Τρίτη , 19 Μαρτίου 2024

Home » Γενικό » ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Ιούνιος 22, 2018 10:55 μμ A+ / A-

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

 Ευρεία σύσκεψη, με εποικοδομητική συζήτηση

 ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων για τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας, πραγματοποιήθηκε, προχθές το απόγευμα της Τετάρτης 20 Ιουνίου 2018, σε δημοτική αίθουσα επί της οδού Πλάτωνος 24,  ευρεία σύσκεψη που οργάνωσαν η  Ένωση Ε.Β.Ε. Καλλιθέας, το παράρτημα Καλλιθέας του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων  Αθήνας και ο Σύλλογος Γυναικών Καλλιθέας (μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος).

Μετά την εισήγηση, ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση με ερωτήσεις, απαντήσεις και παρεμβάσεις.

Κοινή διαπίστωση ήταν, ότι μόνο ο μαζικός, συλλογικός, οργανωμένος αγώνας μπορεί να φέρει αποτελέσματα.

Με βάση τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών φορέων, δόθηκε έμφαση στην μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση, μεθαύριο Κυριακή 24 Ιουνίου 2018 και ώρα 10:30 το πρωί, στο Μοναστηράκι και στην κινητοποίηση που θα οργανώσουν οι παραπάνω φορείς, στις 15 Ιουλίου 2018 στην Καλλιθέα, με τα παρακάτω αιτήματα:

** Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά.

** Να καταργηθούν οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

** Εξαήμερη λειτουργία. Τρία απογεύματα της βδομάδας κλειστά.

** Όχι στην επέκταση του ωραρίου λειτουργίας μέσω του χαρακτηρισμού των περιοχών ως τουριστικών. Κατάργηση του αντίστοιχου νόμου που δίνει αυτό το δικαίωμα στους Δήμους.

** Λέμε όχι στις Λευκές Νύχτες.

  
Στιγμιότυπα από τη σύσκεψη.

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ  Ευρεία σύσκεψη, με εποικοδομητική συζήτηση  ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ της κλιμάκωσης τω ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ  Ευρεία σύσκεψη, με εποικοδομητική συζήτηση  ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ της κλιμάκωσης τω Rating: 0
scroll to top