Τρίτη , 16 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Απρίλιος 19, 2018 6:36 μμ A+ / A-

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ  

Για την επίθεση στη Συρία και τη χρήση χημικών σε διαδήλωση

ΑΠΟ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΩΣΕΙΣ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ τον βομβαρδισμό στόχων στο έδαφος της Συρίας από Αμερικανικές, Βρετανικές και Γαλλικές στρατιωτικές δυνάμεις το περασμένο Σάββατο 14 Απριλίου 2018, αλλά και τη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης από τα Μ.Α.Τ. κατά διαδηλωτών δύο ημέρες αργότερα, νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας 16 Απριλίου 2018, στο κέντρο της Αθήνας, το Σωματείο Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Καλλιθέας και γύρω Δήμων, η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας, ο Σύλλογος Γυναικών Καλλιθέας, η Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Καλλιθέας, καθώς και η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιθέας, με σχετικές ανακοινώσεις – καταγγελίες που μας έστειλαν ξεχωριστά, καταγγέλλουν και καταδικάζουν απερίφραστα τα δύο αυτά γεγονότα.

Αναλυτικά, οι σχετικές ανακοινώσεις – καταγγελίες, έχουν ως ακολούθως:

Σωματείο Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Καλλιθέας και γύρω Δήμων

“Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλλιθέας και Γύρω Δήμων, καταγγέλλουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που είναι υπεύθυνη για την επίθεση των ΜΑΤ σε μαθητές και φοιτητές, οι οποίοι διαδήλωναν ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Συρία.

Αυτοί που δίνουν γη και ύδωρ στους φονιάδες των λαών στέλνουν τα ΜΑΤ να χτυπήσουν τα παιδιά μας, που διαμαρτύρονται και εναντιώνονται στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και αγωνίζονται για

μια ζωή χωρίς πολέμους, καταπίεση και προσφυγιά.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει.

Έξω η Ελλάδα από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα.

Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα”.

Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας

“Οι φορείς και τα σωματεία της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας καταγγέλλουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που είναι υπεύθυνη για την επίθεση των ΜΑΤ σε μαθητές και φοιτητές, οι οποίοι διαδήλωναν ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Συρία.

Αυτοί που δίνουν γη και ύδωρ στους φονιάδες των λαών στέλνουν τα ΜΑΤ να χτυπήσουν τα παιδιά μας, που διαμαρτύρονται και εναντιώνονται στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και αγωνίζονται για μια ζωή χωρίς πολέμους, καταπίεση και προσφυγιά.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει.

Έξω η Ελλάδα από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα

Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.

* Παράρτημα Καλλιθέας Συνδικάτου Οικοδόμων

* Σωματείο Εργαζομένων Forthnet

* Παράρτημα Καλλιθέας Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

* Ένωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Καλλιθέας

* Επιτροπές Αγώνα Παντείου του Μ.Α.Σ.

* Σωματείο Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Καλλιθέας και γύρω δήμων

* Παράρτημα Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Καλλιθέας

* Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου Καλλιθέας

* Σύλλογος Γυναικών Καλλιθέας, μέλος της Ο.Γ.Ε.”.

Σύλλογος Γυναικών Καλλιθέας

“Ο Σύλλογος Γυναικών Καλλιθέας καταδικάζει την επίθεση των ΜΑΤ με χημικά και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης στο συλλαλητήριο που διοργανώθηκε την Δευτέρα 16/04/2018, ενάντια στην ιμπεριαλιστική επίθεση στην Συρία και στην συμμετοχή της χώρας μας στο έγκλημα των ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΗΠΑ, από φοιτητές και μαθητές. Τέσσερις διαδηλωτές νέοι είναι στο νοσοκομείο – οι τρεις απ’ αυτούς με σοβαρά χτυπήματα στο κεφάλι – και άλλοι δύο προσήχθησαν από την Αστυνομία.

Η κυβέρνηση είναι γελασμένη αν νομίζει ότι με χτυπήματα θα σταματήσουν την αντίσταση του λαού.

Καλούμε όλες και όλους να δυναμώσουμε τον αγώνα ενάντια στους επικίνδυνους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές επεμβάσεις, στους οποίους συμμετέχει και η Ελλάδα.

Οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς όταν η περιοχή μας μυρίζει μπαρούτι.

Υψώνουμε τώρα τη φωνή μας απαιτώντας:

  • Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
  • Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις που αποτελούν ορμητήριο για τα βρώμικα σχέδια εναντίον των λαών της περιοχής μας.
  • Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
  • Να επιστρέψουν όλοι οι Έλληνες φαντάροι από αποστολές εκτός συνόρων.
  • Αποδέσμευση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ που σπέρνουν πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά”.

Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Καλλιθέας

“Η Ένωση ΕΒΕ Καλλιθέας καταδικάζει το νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα ενάντια στον λαό της Συρίας και καλεί όλους τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης μας να ξεσηκωθούν απέναντι στο αιματοκύλισμα του συριακού λαού.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που έδωσε “γη και ύδωρ” στις ΗΠΑ και ΝΑΤΟ με την επέκταση των στρατιωτικών διευκολύνσεων, έχει συμβάλλει στην όξυνση της στρατιωτικής αντιπαράθεσης στην περιοχή. Είναι συμμέτοχη και αρωγός στο έγκλημα αυτό και σε κάθε στρατιωτική ενέργεια. Έχει ευθύνες για τα αθώα θύματα των πολεμικών συγκρούσεων και επεμβάσεων. Δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από τις υποκριτικές εκκλήσεις της για δήθεν επιστροφή στην διπλωματία.

Για άλλη μια φορά κάνουν τη βρώμικη δουλειά. Η αντιλαϊκή τους πολιτική, η ενεργός συμμετοχή τους στον πόλεμο στη Συρία, πάει χέρι – χέρι με τη βία και την καταστολή.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση σαν αποκλειστική υπεύθυνη για την επίθεση των ΜΑΤ σε μαθητές και φοιτητές που διαμαρτύρονταν για την ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Συρία. Χτυπάνε τα παιδιά μας που εναντιώνονται τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και αγωνίζονται για μια ζωή χωρίς πολέμους, καταπίεση και προσφυγιά.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!.

  • Καμιά στήριξη της κυβέρνησης στις δολοφονικές ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις ενάντια στο λαό της Συρίας.
  • Να κλείσει ΤΩΡΑ η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις και στρατηγεία.
  • Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις – Επιστροφή όλων των στρατιωτικών από τις ευρωΝΑΤΟικές αποστολές στο εξωτερικό.
  • Αποδέσμευση από ΕΕ – ΝΑΤΟ.

Καμία αναμονή! Κανένας φόβος! Όλοι στους δρόμους του αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ

ΕΝΩΣΗΣ ΕΒΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ”

Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιθέας

{Αξιότιμοι/ες Κύριοι/ες

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιθέας καταδικάζει κατηγορηματικά την επίθεση των Αμερικανών και των Ευρωπαίων «συμμάχων» τους κατά της Συρίας. 

Επίσης καταδικάζουμε την επίθεση των ΜΑΤ, με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, κατά του συλλαλητηρίου που διοργανώθηκε από μαθητές και φοιτητές ενάντια στην επίθεση στη Συρία, με αποτέλεσμα δύο συλλήψεις και έξι τραυματισμούς.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς που δοκιμάζονται από τον πόλεμο, προασπιζόμαστε την Ειρήνη και την Αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς, ενάντια στους πολεμικούς σχεδιασμούς,  καθώς και τα οικονομικά και γεωγραφικά συμφέροντα πού τους γεννούν. 

Οι δραματικές εικόνες των παιδιών στη Συρία που φτάνουν μέσω διαδικτύου στα σπίτια μας, μας καλούν ως γονείς, να φωνάξουμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στον πόλεμο, ένα μεγάλο ΝΑΙ στην ΕΙΡΗΝΗ. 

Ορθώνουμε τη  φωνή μας και δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στον πόλεμο και καλούμε να ανοιχτεί η συζήτηση στις σχολικές αίθουσες, για τις αιτίες και τους κινδύνους που φουντώνουν, στη γειτονιά μας. 

“Τ’ όνειρο του παιδιού είναι η ΕΙΡΗΝΗ. 

Τ’ όνειρο της μάνας είναι η ΕΙΡΗΝΗ 

Τα λόγια της Αγάπης κάτω απ’ τα  δέντρα είναι η ΕΙΡΗΝΗ. 

Γιάννης Ρίτσος”.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος Κοσμίδου Ευσεβία (Βούλα).

Ο Γενικός Γραμματέας Γκιολές Κωνσταντίνος}.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ Reviewed by on . ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ   Για την επίθεση στη Συρία και τη χρήση χημικών σε διαδήλωση ΑΠΟ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ τον βομβαρδισμ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ   Για την επίθεση στη Συρία και τη χρήση χημικών σε διαδήλωση ΑΠΟ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ τον βομβαρδισμ Rating: 0
scroll to top