Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ

Απρίλιος 26, 2018 7:24 μμ A+ / A-

Εκπληκτική Μουσικοχορευτική Εκδήλωση

ΓΙΑ ΤΑ 90 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ, ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ 

ΜΙΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ μουσικοχορευτική εκδήλωση, πραγματοποίησε, χθες το απόγευμα της Τετάρτης 25 Απριλίου 2018, στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας, ο ιστορικός Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών, γιορτάζοντας τα 90 χρόνια από την ίδρυσή του.

Τους πολυπληθείς παριστάμενους, καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γεώργιος Λεύκαρος, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του, απηύθυνε τα ακόλουθα:

“Κύριε Δήμαρχε,

κύριε Αντιδήμαρχε,

κυρίες και κύριοι, εκλεκτοί προσκεκλημένοι,

Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση, σας καλωσορίζω εκ μέρους του ιστορικού μας Συλλόγου, στην αποψινή βραδιά, που την ονομάσαμε ”Πόλη γλυκιά, Πόλη δική μας”, από το ομώνυμο τραγούδι του Σταμάτη Σπανουδάκη, που μας το αφιέρωσε με μεγάλη προθυμία.

Μια βραδιά υπό την αιγίδα του Δήμου Καλλιθέας, που ετοιμάσαμε για να γιορτάσουμε τα 90 χρόνια δημιουργικής παρουσίας και προσφοράς του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών προς την κοινωνία και τον λαό της Καλλιθέας.

90 χρόνια και συνεχίζουμε.

Δεν θα σας κουράσω με πεπραγμένα και ιστορικές λεπτομέρειες. Στο ντοκιμαντέρ που ακολουθεί, συμπυκνώσαμε, με μεγάλη προσοχή και φροντίδα, τα 90 χρόνια δράσης και προσφοράς μέσα σε 30 λεπτά.

Αφηγείται όλα όσα χρειάζονται ή μάλλον, τα κυριότερα.

Θα ακολουθήσουν δύο από τα τμήματά μας. Η Χορωδία και το Χορευτικό, για να σας δείξουμε λίγα δείγματα μέρους του πολιτιστικού έργου μας.

Στο σημείο αυτό, θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς, το Δήμο Καλλιθέας και ιδιαιτέρως τον φίλο Δήμαρχο κ. Δημήτρη Κάρναβο και τον φίλο Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Παιδείας και Τοπικής Ανάπτυξης κ. Μανώλη Κωστάκη, για την συμπαράσταση προς τον Σύλλογό μας, η οποία ξεκίνησε και όπως φαίνεται θα έχει διάρκεια και θα δώσει καρπούς”.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών, κ. Γεώργιος Λεύκαρος.

Στη συνέχεια, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Δημήτρης Κάρναβος, ο οποίος τόνισε τα ακόλουθα:

“Αγαπητές φίλες και φίλοι, καλησπέρα.

Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι μαζί σας σήμερα.

Ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών αποτελεί μία μεγάλη κοινότητα για την πόλη μας.

Την ιστορία της Καλλιθέας την έχουν γράψει οι κοινότητές της.

Οι Κωνσταντινουπολίτες, αφήνοντας τα σπίτια τους, βρέθηκαν σε μία πόλη αφιλόξενη και δύσκολη.

Και όμως, τα κατάφεραν. Όχι μόνο ενσωματώθηκαν στον Ελλαδικό χώρο, αλλά προσέφεραν σε αυτόν.

Προσέφεραν τον πολιτισμό τους.

Προσέφεραν την ιδιαίτερη ευρωπαϊκή κουλτούρα τους.

Προσέφεραν την αγάπη τους για την Ελλάδα.

Και τα λέω αυτά, γιατί έχω γνώση και ο ίδιος από πρώτο χέρι, αφού η σύζυγός μου είναι Κωνσταντινουπολίτισσα.

Και είναι περήφανη για την καταγωγή της και βεβαίως, περήφανη και που την παντρεύτηκα (σημ.: προκάλεσε το αυθόρμητο γέλιο όλων των παρευρισκομένων).

Σε αυτά τα 90 χρόνια διαρκούς παρουσίας και προσφοράς, ο Σύλλογός σας έχει προσφέρει πάρα πολλά στην τοπική κοινωνία, αλλά και στην πατρίδα μας γενικότερα.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Σύλλογος αυτός έχει βραβευθεί για την προσφορά του από την Ακαδημία Αθηνών, την Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων, το Υπουργείο Αιγαίου, την Εστία Νέας Σμύρνης και φυσικά, από τον Δήμο Καλλιθέας.

Εύχομαι στο Σύλλογό σας να συνεχίσει την καλή προσφορά του στην κοινωνία μας και εύχομαι καλή συνέχεια στη σημερινή σας εκδήλωση”.

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας, κ. Δημήτριος Κάρναβος.

Μετά και τους σύντομους χαιρετισμούς, πραγματοποιήθηκε η προβολή ενός ιδιαίτερα καλαίσθητου ντοκιμαντέρ, διάρκειας 30 λεπτών, με θέμα την πορεία του Κωνσταντινουπολίτικου Ελληνισμού στην Ελλάδα, μέσα από την ιστορία, αλλά και το ανεκτίμητης αξίας οπτικό και φωτογραφικό υλικό από το αρχείο του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών στην Καλλιθέα.

Αμέσως μετά, η Ειδική Γραμματέας του Συλλόγου Κα Πηνελόπη Φουγιαξή, παρουσίασε αναλυτικά το όλο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα που θα ακολουθούσε, το οποίο ξεκίνησε με την Τετραφωνική Χορωδία του Συλλόγου και υπό τη διεύθυνση του κ. Γεωργίου Θάνα, ο οποίος έπαιξε και πιάνο, να ερμηνεύει μοναδικά, δέκα τραγούδια, με σολίστ σε κάποια από αυτά, τις Κυρίες Νίκη Μπακιρτζή και Μαρία Καρδάρα, καθώς και τον τενόρο κ. Φώτη Μουστάκα.

Ακολούθως, την… σκυτάλη πήρε το Χορευτικό Τμήμα του Συλλόγου, το οποίο χόρεψε καταπληκτικά παραδοσιακούς χορούς, σε διδασκαλία και επιμέλεια της Κας Ευαγγελίας Χαντζή.

Η όλη εκπληκτική χθεσινή εκδήλωση, στην οποία παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Δημήτρης Κάρναβος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Τοπικής Ανάπτυξης κ. Μανώλης Κωστάκης, αλλά και ο πρώην Δήμαρχος κ. Κώστας Ασκούνης,  περατώθηκε, με το σύνολο των παρισταμένων να χειροκροτεί θερμά και παρατεταμένα, όλους τους συντελεστές.

Να σημειώσουμε εδώ, ότι στα μέσα κοινωνικής μας δικτύωσης (ο Ρεπόρτερ της Καλλιθέας & Αναστάσιος Ράντος), εκτός από τα δύο μουσικοχορευτικά βίντεο που ακολουθούν, μπορείτε να δείτε πολλά περισσότερα, με τα τραγούδια που ερμήνευσε η Τετραφωνική Χορωδία, αλλά και με τους χορούς που χόρεψε το αντίστοιχο Χορευτικό τμήμα του ιστορικού Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών.

  

  

  

  

  

  

   

  

  

  

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ Reviewed by on . Εκπληκτική Μουσικοχορευτική Εκδήλωση ΓΙΑ ΤΑ 90 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ, ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ  ΜΙΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ μουσικοχορευτική εκδήλωση, πραγματοποίησ Εκπληκτική Μουσικοχορευτική Εκδήλωση ΓΙΑ ΤΑ 90 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ, ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ  ΜΙΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ μουσικοχορευτική εκδήλωση, πραγματοποίησ Rating: 0
scroll to top