Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ

Μάρτιος 15, 2018 7:11 μμ A+ / A-

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ

Πρόγραμμα Ανοιχτές Πόρτες

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ 90 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ

ΜΕ την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενενήντα (90) χρόνων από την ίδρυσή του (19282018), ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών ήδη πραγματοποιεί σειρά επετειακών εκδηλώσεων, μέσα από τις οποίες αναδεικνύεται η πολυποίκιλη δραστηριότητά του.

Μία από αυτές τις εκδηλώσεις, είναι και το πρόγραμμα “Ανοιχτές Πόρτες”.

Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος, όπως αναφέρεται και στο site του Συλλόγου (www.cpolitan.gr), είναι: “η γνωριμία της νέας γενιάς αλλά και κάθε Έλληνα, με τους πολύτιμους θησαυρούς πολιτισμού, γνώσεων, παραδόσεων και διαχρονικών αξιών  – όπως ο εθελοντισμός, η αλληλεγγύη, η κοινωνική ευαισθησία, η γνώση και η πίστη σε παραδόσεις ολόκληρων αιώνων κ.α. – που μετέφερε ο Ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης στην σύγχρονη Ελλάδα”.

Μέσα στο ιδιαίτερα καλαίσθητο ενημερωτικό τετρασέλιδο φυλλάδιο που διατίθεται από τον Σύλλογο (και το οποίο παρατίθεται αυτούσιο αμέσως πιο κάτω), περιλαμβάνονται ιδιαίτερα χρήσιμες πληροφορίες για το όλο πρόγραμμα, το οποίο απευθύνεται σε άτομα και  ομάδες, όπως μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, φοιτητές (Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι.) κ.α..

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξεναγήσεις περίπου τριάντα (30) ατόμων, οι οποίες πραγματοποιούνται στην έδρα του Συλλόγου, στην οδό Δημοσθένους 117, εδώ στην Καλλιθέα, κάθε Παρασκευή με δύο πρωινές ξεναγήσεις (10.00 & 12.00) και μια απογευματινή στις 18.00.  Κάθε ξενάγηση διαρκεί περίπου 75 λεπτά και είναι δωρεάν και θα διεξαχθεί σε δύο περιόδους μέσα στο 2018:

** Η πρώτη, την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου 2018 και

** Η δεύτερη, την περίοδο Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2018.

Στο τέλος των ξεναγήσεων, κάθε ομάδα θα έχει την ευκαιρία να εκφράσει τις εντυπώσεις της από την επίσκεψη και να λάβει ένα αναμνηστικό δώρο.

Πιστεύουμε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα ενδείκνυται να ενταχθεί στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες όλων των Σχολείων της πόλης μας, καθώς οι μαθητές και οι μαθήτριες τους, θα έχουν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να μάθουν πάμπολλες λεπτομέρειες, τόσο για τη δράση του ιστορικού Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών, όσο και για την ίδια την πόλη μας, την Καλλιθέα.

Για κρατήσεις ημερομηνιών επισκέψεων, μπορούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι να στείλουν e–mail στη διεύθυνση cpolitan@otenet.gr  ή να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά, κάθε απόγευμα (Δευτέρα – Παρασκευή), μεταξύ 18:00 και 21:00 στη Γραμματεία του Συλλόγου, στα τηλέφωνα 2109517072 και 2109560611.

Παρακάτω, παρατίθενται ακόμη, ένα σύντομο σχετικό βιντεάκι, αλλά και μία φωτογραφία με το πιστό αντίγραφο από στιγμή σισσιτίου στο Ορφανοτροφείο του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών, που επίσης εκτίθεται, δημιουργία της Κας Ειρήνης Πρίντεζη – Φράγκου.

Αναπαράσταση του Ορφανοτροφείου του Συλλόγου.

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ Reviewed by on . ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ Πρόγραμμα Ανοιχτές Πόρτες ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ 90 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΜΕ την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενενήντα (90 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ Πρόγραμμα Ανοιχτές Πόρτες ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ 90 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΜΕ την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενενήντα (90 Rating: 0
scroll to top