντα από τον κ. Παπαδόπουλο, η επέκταση του Μετρό, δεν περιλαμβανόταν στον στρατηγικό σχεδιασμό των μέσων σταθερής τροχιάς.  Η αναγκαιότητα και ο προσδιορισμός των μελλοντικών δικτύων, θα προκύψουν από μελέτη που θα δημοσιευθεί τον Ιανουάριο του 2019 και η οποία εκτιμάται  ότι θα ολοκληρωθεί σε 2-3 χρόνια αργότερα.

Αν όλα προχωρήσουν χωρίς προβλήματα, τότε, μετά από 2-3 χρόνια, θα αποφασιστούν οι νέες γραμμές του Μετρό. Αυτές οι γραμμές, εκτιμάται, πάλι, ότι θα παραδοθούν στο κοινό  10 χρόνια  μετά την έναρξη κατασκευής τους.

Έτσι, ενώ  η επέκταση του Μετρό προς την παραλία  μετατίθεται  ουσιαστικά στις «καλένδες», καθίσταται, πλέον, ηλίου φαεινότερο, ότι  η πίεση των Δημάρχων και του Κ.Π.Ι.Σ.Ν., για να συμπεριληφθεί, τον Ιανουάριο του 2019,  η επέκταση αυτή στον στρατηγικό σχεδιασμό  των μελλοντικών δικτύων,  πρέπει να είναι συνεχής και ιδιαίτερα έντονη.

Τις εργασίες της Ημερίδας παρακολούθησαν: η Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου Καλλιθέας, Κα Βάσω Μαργαρίτη, η Πρόεδρος του Κ.Π.Ι.Σ.Ν., Κα Λύδια Κονιόρδου, ο Νομικός Σύμβουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κ.Π.Ι.Σ.Ν., κ. Γιώργος Αγουρίδης, πολλοί Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι στις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές,  τόσο από το Δήμο Καλλιθέας, όσο και από τους όμορους Δήμους, καθώς και μεγάλος αριθμός δημοτών.

Την παρουσίαση  της Ημερίδας επιμελήθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Καλλιθέας, κ. Νίκος Νικολακόπουλος.

Ρεπορτάζ και φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Ι. Ράντος.

  

  

  

  

  

ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Στο άγνωστο μέλλον Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΖΩΝΗ ΑΠΡΟΣΜΕΝΗ επίσημη απάντηση στα διαβήματα του π ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Στο άγνωστο μέλλον Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΖΩΝΗ ΑΠΡΟΣΜΕΝΗ επίσημη απάντηση στα διαβήματα του π Rating: 0
scroll to top